Ty večery už nedávám

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2621
18.1.17 11:40
@Sisie píše:
@kdochcekam Myslím, že to bolení být může. Dáváme probiotika a infacol. Ji se na ruce líbí jen chvíli nebo když s ní chodím. Tak jsem to dělala dříve, že jsem ji uspala na ruce a klidně s ní seděla večer 2 hodiny než jsem šla spát, aby se mi neprobudila a bylo vidět, že ji něco budí, když jsem zahoupala, tak spala dál. Jenže mě už začínají bolet záda a čekám pořád, jestli je to bolení, tak jestli postupem věku odezní :nevim:

No jo, naučila jsi jí, že když se začne dostávat do lehčí fáze spánku, tak jí uhoupeš anebo nakrmíš… Tak to teď chce taky. Buď můžeš vytrvat v tomhle, ale to ti nevyhovuje, nebo to změnit. Asi to nepůjde bez pláče.
Jestli je mezi 7-8 unavená a usne a po hodině se probudí, tak jí nevyndavej z postýlky, nech jí zhasnutý světlo, přijď k ní a pohlaď jí. A za pár minut znova a znova. Pokud vyloženě neřve, tak bych tam ani nešla. Třeba si jen povídá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
18.1.17 11:55

Nám pomohlo zavinovani. Malému se to ze začátku vůbec nelíbilo, protestoval, ale po chvíli se uklidnil a usnul s dudlíčkem. Začali jsme zavinovat pozdě, v jeho třech měsících, zavinujeme doteď, je mu 5 měsíců. První tři měsíce vůbec nespal, lituju toho, že jsme nezačali se zavinováním dříve..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
18.1.17 12:18

@AdissAbeba Myslím, že dudlík by nám také dost pomohl, když ale ona ho nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
18.1.17 12:26

Mně v této fázi pomohl bílý šum - fén, vysavač (jsou na to i aplikace), vcelku mě to zachránilo, už jsem byla uššššššššššovaná :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
18.1.17 17:08
@kdochcekam píše:
Zkoušela jsi všechny existující druhy? my měli ty nejluxusnější dudlíky a obě děti cumlaly jen obyčejné latexové ty nejhnusnější co existují :roll: Ale neřvali!!! :jazyk:

Ještě všechny ne. Dnes jsem zkusila další, tak uvidím jestli ji tím udržím spinkat, když chce cucat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
18.1.17 20:52

@kdochcekam
Taky si to myslím, spánek je dost důležitý. Zavinování nás úplně zachránilo..Právě, že díky tomu se syn naučil hezky spát. Spí mi i přes den, byla jsem překvapená, že spal dvě hodiny po obědě, až jsem se chodila dívat jestli dýchá :D Sice ještě sám usnout neumí, chce chvilku pochovat, ale stačí 10 minut, a pokládám do postýlky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4326
30.3.20 07:59

@Sisie ahoj kdy to malou přešlo? Mám taky 5m holčičku a je to hodně podobné a jako kdysi u vás, budi se mi hodně často v noci co 2-1h :( přijde mi že ji bolí pořad bříško :( tak doufám, že to u vás bylo brzo :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lebambule
30.3.20 08:13
@tulinka84 píše:
@Sisie ahoj kdy to malou přešlo? Mám taky 5m holčičku a je to hodně podobné a jako kdysi u vás, budi se mi hodně často v noci co 2-1h :( přijde mi že ji bolí pořad bříško :( tak doufám, že to u vás bylo brzo :srdce:

Zrovna vcera jsem tady na toto tema narazila v jiném vlákne. Mam 4m chlapecka, je to zlaté dítě, jen uz tyden dva se mi v noci hodně často budi, snad po hodině, a usne zas jen u prsa. Je to sice náročné, ale podle mamila.sk, tam byl nějaký článek, úplně normální, protože se jim vyviji mozek a po 4.mesici je pry tohle běžné a trvá to tak 2-6 týdnů. Někdo nacpe diteti dudlik, pusti bily sum a pomůže to, oni tam radi byt mu nablízku. Ja to dělám, protože mi noc jineho nezabírá 🙈, jsem jak matoha a vyhlížím svetlo na konci tunelu. Ted me ještě napada, jestli jsi v tom tématu taky nebyla vcera, tak kdyz tak sorry za OT. :wink:

• Citovat
  • Upravit
70
30.3.20 08:37

Já už si takhle zpětně nepamatuji, jak dlouho to trvalo, jen vím, že v noci se mi budila často třeba po 2 hodinách po celou dobu kojení, dokud jsem ji nedostavila, což bylo někdy v roce a půl. :zed: s dcerou bylo vždy usínání a spaní náročné. Nejdřív to bylo bříško, později bolest zoubku, pote se vyklubal atopicky ekzem a velmi časté bolesti nožiček. Do teď i často knoura ze spaní a jednou se probudí a přejde v noci ke mě. Jsou ji teď 3,5 roku. Mám teď chlapečka 4m a je to s ním o dost lepší. Jen večery na začátku dost plakal a chodil spát pozdě, ale ted uz dobre. První dcera spala přes den po pár minutách a nešla vůbec uspávat a teď syn v pohodě. Takže bohužel nezbývá asi nic jiného než vydržet :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4326
30.3.20 12:11

@Sisie @lebambule je to těžký, je to moje druhá dcera a první byla taky náročná, ale tyhle noci jsou horší, ale přes den mi spí pěkně hodinu až 2,5h vždy jeden delší a dva kratší spanky, ale ty noci jsou děs :,( usne a vzbudí se třeba za 45m, a nikdy déle než dvě až max tři h nespí, jak byla menší spala i dele :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
30.3.20 12:17

A co zkusit nedat při každém probuzení prso? Já si říkám, že když to začne dělat teď i to druhé, tak první, o co se pokusim, bude odbourat časté noční kojení při každém probuzení. Ale teď se mi to snadno říká, vím že to bylo tenkrát hrozný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lebambule
30.3.20 13:43
@Sisie píše:
A co zkusit nedat při každém probuzení prso? Já si říkám, že když to začne dělat teď i to druhé, tak první, o co se pokusim, bude odbourat časté noční kojení při každém probuzení. Ale teď se mi to snadno říká, vím že to bylo tenkrát hrozný.

Tak ja mam na výběr : bud dát pokaždé na prso, syn si podumla, ja spim dal, nebo nedat na prso, budem vzhuru oba a nakonec stejně skončí na prsu. :zed: :mrgreen: volím první možnost. Ne ze bych se vyspala, ale spim.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510