Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Krrysa píše:
@Lejaa sle čísnké medicíny trvá ženskému tělu 7 let, než se dá dohromady, kam se hrabe 6 neděl![]()
Fakt jo
tak jsem konečně pochopila proč mám děti po 8 letech.
![]()
@Lejaa já se do těch 7mi let vejdu s pátým, se nezregeneuruju asi do smrti
![]()
@Anna766 dobře děláš
já se už cejtím dost jetá, pánevní dno jsem ztratila kdesi po cestě, vlasy a zuby taky a jak to vypadá, když se spí ráno třeba do osmi, to taky neznám ![]()
@Krrysa píše:
@Lejaa sle čísnké medicíny trvá ženskému tělu 7 let, než se dá dohromady, kam se hrabe 6 neděl![]()
Když se tak podívám na zasloužilé matky odrostlíků, tak do „původního stavu“ se žena nedá dokupy už nikdy
A s tím otěhotněním 15 měsíců po prvním porodu jsem to teda asi přepískla ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jsem týden po porodu a stále mě sem tam bolí břicho a dole taky mě bolí, rodila jsem spontálně a šitá jsem taky byla, při prvním porodu jsem taky byla šitá a hned jsem lítala jakoby nic a ted je to už týden a pořád nejsu v pořádku, ani ven se mi nechce, včera jsem byla, a už jsem musela jít dom, nevydržím dlouho stát a když sedám, tak mě to taky bolí, je to normální? díky
Je to normální. Intenzita krvácení je u každého jiná, i u každého porodu, nemělo by to ale zesilovat. Bolest taky ještě můžeš cítit, já jsem měla teď u druhého porodu malé šití, takže jsem v pohodě seděla, ale v místě šití se mi udělala modřina, takže týden po porodu mě spodek bolel mnohem víc, než v porodnici. Než se modřina vstřebala, tak byly asi dva dny, kdy jsem si horko těžko sedla. Únava je teď taky samozřejmě větší, stejně jako ty mám doma ještě to starší dítě, dvě děti holt dají zabrat víc, než to jedno.
@Krrysa Jsi dobrá! My už po těch dvou brzo za sebou plánujeme třetí trochu s odstupem. ale 7 let to asi stejně nebude
.
@Lejaa Tak co, už? Nebo jsi ještě v celku?
@Suzuveverka dík, hnedka jsi mi zvedla náladu a dala lepší vyhlídky na to, jak budu vypadat ![]()
No tak já rodila poprvé a čistila jsem se 7-8 týdnů a pak hned měsíčky cca 2 týdny, takže paráda..:/ šitá jsem byla jen na tři kosmetické stehy a také to pálilo jak čert na záchodě i bolelo min. 2 týdny.. děloha se zavinovala první týden hodně, ale občas i dneska pocítím trošku křeč, jako by se ještě srovnávala (3 měs. po porodu). Na kontrole v šestinedělí vše v pohodě. A záda cítím povolený ještě dneska, jak byly prohnutý. Takže dej tomu čas… člověk po dvou porodech hold není mrštná rybička, k tomu když se musí starat o dvě děti a domácnost. Navíc v knihách se píše, že celkově tělo i hormonálně nabývá svou kondici zpět první půlrok. Jinak když se něco fakt nezdá, šup k doktorovi. ![]()
@Suzuveverka píše:
Když se tak podívám na zasloužilé matky odrostlíků, tak do „původního stavu“ se žena nedá dokupy už nikdyA s tím otěhotněním 15 měsíců po prvním porodu jsem to teda asi přepískla
Jj, souhlas
Cítím to s tím otěhotněním stejně. ![]()
Jinak mi přijde, že moje mamka se po třech dětech zregenerovala až teď po padesátce a má teď větší šmrnc, než před 10 lety ![]()
@Hoa Mai
díky za optání
ještě držíme 2v1, ale dle páteční kontroly už se prej něco chystá
tak jsem zvědavá a netrpělivě očekávám, kdy to přijde:)
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jsem týden po porodu a stále mě sem tam bolí břicho a dole taky mě bolí, rodila jsem spontálně a šitá jsem taky byla, při prvním porodu jsem taky byla šitá a hned jsem lítala jakoby nic a ted je to už týden a pořád nejsu v pořádku, ani ven se mi nechce, včera jsem byla, a už jsem musela jít dom, nevydržím dlouho stát a když sedám, tak mě to taky bolí, je to normální? díky
Ahoj, nesedla jsem si pořádně x neděl a dá se říct, v pořádku jsem byla az po 8 měsících. Byla jsem hodně šitá a ještě musela na kyretaz, jelikož jsem hodně krvacela při první menstruaci. Takže týden…to není vážně nic ![]()
@Lejaa se máš, já jsem dneska 38+1 a nechystá se se ale lautr nic ![]()
@Krrysa
Ty jo, já vůbec nevím kolik jsem..:-D ale asi taky tak nějak 38..:-D
@Lejaa píše:
@Krrysa
Ty jo, já vůbec nevím kolik jsem..:-D ale asi taky tak nějak 38..:-D
Ty jseš dobrá teda
ono to přijde i bez počítání viď?
tak vám přeju děvčata pohodový porod
![]()