Týrané dítě!?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19200
15.8.10 10:14

No tak to je hnus.. Obrať se na odboru sociálních věcí na sociálně právní ochranu, můžeš fakt i anonymně, ale jak říkám, tohle je těžký, byla jsem přítomna u případu, kde „matka“ vychovávala dítě tak, že malá neměla ani jednu hračku a hrála si s klacíkama na dvorku, spala v naprosto katostrofálních podmínkách - špinavé (hodně!!) smradlavé peřiny (bůhví jestli ty peřiny byly vůbec povlečené, to už si z fotek nepamatuju), neskutečný bordel, v tom „příbytku“ byl snad jeden normální hrnec, ale „máma“ stejně nevařila, jediné, co kupovala, byly Tesco jogurty za 2Kč (tím teď nechci nikoho, kdo je kupuje urazit) a kartony cigaret.. Bylo jí jedno, že má viklající se dřevěný stůl s potrhaným ubrusem, hlavně že na něm byl přetékající popelník!! Malá neuměla ve svých 5 letech mluvit, protože se jí nikdo nevěnoval, nikdo na ní nemluvil, dělala jen skřeky. Když bylo matce doporučeno, aby malá chodila do MŠ, přišla tam jen párkrát a pí.učitelky jí musely pokaždé vysprchovat a dát jí čisté oblečení jak smrděla. Nicméně matka šla sama na sociálku a řekla, že jí nechce, protože JÍ NEZVLÁDÁ!!! ona sama se jí vzdala, byl soud (u kterého jsem byla, takže jsem to viděla na vlastní oči) a paní soudkyně přesto, že dítě bylo absolutně zanedbané (měla proboha v té složce fotky ze života „rodiny“!!!) a věděla, že matka se o ní starat nechce napoprvé rozhodla, že zkusí ještě ped.psychologickou poradnu a já nevím co všechno, protože základem je, nechat dítě v rodině a udělat všechno proto, aby se v rodině vyjasnilo a karty se obrátily a rodina se milovala… Až po zásahu kurátorky té malé holčičky, paní soudkyně změnila názor a holčička je dneska v nějaké ústavní péči, kde je ji určitě líp.
Já vím, že sem pletu věci, které se zakladatelčiným tématem nesouvisí, jen říkám, že je to těžké.. Justice je justice..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.8.10 10:14

nahlásit, ale ne vy, ale jeji sestra. Myslím, že takto z druhé ruky a cizí osoba neni dobrý nápad, když něco říkala její sestra a ví, že je to pravda, tak to určitě nahlásit, ale zase ne přes víc lidí, co kdo říkal :nevim:

• Citovat
  • Upravit
48576
15.8.10 10:30

NAHLÁSIT,HNED,URYCHLENĚ A POPSAT SITUACI.NA NIC NEČEKEJ,NECHCI ČÍST DALŠÍ HRUZNEJ PŘÍBĚH V NOVINÁCH

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
15.8.10 10:31

Určitě nahlásit,měli by to řešit jako rodina.Takže nahlásit sestra,babička,děda.
Nemůžou nějak zasáhnout prarodiče malého,pokud nějaký vliv na chování dcery tedy vůbec mají.
Takové věci se dost těžko dokazujou.Chudáci děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
16.8.10 09:14

děvčátka děkuji za vaše názory a rady

Předám je dál a uvidím co se bude dít…jak tady jedna z vás vzpomínala tak já se do toho nemůžu plést páč nejsem s nimi v žádném příbuzenském vztahu a ta V mě nemá ráda…nevím proč,ale asi jsem ji nesedla…pěkný den přeji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
16.8.10 09:50

ještě bych kontaktovala toho jeho otce ať znovu zažádá pro začátek aspoň společnou střídavou péči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.12.21 19:15

Zdravím holky prosím Vás moje nejlepší kamarádka mi dneska volala úplně z brekem. Ona má dva kluky a bohužel jednou za 14 dní na víkend si má kluky brát její bývalý přítel, klukům je 5 let a 3 roky, jenže při poslední návštěvě jejího bývalého přítele se jí vrátil kluk z monoklem bohužel a úplně šíleně s brekem že ho prý tatínek mlátí 😭 byla s ním okamžitě na policii jenže tam ji bylo pouze řečeno že to mají v evidenci a to je prostě celé, v pondělí jde kamarádka s malým za psychologem protože se jí v noci budí s brekem že nechce k tatínkovi že se ho boji má úplny noční můry z otce, jak by prosím šlo aby svému bývalému nemusela dávat kluky na víkend??? Jinak její bývalý přítel má už záznamy od policie za stolking nebezpečné pronásledování, a nebezpečné vyhrožování má toho na krku strašně moc a policie kamarádce stále tvrdí že to mají daný soudne tak že to musí dodržovat prosím co je na tom pravdy??? Klidně můžete napsat soukromou zprávu nebo sem jak se vám to hodí. Moc děkuji holky :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5076
11.12.21 19:22
@Tessiandelka píše:
Zdravím holky prosím Vás moje nejlepší kamarádka mi dneska volala úplně z brekem. Ona má dva kluky a bohužel jednou za 14 dní na víkend si má kluky brát její bývalý přítel, klukům je 5 let a 3 roky, jenže při poslední návštěvě jejího bývalého přítele se jí vrátil kluk z monoklem bohužel a úplně šíleně s brekem že ho prý tatínek mlátí 😭 byla s ním okamžitě na policii jenže tam ji bylo pouze řečeno že to mají v evidenci a to je prostě celé, v pondělí jde kamarádka s malým za psychologem protože se jí v noci budí s brekem že nechce k tatínkovi že se ho boji má úplny noční můry z otce, jak by prosím šlo aby svému bývalému nemusela dávat kluky na víkend??? Jinak její bývalý přítel má už záznamy od policie za stolking nebezpečné pronásledování, a nebezpečné vyhrožování má toho na krku strašně moc a policie kamarádce stále tvrdí že to mají daný soudne tak že to musí dodržovat prosím co je na tom pravdy??? Klidně můžete napsat soukromou zprávu nebo sem jak se vám to hodí. Moc děkuji holky :srdce:

Proc nezajde na Ospod? Tam ji urcite poradi jak postupovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.12.21 19:26

@Konys hnedka v pondělí tam jde ale problém je v tom že má psychologa až v pondělí s malým a tenhle víkend má mít kluky on. Jenže kluk se prostě seknul a k tátovi jít nechce utíká od svého otce za sousedama atd… Takže ho kamarádka byla vyzvednout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.8.22 22:35

Dobrý den napřed děkuji za rady bude to delší psaní a čtení
Přítel a kterým jsem 13 let má dceru s předchozího vstavu soud a matka zakázali návštěvu a jen chtěli alimenty nikdy jsme sní nemluvily neviděli ale věřte chtěli jsme uběhlo 14 let a nejednou volá matka ať si dceru vezmeme neváhali jsme jeli 800km je u nas pár dnů a zjistili jsme hrozný věci to dítě bylo týrané od svého nevlastniho otce jak fyzicky ale ne tak hrozně a často jak psychicky stálo tam hodně věcí je to na knihu matka dala prohlášení že dává dceru do péče otce a teď se dcera vrátit domů nechce a ani by jsem jí tam nepustili a na co se vlastně ptám musí se to dávat soudně nebo stačí to prohlášení nechci aby soud prohrála a musela se vrátit domů a hlavně jakou odbornou pomoc a jak na dálku toho hajzla potrestat je z sk mi z Čr :( :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.8.22 23:22

Stolking

Dobrý večer holky potřebovala bych názor… S bývalým přítelem už nejsem téměř tři roky, mám nového přítele a malého 3 měsíčního synka, a bohužel můj bývalý přítel se nedokázal stále smířit s tím že mám někoho jiného s kým jsem šťastná, bývalý přítel mě stále všude sleduje, po každé co jsi změním své telefonní číslo tak ho zjistí a píše mi vyhrožujíci SMS zprávy i když ho mám zablokovaneho, dokonce zjistil i přesný zdravotní stav o mě co se týká porodu, věděl veškeré informace o synovi prostě porodní váha jak probíhal porod atd… Jenže takovéhle informace věděli pouze lékaři a rodina který jsem to sdělila osobně, když jsem byla těhotná tak mi neustále vyhrožoval že ze mě malého syna vykope a že udělá vše proto abych se k němu vrátila, minulý měsíc vše řešila policie a bohužel to šlo jen na prestupkovou komisi kde dostal tisíc korun pokuty a tím to končilo, nedávno jsem potkala kamarádku která se dozvěděla že má bývalý přítel podplaceny bezdomovce flašku vína aby mě sledovali a dávali mu informace, bojím se že mě napadne když půjdu někde s kočárkem, ničí mě psychicky a když jsem sním žila tak mě nicil i fyzicky.. A celý náš vztah skončil tím že mi vrazil nůž do břicha… Už si s tím nevím rady a moc děkuji za každou vaší řadu… Jsem už z toho na prášky a úplně zoufalá… 😭 😭 😭

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33460
28.8.22 11:23
@Tessiandelka píše:
Dobrý večer holky potřebovala bych názor… S bývalým přítelem už nejsem téměř tři roky, mám nového přítele a malého 3 měsíčního synka, a bohužel můj bývalý přítel se nedokázal stále smířit s tím že mám někoho jiného s kým jsem šťastná, bývalý přítel mě stále všude sleduje, po každé co jsi změním své telefonní číslo tak ho zjistí a píše mi vyhrožujíci SMS zprávy i když ho mám zablokovaneho, dokonce zjistil i přesný zdravotní stav o mě co se týká porodu, věděl veškeré informace o synovi prostě porodní váha jak probíhal porod atd… Jenže takovéhle informace věděli pouze lékaři a rodina který jsem to sdělila osobně, když jsem byla těhotná tak mi neustále vyhrožoval že ze mě malého syna vykope a že udělá vše proto abych se k němu vrátila, minulý měsíc vše řešila policie a bohužel to šlo jen na prestupkovou komisi kde dostal tisíc korun pokuty a tím to končilo, nedávno jsem potkala kamarádku která se dozvěděla že má bývalý přítel podplaceny bezdomovce flašku vína aby mě sledovali a dávali mu informace, bojím se že mě napadne když půjdu někde s kočárkem, ničí mě psychicky a když jsem sním žila tak mě nicil i fyzicky.. A celý náš vztah skončil tím že mi vrazil nůž do břicha... Už si s tím nevím rady a moc děkuji za každou vaší řadu… Jsem už z toho na prášky a úplně zoufalá… 😭 😭 😭

Takže pokus o vraždu, a nikdo s tím nic nedělal? Hm, zvláštní. Co na to tvůj přítel? Třeba by pomohlo, kdyby mu to osobně vysvětlil :think: Nechápu, kde ex bere ty informace, jak zjistí tvé nové číslo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33460
28.8.22 11:28
@Ajenka2503 píše:
Dobrý den napřed děkuji za rady bude to delší psaní a čtení
Přítel a kterým jsem 13 let má dceru s předchozího vstavusoud a matka zakázali návštěvu a jen chtěli alimentynikdy jsme sní nemluvily neviděli ale věřte chtěli jsme uběhlo 14 let a nejednou volá matka ať si dceru vezmeme neváhali jsme jeli 800km je u nas pár dnů a zjistili jsme hrozný věci to dítě bylo týrané od svého nevlastniho otce jak fyzicky ale ne tak hrozně a často jak psychicky stálo tam hodně věcí je to na knihu matka dala prohlášení že dává dceru do péče otcea teď se dcera vrátit domů nechce a ani by jsem jí tam nepustili a na co se vlastně ptám musí se to dávat soudně nebo stačí to prohlášení nechci aby soud prohrála a musela se vrátit domů a hlavně jakou odbornou pomoc a jak na dálku toho hajzla potrestat je z sk mi z Čr :( :( :(

Na základě čeho takhle soud rozhodl?? Používej čárky, tohle se fakt těžko čte. A jo, nejlepší bude, když rozhodne soud. Matka jí tam nechce, tak v čem je problém? Bude to soudně určené a šmitec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.8.22 11:32

@arinecka můj přítel už mu to vysvětloval několikrát, a já sama nechápu kde bere moje tel. Číslo, má ho pouze moje rodina přítele rodina, a lékaři, no bohužel to šlo jen na prestupkovou komisi a tím to pro policii končilo, bývalý přítel se z toho opět vykecal jako vždy ze všeho… V minulosti už měl podmínku za těžký ublížení na zdraví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33460
28.8.22 11:38
@Tessiandelka píše:
@arinecka můj přítel už mu to vysvětloval několikrát, a já sama nechápu kde bere moje tel. Číslo, má ho pouze moje rodina přítele rodina, a lékaři, no bohužel to šlo jen na prestupkovou komisi a tím to pro policii končilo, bývalý přítel se z toho opět vykecal jako vždy ze všeho… V minulosti už měl podmínku za těžký ublížení na zdraví

On má záznam, za těžké ublížení na zdraví, tob bodne nůž do břicha, a jde to jen na přestupkovou komisi? Jak se z tohohle mohl vykecat? Prostě bych pořád chodila na policii, máš důvod se opravdu bát. Soudní zákaz přiblížení, kontaktování. Jinak to asi nepůjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová