Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Burj Chalifa Gina vypustí spolehlivě tohle:
@Klaudie08 píše:
Nechala bych obrizku kazdymu klukovy hned jak se narodí
Já měla stejný názor (spokojenost mého muže i moje
), Gin mi ho změnil.
@Klaudie08 píše:
Nechala bych obrizku kazdymu klukovy hned jak se narodí
Tak to asi nemáš v hlavě v pořádku.
Taky se můžeš nechat obřezat sama.
Do mé domácnosti ani ničeho jiného ti nic není. A je úplně jedno, jestli je muž obřezaný či nikoli. Záleží jen na správné hygieně. Obřezané jsou tradičně národy, které neměly dostatečný přístup k vodě a pak také z náboženských důvodů.
A zamysli s nad tím, že nemůžeš posoudit rozdíl kvality života obřezaného a neobřezaného muže, pokud jím sama nejsi. ![]()
Ty si to urcite nezazila jinak by si takhle nepsala az jednou zazijes tak budes stejnyho nazoru jako ja a jako jiny zensky ti sem si 100000pro jista ![]()
@Klaudie08 Do mých zážitků ti též nic není a nejsem tak egoistická, abych si troufla rozhodovat o chirurgickém zákroku na cizím těle.
@divine woman opakuji se kdo nezazil nepochopí nic mi do tebe neni ale z vtych slov vim ze nemas zazito jinak by sme se shodli tomu ver
@Klaudie08 píše:
@divine woman opakuji se kdo nezazil nepochopí nic mi do tebe neni ale z vtych slov vim ze nemas zazito jinak by sme se shodli tomu ver
A máš zkušenost s nějakým konkrétním typem ?
@Klaudie08 Tak mi prosím popiš ty super výhody obřízky. Já o žádných nevím.
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, bohužel našeho syna (13 let) obřízka nemine, chci se zeptat zda máte některá zkušenost s obřízkou, lépe řečeno jejím typem. Donedávna jsem měla v hlavě jen částečnou/úplnou. Přečetla jsem si toho mraky a zjistila že existuje dokonce několik druhů celkové obřízky. Opravdu nevím podle čeho rozhodnout
. jen v jednom mám jasno, po přečtení některých zkušeností s částečnou, tu rozhodně ne-e.
A je opravdu jisté, že ho ta obřízka nemine. Ono je na 95% obřízek dělaných ze zdravotních důvodů naprosto zbytečných. U dětí jsou jedinými pravými indikacemi k obřízce obtíže způsobené juvenální cukrovkou nebo lichen sclerosus a u toho je to v 50% případů.
Váš syn může být hodně naštvaný, pokud bude mít kvůli té obřízce potíže ve svém sexuálním životě a zjistí, že mu byla udělána zbytečně, třeba když narazí na tyto stránky:
https://www.strankyprokluky.cz/…a-predkozka/
Oni někteří doktoři jakoby byli přímo posedlí naprosto zbytečným obřezáváním
https://www.vitalia.cz/…tivni-lecba/
A pokud je nutná operace, tak to vůbec neznamená, že to musí být obřízka. Mohu vám doporučit primáře, který operuje s úplným zachováním předkožky
@gin 124
zdravím, konečně odborník. Jen to zakladatelce a hlavně @Klaudie08 vysvětli.
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, bohužel našeho syna (13 let) obřízka nemine, chci se zeptat zda máte některá zkušenost s obřízkou, lépe řečeno jejím typem. Donedávna jsem měla v hlavě jen částečnou/úplnou. Přečetla jsem si toho mraky a zjistila že existuje dokonce několik druhů celkové obřízky. Opravdu nevím podle čeho rozhodnout
. jen v jednom mám jasno, po přečtení některých zkušeností s částečnou, tu rozhodně ne-e.
Agresivní cirkumfetišisté haní částečnou obřízku kde jen můžou. Po ní je znažší nechirurgická obnova předkožky, což je dnes na západě hit mezi muži, kteří mají kvůli obřízce zničený svůj sexuální život ale v každém případě je lepší operace s úplným zachováním předkožky, pokud už je ta operace potřeba, ve většině případů ta operace potřeba není, přirozená fimóza se totiž dá velice dobře rozchodit, jen to chce trpělivost. Návod je v prvním odkazu.
@divine woman píše:
@gin 124zdravím, konečně odborník. Jen to zakladatelce a hlavně @Klaudie08 vysvětli.
Abych byl odborník, to bych musel být lékař. Na druhou stranu do té problematiky vidím hodně.