Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Pokud máš nějaké pochybnosti, tak zajidi k lékaři, to máš nejjistější ![]()
To co si hmatáš je mléčná žláza, ale zajdi si ke gynekologovi nebo do prsní poradny, jestli máte někde poblíž a budeš mít klid. A akovina prsu se neprojevuje červeným flíčkem, to ne.
Z krve se dělají onkomarkery, ale jinak nevím.
Ano, takové ty hrbolky jsou mléčné žlázy. Osobně nevím, zda bych byla schopná poznat bulku..
@Anonymní píše:
Dobrý den, ahoj?
Je mi 14. Dnes jsem si provadela samovysetreni prsa a chtela bych se zeptat, zda-li je normální si tam nahmatat nějaké ty malé kuličky, žlázy atd? Prsa nemám nějak moc velká a dokonce se mi asi 4 měsíce udělalo takové malé červeně kolečko kousek od bradavky a je tu pořád. Nevíte, co by to mohlo být?
A dá se například rakovina prsa zjistit pomoci krve?
Dekuji predem
To mě mrzí, že ve 14ti řešíš takové věci. Měla by sis užívat mládí a ne řešit prsa. Rakovina prsou v tomto věku je naprostá rarita. To co hmatáš, je s největší pravděpodobností mléčná žláza. Flíček je nějaký kožní problémek. Pokud potřebuješ jistotu, tak v akreditovaném mamocentru tě ultrazvukem vyšetří za cca 300,–Kč jako samoplátce.
Dobrý den, ahoj?
Je mi 14. Dnes jsem si provadela samovysetreni prsa a chtela bych se zeptat, zda-li je normální si tam nahmatat nějaké ty malé kuličky, žlázy atd? Prsa nemám nějak moc velká a dokonce se mi asi 4 měsíce udělalo takové malé červeně kolečko kousek od bradavky a je tu pořád. Nevíte, co by to mohlo být?
A dá se například rakovina prsa zjistit pomoci krve?
Dekuji predem