Tvůrčí krize! O čem napsat knihu?

167
19.4.17 21:23

Tvůrčí krize ! O čem napsat knihu?

Zdravím,

Jak je již trochu zřejmé z názvu - nevím si rady o čem psát. Napsala jsem už hodně povídek, esejí, proslovů a nevím co ještě. I o napsání knihy bylo nespočet pokusů. V průběhu psaní mě ale opustilo nadšení pro vymyšlený příběh a přestala jsem (Ztráta času psát o něčem, o čem si stejně myslíte, že není dobré a nebude mít úspěch). Zkouším to znovu a znovu. Teď mám ale období, kdy mě nenapadají žádné dobré nápady. Něco, u čeho bych si řekla „Jo to je ono! To je super námět!“ jenže, nic takového nepřichází.

Poraďte prosím, jak na něco přijít nebo rovnou nějaké nápady a inspirace. Budu moc vděčná.
Děkuju všem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13010
19.4.17 21:25

Je tedy třeba napsat knihu o tvůrčí krizi

:nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
19.4.17 21:26

Nebo přestat psát knihu a věnovat se jiným činnostem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8881
19.4.17 21:27

@Borrealis něco jako Čapek, co se měl stát solným sloupem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
19.4.17 21:28

Ptala jsi se nedávno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
19.4.17 21:28

Fakt nechci rejpat, ale knihu píšu, protože mám co psát, kreslím obraz, protože mám co kreslit, umění se snad nevynucuje a nehledají se na něj náměty na emiminu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
19.4.17 21:30

Nechceš mi napsat závěrečnou práci :mrgreen: téma jasně daný :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
19.4.17 21:31

Až budu mít nějaký nápad, napíšu to sama :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8881
19.4.17 21:31

Tak jsou tady diskuze s námětem na knihu…pamětnice vědí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
19.4.17 21:32
@radkka píše:
Fakt nechci rejpat, ale knihu píšu, protože mám co psát, kreslím obraz, protože mám co kreslit, umění se snad nevynucuje a nehledají se na něj náměty na emiminu :nevim:

Máte pravdu. Možná na to moc tlačím. Tady hledám inspiraci. Něco, co mě nakopne.
Pauzu jsem měla už dost velkou a už je potřeba něco napsat. Jenže dobré téma nikde. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
19.4.17 21:33

Tezko rict, bud mas múzu a jde to samo anebo nemas a v tom pripade bude asi lepsi si dat chvili od psani oddych? :nevim: Napada me treba jeste psat povidky ze zivota? Cerpat pribehy od ruznych lidi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
19.4.17 21:34
@Klemetýna píše:
Máte pravdu. Možná na to moc tlačím. Tady hledám inspiraci. Něco, co mě nakopne.
Pauzu jsem měla už dost velkou a už je potřeba něco napsat. Jenže dobré téma nikde. :lol:

Já od dětství maluji, kolikrát třeba 1/2 nebo 3/4 roku nic a pak mě to popadne :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
19.4.17 21:36

Jinak jeste, pokud bych mela ja talent na psani, tak by mne lakalo treba psat pribehy ze zivota bezdomovcu, drogove zavislich, veznu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
19.4.17 21:38
@Klemetýna píše:
Pauzu jsem měla už dost velkou a už je potřeba něco napsat. Jenže dobré téma nikde. :lol:

Když nejsi schopná vymyslet téma, tak jak chceš napsat knihu? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2059
19.4.17 21:38
@Klemetýna píše:
Zdravím,

Jak je již trochu zřejmé z názvu - nevím si rady o čem psát. Napsala jsem už hodně povídek, esejí, proslovů a nevím co ještě. I o napsání knihy bylo nespočet pokusů. V průběhu psaní mě ale opustilo nadšení pro vymyšlený příběh a přestala jsem (Ztráta času psát o něčem, o čem si stejně myslíte, že není dobré a nebude mít úspěch). Zkouším to znovu a znovu. Teď mám ale období, kdy mě nenapadají žádné dobré nápady. Něco, u čeho bych si řekla „Jo to je ono! To je super námět!“ jenže, nic takového nepřichází.

Poraďte prosím, jak na něco přijít nebo rovnou nějaké nápady a inspirace. Budu moc vděčná.
Děkuju všem :D

Můžu se zeptat, jestli jsi prošla nějakým kurzem, nebo píšeš jen sama pro sebe? Sama mám nápadů plnou hlavu, ale nějak neumím psát :think: Mám jen „šuplíkovky“, který jsem nikomu nedala ještě přečíst :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat