Týrání v dětství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Leontodon
29.8.24 12:15

Další rovina jsou pak babičky. Jsou to ženy, které se nezastali svých dětí a nechali je týrat. Takovou osobu i když byla „ta hodná“, taky bych to neviděla na bezpečné místo pro děti :nevim:. Takže pokud se snaží, na návštěvu klidně, ale nic víc. Aspoň já bych to takhle udělala.

• Citovat
  • Upravit
10841
29.8.24 12:16
@Leontodon píše: Více

To, že se změnil můj děda, znamená, že se může změnit/změnil i jiný. Vím, čím si procházela moje mamka se sourozenci a babičkou. K nám se choval zcela jinak a to jsou fakta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Leontodon
29.8.24 12:20

@Bytsamsebou já neříkám, že nemůže. Ale opravdu bych to nezobecňovala. Kolik lidí, kteří pili a přestali, znáš? Já jednoho. Mimochodem děti to odnesly i tak. To by byl případ, že by byla agresivita způsobena alkoholem. Pak máš různý poruchy osobnosti. Ty jenom tak nezmizí.

• Citovat
  • Upravit
10841
29.8.24 12:29

Tady jde o to, dát šanci. Znám jich hodně, tady na Moravě se leje o 106 :P. Já bych zase nezobecňovala to, že kdo byl kdysi zlý člověk, bude špatný už navždy.
Ano, mohl mít před 20-30 lety nějakou psychickou nemoc, díky které se tak hrozně choval, ale dnes už se třeba léčí a je jinde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Leontodon
29.8.24 12:36

@Bytsamsebou vidět, že si nebyla týraným dítětem nebo nemáš bližší zkušenost, co to obnáší. Tyran další šanci nezaslouží. Svou šanci být rodičem měl. V naprosté většině případů těch šancí měl nespočet, než týrané dítě našlo konečně sílu se definitivně vymanit. Takové dítě musí dát šanci hlavně sobě. Na normální život. Což s toxickým rodičem za zády z 99,9% prostě nejde.

• Citovat
  • Upravit
10841
29.8.24 12:40
:D tak vidět to opravdu nejde, ale zkušenosti mám až až ;). Tyran šanci být rodičem měl, ale my se bavíme o prarodičích.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Leontodon
29.8.24 12:51

@Bytsamsebou jak jsem říkala, návštěvu bych zkousla ale hlídání ne. To se mi zdá jako šance i s dokládkou :).

• Citovat
  • Upravit
874
29.8.24 13:23
@Bytsamsebou píše: Více

bože, naivnější názor jsem nikdy nečetla. :nevim:
A ne, ani na Moravě nemusí každej lejt.
Ani nikde jinde.
A ano, tyran si druhou šanci nezaslouží.
Víš vůbec, co obnáší následky týrání v dětství? NIKDY tvůj život nebude zdravý. NIKDY:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
29.8.24 15:06

Můj otec se uchlastal, nechal se připravit o nemivost, kterou jsem na něj o deset let dříve přepsala, vnučka ho nezajímala. Mlátil mě brutálně prodlužovákem. Demoloval interiéry domu, který nepostavil ani se na jeho stavbě nepodílel. Byla jsem malé dítě, které se schovávalo do psí boudy, utíkala jsem z domu. Vypisovat to tady nebudu.
Prozření alkoholika je spíš zázrak. Léčit se musí chtít v první řadě sám. Pak tu máme pojem spoluzávislost. Od alkoholika je v krajním případě nutno dát ruce pryč, jinak tě stáhne taky ke dnu.

• Citovat
  • Upravit
14715
29.8.24 15:16

@krecik.dzungarsky Ach jo, ty máš v životě naloženo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
29.8.24 15:18
@SaxaL píše: Více

Neví, mně je přes čtyřicet a mám komplexní PTSD, střídají se mi období těžké deprese a mánie. Kdybych tady vypisovala všechny potíže, se kterými se potýkám, ačkoliv se léčím a mám k tomu odborníky, kteří jsou pro mě ideální, byl by z toho děsivý román.
Opakující se noční můry, flashbacky, sebevražedné myšlenky i pokusy, sebepoškozování, poruchy příjmu potravy, vysoká hypersezitivita, nespavost, pocity viny, lekavost atd.
A to už jsem toho spoustu ošetřila a cítím se mnohem lépe. Pomohla mi terapie, momentálně s psychologem, který je zároveň terapeut a terapie s psychiatrem. Léky mám nastavené dlouhodobě, psychiatr je nesmluvní a pracuje se mnou také terapeuticky. Kompatibilní odborníky pro sebe a svoji situaci jsem hledala mnoho let.
Pomáhá mi pohyb i to, že stárnu. Něco utichá a něco jiného naopak znovu sílí.

• Citovat
  • Upravit
krecik.dzungarsky
29.8.24 15:21
@Janča6 píše: Více

Vím bohužel. Bez následků nejsem a je dost dobře možné, že ani nikdy nebudu.

• Citovat
  • Upravit
14715
29.8.24 16:20
@krecik.dzungarsky píše: Více
:,( A jeste k tomu dcerka :(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
30.8.24 22:00
@krecik.dzungarsky píše: Více

Moc Ti držím palce. Už to bude jenom lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
30.8.24 22:03

Tak na Moravě byl můj otec abstinent, můj exmanžel abstinent, můj současný partner je abstinent, já jestli vypiju půl litru vína za rok, tak je to moc.
Moji kolegové taky nejsou žádní alkáči. :-)
V některých rodinách se možná leje, ale ani zdaleka ne ve všech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová