Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak pokud ti je pohodlné vykat, tak vykej ![]()
Já to třeba nesnáším a jsem ráda, že můžu tykat ![]()
Kdyby mi to nabídla tchýně, tak jí stejně řeknu, že ne. Nesnáším, když někdo vyká mě, ale tykat jí opravdu nepotřebuji ![]()
Já nevím, ale kdyby mi to nabídli tak bych si s něma tykala..Každý jsme, ale jiný dělej hlavně, jak to vyhovuje tobě ![]()
@1.zizi ono to třeba přijde časem samo.
Až budeš s malou mluvit a s babičkou zároveň, tak jí třeba začneš automaticky tykat.
Tak to já marně čekám, až mi to tchyně nabídne… Teď tři roky po svatbě a se dvěma dětmi už ale moc nedoufám ![]()
Ja take odmitla a stale vykam, nedokazu si predstavit, ze bych tykala..
Ahoj, překonávat se nemusíš, je to jen na domluvě. Pokud je to kdovíjak neurazilo a pochopili to, tak to tak nech.
Mě při svatbě nabídla tchýně tykání s tím, že jí mám říkat „maminko“, to jsem taky nedala, tak jsem se jí zeptala, jestli by jí vadilo, když jí budu říkat jménem a bylo to ok. Tykáme si, říkám jí Hanko a bavíme se i teď, když už jsem rozvedená.
V bývalé práci jsem měla kolegyni (starou paní), která vykala všem, kterých si vážila. Vždycky říkala: „mě se Vám tak hezky vyká, když budu někomu tykat, tak ho snadno můžu poslat někam.., ale "vy vole“ se říká dost blbě"
.
Takže jim to podej s nadsázkou, aby měli pocit, že to vykání je vlastně výsada a máš to v klidu.
Trvalo mi dlouho než jsem si na tykání s tchýni zvykla (napřed jsem ji vubec neoslovovala pač mi to nešlo přes pusu
)ale ted jsem za to ráda, pač jsme ted víc kamarádky mi přijde
Podle mě je to o zvyku ![]()
Tohoto se já, mám pocit, nikdy nedočkám. Přítelovi rodiče mi při pozdravu dokonce podávají i ruku ![]()
@1.zizi
pokud mate fajn vztahy a to odmitnuti probehlo v pohode, tak bych to neresila a jela po zavedene linii.
nekdo tyka i vlastni zene
pomaha to udrzovat respekt.
Bylo mi nabídnuto tykani, ale taky mi to nejde přes pusu a to nemám s tchanovci jediný problém ![]()
@Ali-Ali tak v partnerstvi si to neumim predstavit uz vubec:-D…ten muj:,,Vy, milacku zase chcete do obchodu? Neskutecne me ale sejrite.
"…
@ivana-domca ze jo??…ja nevim je to takovy proste blby a ani nevim proc… ![]()
Ahoj holky je tu uz hodne podobnych temat, tak se pripojuji…s pritelem jsme 5 let mame rocni holcicku..tesne po porodu mi tchanovci nabidli tykani, ale problem je, ze i kdyz je to vyrazny prohresek proti etikete, tak jsem odmitla…ja proste vsem starsim lidem vykam, proste mi to nejde pres pusu…jedina vyjimka, ktere tykam je moje mamka
…myslite, ze bych se mela prekonat??…jinak s nima mam celkem vrele vztahy a s tchyni drbeme jako kamaradky…