Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Rektalni rourkou, ale ono kojené dítě může všechno zpracovat a nemít žádný „odpad“ co by kakala. ![]()
Kojenec může nekakat třeba i 10 dní, pak už bych to nějak řešila. Jinak nám docela hodně pomohly probiotický kapky Biogaia.
Jinak ještě třeba nahřívat bříško, na to prodávají v DM polštářek, kterej strčíš do mikrovlnky a nahřeješ, nebo jsem přejela látkovou plenu žehličkou a opatrně (aby to nebylo moc horký) jsem přikládala na bříško.
Jestli je ubrečená a máte dojem, že se snaží tlačit, tak bych zkusila rektální trubičku.
Naši kluci chodili co deset dni. Ke konci uz taky byli protivni, pak zase týden pokoj a tak porad dokola
zkus masaz a teplý obklad na bříško
Zkoušela jsem masáž,teplo na bříško, kapky biogaia jí dávám taky. Pořád ale vypadá že zkouší tlačit, celá zrudne a opoti se. A šíleně brečí. Rektalni rourku nemam ale zkusila jsem zavést teploměr. Něco malo z ni „vyšlo“ ,ale pořád ještě brečí. Kdyby to jinak nešlo po kolika dnech bych měla rourku zavádět?
@Petenka007 píše:
Zkoušela jsem masáž,teplo na bříško, kapky biogaia jí dávám taky. Pořád ale vypadá že zkouší tlačit, celá zrudne a opoti se. A šíleně brečí. Rektalni rourku nemam ale zkusila jsem zavést teploměr. Něco malo z ni „vyšlo“ ,ale pořád ještě brečí. Kdyby to jinak nešlo po kolika dnech bych měla rourku zavádět?
Klidně každý den, pokud nekakala a vypadá, že chce. Třeba před spaním. Ale jak zde již bylo zmíněno, ne každé miminko kaká každý den. Je dobré to vysledovat, kdy chce a potřebuje a kdy brečí z jiného důvodu.