Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Klaudie08 píše:
Nechala bych obrizku kazdymu klukovy hned jak se narodí
ja teda NE, mam zkusenosti s obrezanym i s neobrezanym chlapem a za mne jednine neobrezany.
Ale hlavne to je zmrzaceni polavnich organu. Kdo to chce mit, at si to rozhodne v dospelem veku.
@milenka zuzka píše:
Ahoj Lenko, prave si procitam diskuze ohledne muzske obrizky a musim rici, ze s Tebou absolutne souhlasim!!! Podle meho nazoru, by vsichni muzi meli podstoupit obrizku…Neobrezani muzi proste nevoni…a dokonce ti, co dbaji na hygienu…
Zahajte fanatickou kampaň s obřezanými Baby Born s vysvětlením. ![]()
At si o obrizce rozhodne kazdy sam nebo po dukladne uvaze spolecne se svym partnerem. Jako ve vsem je spoust pro I proti… Ja osobne mam s obrezanymi muzi vybornou zkusenost..obrezani muzi jsou pro me vic sexy, a hlavne cistejsi a vonavejsi…Fakt, ze jejich glans penis je pravdepodobne o neco malo mene citiivejsi a z toho duvodu vydrzi pri milovani dele ( nez dojde k ejakulaci) beru jako vyhodu… ![]()
@milenka zuzka píše:
At si o obrizce rozhodne kazdy sam nebo po dukladne uvaze spolecne se svym partnerem. Jako ve vsem je spoust pro I proti… Ja osobne mam s obrezanymi muzi vybornou zkusenost..obrezani muzi jsou pro me vic sexy, a hlavne cistejsi a vonavejsi…Fakt, ze jejich glans penis je pravdepodobne o neco malo mene citiivejsi a z toho duvodu vydrzi pri milovani dele ( nez dojde k ejakulaci) beru jako vyhodu…
Nemám námitek, já bojuju hlavně proti obřízce dětí z rozmaru rodičů. A nejsem sám, dokonce webmaster stránek o obřízce Lukon tvrdí to samé a dokonce to před lety napsal i sem na emimino. Okopčím tu, co má k tomu na svých stránkách:
Obřízka u dětí
Je docela zajímavé, jak takové zdánlivé málo dokáže rozpoutat rozruch… ale k věci. Já zastávám názor, že by se obřízka u dětí měla provádět jen v případě zdravotních potíží, které není možné řešit jinak. (A v tomto nevyhnutelném případě, bych se snažil to odkládat, dokud synu nebude aspoň deset let.) A to z už jen z toho principu, že každý by si měl rozhodovat o sobě sám. Společnost se ohání nějakými základními lidskými právy a přitom dovolí aby některé důležité rozhodnutí (mezi ně patří obřízka), za nezletilé rozhodovali jejich rodiče. Přitom nesprávná rozhodnutí mohou vést k snížení sebevědomí jedince… Ptáš se proč sem něco takovýho píšu? Třeba už jen proto, že mi občas píší kluci kolem 18let a ptají se, jak se ženy tváří na obřízku - konkrétně mají strach z negativní reakce partnerky.
Dále je otázkou, jak hodně se sníží citlivost žaludu, když je obnažen v pubertě. Ale to asi nikdo přesně neprokáže.. Já osobně si však myslím, že u obřezaných v dětství má žalud tendenci citlivost snížit.
Více zde: https://obrizka.webnode.cz/obrizka-u-deti/
Těžko může někdo Lukona, který se sám nechal dobrovovlně obřezat a později ještě jednou více na těsno přeobřezat, onálepkovat, že je odpůrcem obřízky.
Jenže vážená dámo, má to jeden zádrhlel. Už pět let vím, že účinky té obřízku na sexualitu jsou nevyzpytatelné. Zatímco jednomu sex vylepší tak druhému ji poničí. Proto se tu stavím proti vaší bezhlavé propagandě.
Vazeny pane, chtela bych Vas ujistit, ze se o zadnou propagandu nesnazim ( na rozdil od Vas s Vasim nenavistnym odporem k obrizce). Jen rikam svuj osobni nazor a tlumocim nazor dalsich zen, ktere znam, a ktere jsou mnohem vice happy s obrezanymi muzi. Pohled na obrezany glans je mnohem vice sexy, nez se divat na neobrezany, ktery vypada jak slonni chobot…nemluve o hygienicke strance veci. Nejnovejsi vedecke pruzkumy o obrizce ukazuji, ze to vubec neni tak jak rikate ( ze by to byla zmrzacujici operace atd..).
Ja samozdrejme plne respektuji Vas nazor, ale Vy by jste mel take respektovat nazory moje a jinych zen… ![]()
@milenka zuzka píše:
Vazeny pane, chtela bych Vas ujistit, ze se o zadnou propagandu nesnazim ( na rozdil od Vas s Vasim nenavistnym odporem k obrizce). Jen rikam svuj osobni nazor a tlumocim nazor dalsich zen, ktere znam, a ktere jsou mnohem vice happy s obrezanymi muzi. Pohled na obrezany glans je mnohem vice sexy, nez se divat na neobrezany, ktery vypada jak slonni chobot…nemluve o hygienicke strance veci. Nejnovejsi vedecke pruzkumy o obrizce ukazuji, ze to vubec neni tak jak rikate ( ze by to byla zmrzacujici operace atd..).
Ja samozdrejme plne respektuji Vas nazor, ale Vy by jste mel take respektovat nazory moje a jinych zen…
Vážená dámo, že žádnou propagandu neděláte? Děláte je tu vehementně a neomaleně.
Ty výzkumy musejí být evidentně cinklé, dřív jsem tomu věřil, ale dne už tomu nevěřím ani za mák. Vím totiž o velké fůře mužů, kterým zmrzačující amputace předkožky - obřízka zničila jejich sexuální život. Nevím, kdo je tím zaslepeným fanatikem. Já sotva, jenom jsem přestal věřit nebetyčným lžím. Názor je názor ale já nemohu mlčet k vychvalování do nebes něčeho, co mnohé učinilo velmi nešťastnými, kteří na takové vychvalování do nebes dali a pak toho velmi hořce litovali.
@milenka zuzka píše:
Ja samozdrejme plne respektuji Vas nazor, ale Vy by jste mel take respektovat nazory moje a jinych zen…
Vaši partneři a partneři jiných žen ty názory resektovat mohou, anebo ne. Je to na nich. ![]()
Určitě by ale měli vědět předem zač je toho loket. ![]()
A naprosto nepochybně za ně nemá předem rozhodovat někdo jiný. ![]()
Aby byl sex a vse o 1000% procent z prozitku lepsi.. tak jedina obrizka je ta prava.. a je to i logicke.. jine spis delaji problem.. vim o cem mluvim jedina dobra je “uplna vysoka - teda musi zustat co nejvice jde te jemne predkozky pod zaludem a zkratit tu silnou a uplne, tak aby bylo vse pernamentne napnute..a neslo nic tahat … jizva v pulce penisu a nize.. nikdy ne pod zaludem!! To je to dulezite