Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Luca82 Pak nezbyva nez odstranit kuru a textilii a zasit travu; ze zacatku pracne, pak uz ne. Ale ja bych za takovou pripravenou zahradu byla vdecna…my mame jen kupy hliny a sutru pekne prorostle plevelem ![]()
@LucianS píše:
@Luca82 S temi rododendrony a azalkami bych jeste pockala az prejdou mraziky…taky se na ne chystam.
No jo cloveka uz svedi ruce… ![]()
@Luca82 Jeste doplnuju, ze kdyz je tam takova priprava, pak uz jen staci vybrat rostliny, co nepotrebuji takovou udrzbu. Nedrzi se tam plevel, to je super;)
@Luca82 Me teda svrbi ruce desne. Ale s dvoumesicnim miminem jsem zatim zvladla jen vykopat par sutru na skalku…
@LucianS píše:
@Luca82 Pak nezbyva nez odstranit kuru a textilii a zasit travu; ze zacatku pracne, pak uz ne. Ale ja bych za takovou pripravenou zahradu byla vdecna…my mame jen kupy hliny a sutru pekne prorostle plevelem
My prave nechceme travu. Mame travnatou plochu a za ni je to trosku do svahu a tam je ta kura s textilii. A mne by se tam taaaak libila pekna velka skalka. Jenze kdyz chci sazet, tak do te textilie vystrihnu diru a hlina pod ni je tvrda, umlacena a hrozne mokra. Takze to chce rycem udelat diru, prisypat lepsi hlinu a az pak sazet.
Noooo a co je nejlepsi. Ta textilie je zatizena ctverci kobercu a na nich je ta kura. Takze hrabnu a koberec. Hrabnu vedle a koberec. A kdyz je chceme vydolovat, jsou jednak tezke nasakle vodou a hlavne prirostle koreny keru.
@JayLee Macešky jsem dala do truhlíky a Jiřiny se sází taky do truhlíku?
@LucianS Já mám holčičku 3,5 měsíce, takže to je tady trošku složitější, ale půjde to
Budu u toho relaxovat ![]()
@brunet1 Ja taky, rodicum vzdycky chcipnul
Ja ale bydlim v nizine, tak tady snad zimu prezije.
@Luca82 píše:
My jsme na podzim koupili dum a je tady prave pouzita netkana textilie a zasypana kurou. A ja jsem z toho na mrtvici. Jako asi fajn, kdyz se nekdo nechce starat o zahradu, ale cokoliv zasadit je hruza
Ale zase si usetris pleti.To mi prijde mnohem lepsi, nez kazdy tyden vytrhavat koreny pampelisek a jineho svinstva
@LucianS píše:
@Luca82 Pak nezbyva nez odstranit kuru a textilii a zasit travu; ze zacatku pracne, pak uz ne. Ale ja bych za takovou pripravenou zahradu byla vdecna…my mame jen kupy hliny a sutru pekne prorostle plevelem
Napodobdne.My zacinali loni s bordylkem ze stavby, pod nim jilovite podlozi a nahrnuta navazka ze stavby D11. Takze objednat kontejner na, stavebni sut, vyklidit cely pozemek a odvezt, pak objednat bagr, shrnout pudu do hloubky cca 30 cm, objednat kontejner na odvoz. Potom sehnat nekde zahradni zeminu za normalni cenu, objednat 11 tatrovek a dale bagr na rozhrnuti. Nastesti vse financne vyslo, na podzim jsme zaseli travu a vysadili tujky a nejake ovocne stromy a kere. Letos nas uz ceka jen to hezky, vybirat okrasne dreviny, kyticky a zalozit si zeleninovou zahradku. Plus teda stavba pergoly a detske hriste. No, furt je na co setrit.
@MartinaIrena asi tak…silene ty peníze litaj a pořád dost práce ![]()
@MartinaIrena píše:
Ale zase si usetris pleti.To mi prijde mnohem lepsi, nez kazdy tyden vytrhavat koreny pampelisek a jineho svinstva
No na mistech, kde neni ta kura je to plne travy a ta prave prorostla tou textilii a je to prirostle k zemi. Ale je fakt, ze se o to nekolik let nikdo nestaral.
@brunet1 píše:
Do Redodendronu nejspíš půjdu, vždycky se mi líbil
Mne zase hrozne ty japonske javory. Ale tem se vsude nedari ![]()
@Luca82 On by ti asi kazdy zahradnik profesional poradil to cele shrabnout, odvezt a navezt kvalitni tridenou zeminu.Ale to je silenejch penez.Tak,jak to delas ty, je to sice pracnejsi, ale dost tim usetris. A to za tu namahu stoji, ne? Ja bych teda vzdycky vykopala jen dvojnasobek korenoveho balu pro rostlinku a poohlizela se taky po plevelech, ktery rostou vsude, nenarocne na pudu.