Babička nemá zájem o nás

Anonymní
22.8.24 13:41

Babička nemá zájem o nás

Ahoj, tak asi po stopadesáté stejné téma.
Moje tchýně bývala a je fajn ženská, nemáme nijaké zásadní problémy, na co bych si mohla stěžovat, nekecám nám do zivota…jen taková klasika - má zájem jen o vnoučata od dcery, od syna a ode mě jako od snachy minimálně…na to už jsem si celkem zvykla, a pochopila jsem, že je to u matek běžné. Našim dětem se zase hodně věnuje moje strana rodiny, tchyně o ně za celé prázdniny zájem neprojeví a já ji je nenutím…
Ale co mě poslední dobou mrzí je, že když už přijedeme, dokáže mluvit o jídle celé hodiny, co vařili, co budou vařit, co bylo v Peče celá země a v tech různých vařících poradecht…já upřímně tyto pořady vůbec nesleduju a nemám jí na to co říct, takže většinou kývam jako oslík. Dřív se zajímala alespoň trochu, ale teď už opravdu jenom to jídlo. Má i nadváhu, jestli je to tím + věkem(65)? Nevím. Nachystá pro nás a pro děti královský raut, deset chodů, chce se bavit o tom, zda poznáme, jaký je v zákusku krém, co je v těstu, z ceho je pomazánka, mne je to upřímně úplně jedno :mrgreen: ale že by se zeptala, jak se nám daří, to vůbec. A to jsme teď řešili nějaké komplikované stavební problémy, něco jsme jí o tom říkali, ale nikdy se nezeptá, jak to pak dopadlo, jestli jsme to vyřešili…jídlo, jídlo jídlo. Upřímně se mi tam už ani nechce chodit, děti jsou pak přecpané( to je jediné, co jim babička venuje- aby papali) a moje NE tam absolutně nic neznamená. Ale pak neuvidí babičku děti nikdy ( oni k nám nejezdí). Řekli by jste něco radikálněji? Lehce jsem se pokusila, ale jak říkám, moc se to neujalo. A přece nedonutím člověka, aby se o mě zajímal. Nebo ji mám skákat do řeči a začít mluvit o sobě? To taky úplně neumím…(Tchán většinou sedí a poslouchá nebo se baví s manželem. Tchyně pak pálí ty receptoidní řeči jen na mě.)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9039
22.8.24 13:45

Tak se zeptej, jestli byste se nemohly bavit o něčem jiném.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
22.8.24 13:48

A co ti máme poradit?
Tchyně je asi v důchodu a některým lidem se potom doslova zavře svět.. ji jako jediné téma zbylo jídlo.
Ale už to, že vám takhle navari, je projev zájmu a lásky.
Větší zájem si nevynutis. Ber to, jak to je, jedním uchem tam, najez se, udělej si to, jak se to hodí tobě, případně někdy pošli manžela samotného.

• Citovat
  • Upravit
404
22.8.24 14:00

Buď ráda. Moje tchýně řeší buď politiku nebo pomlouvá sousedy nebo vychvaluje sebe. Zlatý vaření….. O děti se nezajímá vůbec, bydlí pár kilometrů od nás a vidí je jednou do roka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MartinL45
22.8.24 14:04
@Anonymní píše: Více

Ne, nedonutíš člověka, aby se zajímal o děti. Musíš zhodnotit, jestli je taková babička přínos pro děti. Asi ne, co? Takže asi ani nebude nutné, aby tam jezdili.
Podle popisu je babička sebestředná a zajímá se jen o sebe.

• Citovat
  • Upravit
1259
22.8.24 14:05

Víš, zrovna tak by mohlo tchýni mrzet, že se nezajímáš o to, čím žije ona. takže si každá melete svoje, případně jedna mele druhá kývá. fakt na tom jídle není nic, o co bys mohla trošku projevit zájem? přecpání dětí jednou za čas bych neřešila, pokud nejsou tlusté

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15418
22.8.24 14:07

Hele, u nás zase ztratili zájem moje matka s otčímem. Z počátku byl zájem veliký, ale narodilo se jim vlastní vnouče od bratra a od té doby jako kdyby naše děti a my jsme byli vzduch, byl to takový obrat, který jsem nečekala. Když se chceme stavit, tak hlídají a nemají čas, jsou unavení, nastydlí atd. a když už přijedeme a řekneme, že jsme někde byli, tak posloucháme, že tam by mohlo druhé vnouče také jet atd. Za ty čtyři roky, co je vlastní vnouče na světě, tak si naše děti nevzali ani jednou, nepřijedou, a když tak na čtvrt hodiny. Mrzí mě to dost, ale neudělám s tím nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.8.24 14:10

Děkuju za Vaše milé reakce, vlastně mi i docela pomohly. Je pravda, že já se o to a tím pádem ani o ni sama od sebe nezajímám(o vaření a jídlo), máme jiný styl,.pobyt venku, sport, příroda. Takže v mnohem máte pravdu.

• Citovat
  • Upravit
174
22.8.24 14:14

Já jsem měl v bývalé práci spíše ženský kolektiv a to bylo pořád tenhle krém na tohle a ten na tamto… :) a pak děti, kdo co jí, jak ve školce a škole, zdraví… Odkýval jsem to, myslel si svoje a hotovo. Tak ráda vaří a peče, jiný zase sbírá známky, kamarád chodí fotit vlaky a s rodinou vždycky jedou na výlet historickou lokálkou, parní lokomotivou a povídá o tom hodiny.
Tebe nebaví téma jídlo a ji třeba vaše stavební problémy. Řekl bych aby si kvůli nám nedělala starosti a nechytala tolik jídla, musí to dát spoustu práce, že ji rádi uvidíme. Dame si kafe a hotovo…
Podle názvu diskuze jsem čekal něco horšího, než že si zakladatelka musí pár hodin povídat o vaření a pečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21397
22.8.24 14:19

Má tchyně nám nenabídne nic. Ale k nám umí přijít neohlášeně v 11:55 „Co vaříš?“. :nevim:

Jo a ještě chce řešit jenom sebe nebo své podnikání, pořád něco ukazuje manželovi a děti jí zavazí. Ty se nudí, takže po nich ještě vřeští.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
22.8.24 14:25

Jsi tam porad jenom na navsteve, tak jakepak tvoje vymezovani se? Proc by se mela tchyne zajimat zrovna o tebe?

My kdyz jezdivali ke tchanum, tak to tam byl uplne jiny svet, takovy retro, ale meli pod stolkem konferencnim vzdycky Blesk pro zeny, tak jsrm si to tam v poklidu procitala, pak byla vecere, udelali jsme papa a jeli dom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.8.24 14:29

U nás to samé tchán s tchýni. Nezajímají se, ale pak to divení, když k nám přijedou, buď že něco ještě není hotové, nebo už je. Že jsme někde na dovolené a tak. Byla snaha jim věci říkát, ale nezajimalo je to, tak jsme rezignovali. Vidím, že manžela to mrzí, ale už to vzdal. Více si povídá s našima, tak aspoň takhle má nějakou rodinu.

• Citovat
  • Upravit
547
22.8.24 14:39

Ježíš ta je ještě zlatá. Zlatý žrádlo :mrgreen: a to beze srandy. Kdyz jednou za čas zajdem k tchánům, tak jediná vysoká gastronomie je v podobě levných sušenek z jednoty v omezeném počtu cca 1/2 sušenky na osobu :D A taky nemá zájem o to, co se děje v našich životech..občas si říkám díky Bohu! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
22.8.24 14:41

Moje babička, když šla do důchodu, celé dny jen četla Blesk, čuměla z okna dalekohledem, šmírovala sousedy a maximálně si pustila krimi TV. A pak podle toho taky vypadaly návštěvy - snůška drbů o té které ženské z baráku, kdo umřel, koho zabili a kdo už zase frčí v drogách. Lidi, které jsme v životě ani neviděli. Takže zlatý jídlo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
22.8.24 14:43

Vaření je zlatý :D Má tchýně je lékařka a když jdeme na návštěvu, to abych měla v kabelce lékařský slovník. Nezajímá jí nic, než jen její práce a podává nám to i s latinskými výrazy. Kolikrát nevím o čem vůbec mluví. :nevim: Děti, rodina, jídlo, běžné věci kolem, jsou pro ní někde v pozadí. Vidí jen sebe a svou práci. Tchán kolem ní skáče a řekla bych, že jí, ani moc nevnímá, už je zvyklý :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová