Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Sisie píše:
@kdochcekam Myslím, že to bolení být může. Dáváme probiotika a infacol. Ji se na ruce líbí jen chvíli nebo když s ní chodím. Tak jsem to dělala dříve, že jsem ji uspala na ruce a klidně s ní seděla večer 2 hodiny než jsem šla spát, aby se mi neprobudila a bylo vidět, že ji něco budí, když jsem zahoupala, tak spala dál. Jenže mě už začínají bolet záda a čekám pořád, jestli je to bolení, tak jestli postupem věku odezní
No jo, naučila jsi jí, že když se začne dostávat do lehčí fáze spánku, tak jí uhoupeš anebo nakrmíš… Tak to teď chce taky. Buď můžeš vytrvat v tomhle, ale to ti nevyhovuje, nebo to změnit. Asi to nepůjde bez pláče.
Jestli je mezi 7-8 unavená a usne a po hodině se probudí, tak jí nevyndavej z postýlky, nech jí zhasnutý světlo, přijď k ní a pohlaď jí. A za pár minut znova a znova. Pokud vyloženě neřve, tak bych tam ani nešla. Třeba si jen povídá.
Nám pomohlo zavinovani. Malému se to ze začátku vůbec nelíbilo, protestoval, ale po chvíli se uklidnil a usnul s dudlíčkem. Začali jsme zavinovat pozdě, v jeho třech měsících, zavinujeme doteď, je mu 5 měsíců. První tři měsíce vůbec nespal, lituju toho, že jsme nezačali se zavinováním dříve..
@AdissAbeba Myslím, že dudlík by nám také dost pomohl, když ale ona ho nechce.
Mně v této fázi pomohl bílý šum - fén, vysavač (jsou na to i aplikace), vcelku mě to zachránilo, už jsem byla uššššššššššovaná ![]()
@kdochcekam píše:
Zkoušela jsi všechny existující druhy? my měli ty nejluxusnější dudlíky a obě děti cumlaly jen obyčejné latexové ty nejhnusnější co existujíAle neřvali!!!
Ještě všechny ne. Dnes jsem zkusila další, tak uvidím jestli ji tím udržím spinkat, když chce cucat ![]()
@kdochcekam
Taky si to myslím, spánek je dost důležitý. Zavinování nás úplně zachránilo..Právě, že díky tomu se syn naučil hezky spát. Spí mi i přes den, byla jsem překvapená, že spal dvě hodiny po obědě, až jsem se chodila dívat jestli dýchá
Sice ještě sám usnout neumí, chce chvilku pochovat, ale stačí 10 minut, a pokládám do postýlky..
@Sisie ahoj kdy to malou přešlo? Mám taky 5m holčičku a je to hodně podobné a jako kdysi u vás, budi se mi hodně často v noci co 2-1h
přijde mi že ji bolí pořad bříško
tak doufám, že to u vás bylo brzo ![]()
@tulinka84 píše:
@Sisie ahoj kdy to malou přešlo? Mám taky 5m holčičku a je to hodně podobné a jako kdysi u vás, budi se mi hodně často v noci co 2-1hpřijde mi že ji bolí pořad bříško
tak doufám, že to u vás bylo brzo
Zrovna vcera jsem tady na toto tema narazila v jiném vlákne. Mam 4m chlapecka, je to zlaté dítě, jen uz tyden dva se mi v noci hodně často budi, snad po hodině, a usne zas jen u prsa. Je to sice náročné, ale podle mamila.sk, tam byl nějaký článek, úplně normální, protože se jim vyviji mozek a po 4.mesici je pry tohle běžné a trvá to tak 2-6 týdnů. Někdo nacpe diteti dudlik, pusti bily sum a pomůže to, oni tam radi byt mu nablízku. Ja to dělám, protože mi noc jineho nezabírá 🙈, jsem jak matoha a vyhlížím svetlo na konci tunelu. Ted me ještě napada, jestli jsi v tom tématu taky nebyla vcera, tak kdyz tak sorry za OT. ![]()
Já už si takhle zpětně nepamatuji, jak dlouho to trvalo, jen vím, že v noci se mi budila často třeba po 2 hodinách po celou dobu kojení, dokud jsem ji nedostavila, což bylo někdy v roce a půl.
s dcerou bylo vždy usínání a spaní náročné. Nejdřív to bylo bříško, později bolest zoubku, pote se vyklubal atopicky ekzem a velmi časté bolesti nožiček. Do teď i často knoura ze spaní a jednou se probudí a přejde v noci ke mě. Jsou ji teď 3,5 roku. Mám teď chlapečka 4m a je to s ním o dost lepší. Jen večery na začátku dost plakal a chodil spát pozdě, ale ted uz dobre. První dcera spala přes den po pár minutách a nešla vůbec uspávat a teď syn v pohodě. Takže bohužel nezbývá asi nic jiného než vydržet ![]()
@Sisie @lebambule je to těžký, je to moje druhá dcera a první byla taky náročná, ale tyhle noci jsou horší, ale přes den mi spí pěkně hodinu až 2,5h vždy jeden delší a dva kratší spanky, ale ty noci jsou děs
usne a vzbudí se třeba za 45m, a nikdy déle než dvě až max tři h nespí, jak byla menší spala i dele ![]()
A co zkusit nedat při každém probuzení prso? Já si říkám, že když to začne dělat teď i to druhé, tak první, o co se pokusim, bude odbourat časté noční kojení při každém probuzení. Ale teď se mi to snadno říká, vím že to bylo tenkrát hrozný.
@Sisie píše:
A co zkusit nedat při každém probuzení prso? Já si říkám, že když to začne dělat teď i to druhé, tak první, o co se pokusim, bude odbourat časté noční kojení při každém probuzení. Ale teď se mi to snadno říká, vím že to bylo tenkrát hrozný.
Tak ja mam na výběr : bud dát pokaždé na prso, syn si podumla, ja spim dal, nebo nedat na prso, budem vzhuru oba a nakonec stejně skončí na prsu.
volím první možnost. Ne ze bych se vyspala, ale spim.