Tvůrčí krize! O čem napsat knihu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Tvůrčí krize ! O čem napsat knihu?
Zdravím,
Jak je již trochu zřejmé z názvu - nevím si rady o čem psát. Napsala jsem už hodně povídek, esejí, proslovů a nevím co ještě. I o napsání knihy bylo nespočet pokusů. V průběhu psaní mě ale opustilo nadšení pro vymyšlený příběh a přestala jsem (Ztráta času psát o něčem, o čem si stejně myslíte, že není dobré a nebude mít úspěch). Zkouším to znovu a znovu. Teď mám ale období, kdy mě nenapadají žádné dobré nápady. Něco, u čeho bych si řekla „Jo to je ono! To je super námět!“ jenže, nic takového nepřichází.
Poraďte prosím, jak na něco přijít nebo rovnou nějaké nápady a inspirace. Budu moc vděčná.
Děkuju všem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Fakt nechci rejpat, ale knihu píšu, protože mám co psát, kreslím obraz, protože mám co kreslit, umění se snad nevynucuje a nehledají se na něj náměty na emiminu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@radkka píše:
Fakt nechci rejpat, ale knihu píšu, protože mám co psát, kreslím obraz, protože mám co kreslit, umění se snad nevynucuje a nehledají se na něj náměty na emiminu
Máte pravdu. Možná na to moc tlačím. Tady hledám inspiraci. Něco, co mě nakopne.
Pauzu jsem měla už dost velkou a už je potřeba něco napsat. Jenže dobré téma nikde. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tezko rict, bud mas múzu a jde to samo anebo nemas a v tom pripade bude asi lepsi si dat chvili od psani oddych?
Napada me treba jeste psat povidky ze zivota? Cerpat pribehy od ruznych lidi…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klemetýna píše:
Máte pravdu. Možná na to moc tlačím. Tady hledám inspiraci. Něco, co mě nakopne.
Pauzu jsem měla už dost velkou a už je potřeba něco napsat. Jenže dobré téma nikde.
Já od dětství maluji, kolikrát třeba 1/2 nebo 3/4 roku nic a pak mě to popadne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak jeste, pokud bych mela ja talent na psani, tak by mne lakalo treba psat pribehy ze zivota bezdomovcu, drogove zavislich, veznu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klemetýna píše:
Pauzu jsem měla už dost velkou a už je potřeba něco napsat. Jenže dobré téma nikde.
Když nejsi schopná vymyslet téma, tak jak chceš napsat knihu? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klemetýna píše:
Zdravím,Jak je již trochu zřejmé z názvu - nevím si rady o čem psát. Napsala jsem už hodně povídek, esejí, proslovů a nevím co ještě. I o napsání knihy bylo nespočet pokusů. V průběhu psaní mě ale opustilo nadšení pro vymyšlený příběh a přestala jsem (Ztráta času psát o něčem, o čem si stejně myslíte, že není dobré a nebude mít úspěch). Zkouším to znovu a znovu. Teď mám ale období, kdy mě nenapadají žádné dobré nápady. Něco, u čeho bych si řekla „Jo to je ono! To je super námět!“ jenže, nic takového nepřichází.
Poraďte prosím, jak na něco přijít nebo rovnou nějaké nápady a inspirace. Budu moc vděčná.
Děkuju všem
Můžu se zeptat, jestli jsi prošla nějakým kurzem, nebo píšeš jen sama pro sebe? Sama mám nápadů plnou hlavu, ale nějak neumím psát
Mám jen „šuplíkovky“, který jsem nikomu nedala ještě přečíst ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit