Syn chce bydlet u nás

Anonymní
6.8.13 16:46

Syn chce bydlet u nás

Ahoj děvčata, jdu k vám pro radu. Mám skoro dospělého syna, který celý život ví, co chce a jde si úspěšně za svým. Od mala ví, co bude jednou dělat a vypadá to, že mu to vyjde. Bohužel jedna z jeho vizí je i ta, že bude bydlet stále doma. Sousedíme s tchánovci, což je víc než problematické, ale syn naše spory nevnímá a prostě chce zůstat do konce života tady - patriot :roll: jsem jediná, komu se to nelíbí. Babička s dědou ho v tom maximálně podporují, manžel se chová neutrálně. Vypadá to, že zde syn dokonce podědí nějaké pozemky a jeho plán postavit si zde dům nabyde konkrétní podobu. Upřímně, bojuju už x let s tchýní, opravdu nechci podobně bojovat zbytek života se snachou. Manžel říká, že jsme jiní. Ano, to možná jo, ale tohle prostě nemůže fungovat. Navíc, jsem introvert a z celé duše toužím po klidu. Pořád jsem doufala, že se třeba jednou dočkám…Holky, co si o tom myslíte? Syna mám ráda (pochopitelně), bojím se, že jednou bude litovat i on.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3140
6.8.13 16:54

A už má nějaké děvče, které s ním tento plán sdílí? Vzhledem k tomu, že ještě není ani dospělý, to zatím na ženění nevypadá, ne? A to rozhodnutí, kde budou s novou rodinou bydlet, nebude jen jeho.
Já bych zatím jen hlídala, aby nezačal investovat do stavby domu dřív, než skutečně bude mít manželku, která s ním bude tento sen sdílet. A pokud by takovou našel, tak bych si se snachou sedla a vysvětlila jí, proč z jejich plánu nejsem nadšená a proč. Ono to rozhodnutí bude nakonec jejich, ale řekla bych to oběma (až to teda začne vypadat reálně) aby jednou neměli pocit, že jsem je nevarovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36720
6.8.13 16:54

Já tě chápu. taky nechci aby ani jedno dítě bydlelo doma. vysvětluju jim to z vlastní zkušenosti-bydlela jsem chvíli po svatbě doma a pak u tchýně. nikde to prostě nešlo. takže nakonec hypoška, vlastní bydlení a už 10 let absolutní klid a pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3894
6.8.13 16:55

Ahoj, myslím, že se bojíš předčasně… třeba to tak vůbec nedopadne. A třeba bude soužití v pohodě. Jestli jsem to pochopila správně, tak to nebude soužití v jednom bytě nebo dvougeneračním domě, ale každý ve svém domě a na své zahradě. Nechápu proč by pak měly vznikat nějaké spory, pokud si nebudete jeden druhému kecat do života, ale respektovat se a své soukromí navzájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
6.8.13 16:56

Rozumím ti, a mám to stejně. Taky své děti miluju ale bydlet s nima nikdy nechci! NIKDY!
Právě z toho důvodu, že budu tchyně, a vím že bych měla tendence radit, já už toho přeci tolik zažila, už jsem si tolikrát natloukla hubu takže vím jak na to atd.
Pak bych radila s vnoučatama :lol: představa že snacha neumí vařit a ten můj chudinka se pořádně nenají, nebo nechá prádlo na slunci, v dešti na sušáku :roll: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.8.13 16:57

@me2dova No slečnu zatím nemá, ale on jde naprosto ve šlépějích svého otce. Ten měl taky lajnu a všechno mu vyšlo. To, že z toho manžel dnes není nadšený je věc druhá. Tenkrát mu to přišlo super. Jako řeknu jim to, ale stejně se obávám, že to bude málo platný.

• Citovat
  • Upravit
73
6.8.13 16:58

Odstěhujte se s mužem vy. Tohle jsem udělala já. Celý život jsem žila v domě s rodiči a prarodiči. Pak se naši rozvedli, já se vdala a postavili jsme s mužem dům, dvougenerační- my, naše děti a ve spodním bytě moje máti. Když byli synové dospělí ruplo mě v bedně, že takkhle dál žít už nechci a nemůžu. Nerozvedla jsem se, ale odtěhovala do 1+kk 200 km od všech. Nyní bydlím s přítelem a 2 malými psíky. Svoji část domu jsem přepsala na syny a užívám si klid. Teď momentálně mám u sebe 6 týdnů „na prázdninách“ máti 84 let. V mém původním domě žije můj manžel, mladší syn s přítelkyní, starší syn s manželkou a moje maminka. Já tam jen občas dojíždím, ale moc se těším do klidu domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.8.13 16:58
@Dafné píše:
Ahoj, myslím, že se bojíš předčasně… třeba to tak vůbec nedopadne. A třeba bude soužití v pohodě. Jestli jsem to pochopila správně, tak to nebude soužití v jednom bytě nebo dvougeneračním domě, ale každý ve svém domě a na své zahradě. Nechápu proč by pak měly vznikat nějaké spory, pokud si nebudete jeden druhému kecat do života, ale respektovat se a své soukromí navzájem.

To si jenom myslíš, mám vlastní dlouholetou zkušennost :?

• Citovat
  • Upravit
29350
6.8.13 16:59

Co je to skorodospělý syn? Myslím, že až bude dospělý, tak se ještě spousta věcí změní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.8.13 17:03
@Regina Hero píše:
Co je to skorodospělý syn? Myslím, že až bude dospělý, tak se ještě spousta věcí změní…

Když on je tak přímý a jde si stále tu svou lajnu, až mě to děsí dopředu.

• Citovat
  • Upravit
29350
6.8.13 17:04
@Anonymní píše:
Když on je tak přímý a jde si stále tu svou lajnu, až mě to děsí dopředu.

ale píšeš, že si tam chce postavit dům… takže nebude bydlet přímo u vás, ale poblíž?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8142
6.8.13 17:06

Co ty víš, třeba ta jeho udoucí partnerka tam nebude chtít bydlet, tak se tam syn ani nezabydlí… Já bych to být tebou řešila, až ta situace nastane…
A on by si ten dům chtěl postavit někde blízko vás? Pokud by to bylo jen poblíž (a ne přímo na vaší zahradě), tak by to ani třeba nemuselo vadit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3894
@Anonymní píše:
To si jenom myslíš, mám vlastní dlouholetou zkušennost :?

No tak takhle spolu nebudete vycházet ani kdyby bydlel v jiném městě… Jasný, je potřeba na začátku udělat nějaký pravidla.. ale je to o lidech. Jestli si budete kecat do soukromí přes plot, tak to budete dělat i když budou bydlet v jiném městě.

Já jsem vyrůstala v dvougeneračním domě - nahoře moji rodiče a 2 děti, dole babička s dědou a byl to fakt mazec. Až tak, že nám mamka radila ať se odstěhujem nebo nám z babičky všem hrábne. Ale mamka taková není a dovedu si klidně představit tam s ní jednou bydlet. S exmanželem jsem bydlela ve stejné vesnici jako tchyně (ostatně jen o vesnici dál než moji rodiče), každý ve svém domě asi 5 min chůze od sebe a taky to bylo dobrý - dostatečná vzdálenost na to abysme měli soukromí a SVŮJ domov a SVOJI domácnost a dost blízko na návštěvy a případnou pomoc s čímkoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15108

Kdyby chtěl zůstat, v bytě, vadilo by mi to, samostatný dům,nikoliv.Ale stanovila bych hned od začátku jasná prvidla, jestli to pomůže, u některých povah, ne:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
6.8.13 17:09

Já nechci být pesimista, ale za celý svůj život znám na živo jen jednu rodinu kde blízké soužití více generací funguje ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová