Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já na takové zázraky nevěřím. Dědu jsem měla na Moravě, dokonce vinaře, už dávno umřel, lil celkem dost, když stárnul, tak už méně, zařvat také uměl. Ale asi na své děti řval o dost víc, než na nás vnoučata, to jo!
Ale tak jednoduché to opravdu není. To by člověk musel projít nějakou intenzivní terapií, nebo tak něco. Pokud je někdo 50 let agresor, nevěřím moc tomu, že jako zázrakem při narození vnoučete agresorem nebude ani za mák. Můj otec je sice na vnoučata ťuťu ňuňu, ale agresor je to pořád, na ně třeba ne, ale na další lidi jo. A nedokážu si ho představit, až by něco mé děti provedly…
Úplně mě ta diskuze tady rozbrečela. Vcítila jsem se do té malé holky, která jsem byla, do mých ublížených malých sourozenců kdysi. My ale za nic nemohli a je škoda, že se malé dítě nedokáže úplně bránit.
A díky všem za názory máte pravdu. Úplně zakazovat styk asi nebudu, ale hodně omezím návštěvy a nechávat je u nich samotné už vůbec ne. Tak si prostě
zaplatíme chůvu no.
Druhá babička a děda totiž moc zájem o děti nemají, takže tak. ![]()
@Anonymní píše: Více
podívej se, než špatný dědeček a babička, tak raději žádný
a přesně jak to píšeš - agresor v mládí, je i agresor ve stáří, ve stáří se špatné vlastnosti ještě zvýrazňují
@Zeoli píše: Více
Děkuju, síly mi momentálně úplně dochází. Jedu těžce přes sebe.
@krecik.dzungarsky
Chtěla bych něco povzbudivého napsat… Ale vůbec nevím co… Tak aspoň hodně sil
.
Jinak ještě mě napadlo k té myšlence, že agresivní lidi zaslouží druhou šanci. A děti nezaslouží bezpečné a pozitivní prostředí? Používání děti pro šanci pro někoho agresivního se mi zdá strašně nefér vůči dětem. Budou první na ráně a neumí se bránit… Už „jenom“ takové verbální útoky a vysmívání dokážou hodně ublížit. Jako rodiče přeci máme odpovědnost v první řadě ochránit své děti a poskytnout jim vše, co potřebují, včetně bezpečného prostředí… Pokud to znamená odstranění toxického vlivu, nedá se nic dělat - toxický vliv měl desetiletí na to, aby toxický nebyl. Z jídla taky odstraňujeme vše, co by mohlo být jedovaté
.
Jinak to vidím u agresivních dětí. Ty v tom jsou často nevinně ve smyslu patologického rodinného prostředí a těm bych šanci dala.
@krecik.dzungarsky píše: Více
To je mi líto, zkus se nějak „přemluvit“, že je na světě přece jen něco hezkého a fajn, začni se trochu „pěstovat“, dopřávat si koníčky, aspoň občas…
Bude to dobré, uvidíš.
@Anonymní píše: Více
Tak na začátku jde o to, že jím nechceš odpírat prarodiče a ono jde vlastně o hlídání. No nejsi sama. Takových je tu více. Přiznej si pravdu a buď hrdá. Děti vyrostou a ty už je potřebovat hlídat nebudeš.. Prarodiče už lepší nebudou a to jak se chovali k tobě to ti najednou nevadí? Vzpamatuj se.