Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No a tobě už někdo vyhrožoval? Jinak vzhledem k tomu že je horko a lidem jde smrad s cigaret taky do oken tak bych na tvém místě se chovala trochu ohleduplně. Mě kdyby nade mnou hulil soused a ještě žvanil tak nadšená bych nebyla, ono se to nezdá ale i normální mluva se večer rozléhá docela dost.
@mamule42 píše: Více
přesně tak, máme takové supr sousedy. Letos jen hulí, ale ještě loni klidně ve dvě ráno mleli pantem tak, že všichni přesně slyšeli, o čem si povídají. V kombinaci s tím smradem vysloveně úžasný.
@mamule42 píše: Více
Jako pod námi kouří celý den, vždy snad v 8,10,12 mám to vysledované a takto celý den. Když větráme, tak je to hrozné, je to cítit. Ale co už, když bydlí pod námi, tak to logicky jde nahoru žejo. Takže jen tak bych na ně já osobně policii nevolala, zbytečnost. Spíš mi někdy vadí, že ve 23 je hrozný řev, někdo běhá a dupe jak blázen, se vším hází.
Může, co by ne
Byť povětšinou jenom sousedi houknou - pst, tady se spí. Ale jestli jim pravidelně čoudíte pod nos dle hesla - ve svém majetku si můžu dělat vše - tak jsou možná někteří z nich už natolik nas. aní, že si najdou i drobné záminky, jak zase nas.at vás ![]()
Tak otazka jestli tam pindate 2 min nebo pul hodiny. Ale ruseni to neni
@vokishka píše: Více
Já bydlím v přízemí a kde mám ložnici tam je okno do ulice a ten výklenek strašně láká lidí aby se tam postavili a bavili se nebo telefonovali. Takže já slyším každé slovo, a když k tomu si vyhulují cigáro tak to je boží. Hlavně v nočních hodinách. Dokonce jedna motorkářka měla tu drzost že mi těsně pod okno parkovala motorku, a když dojela v noci tak mě vytáčela kraválem a smradem z výfuku. Tak tu sem seřvala ať mi tam netůruje motorku a parkuje jinde, když bych se vyklonila z okna tak na tu motorku dosáhnu, předpokládám že na chodníku se parkovat nesmí. Ještě se divila že ji nenapadlo že by tím obtěžovala. ![]()
V noci, když je klid, tak se všechno nese daleko, pokud chcete, aby celé okolí slyšela, o čem se bavíte, tak žvaňte na balkoně dál. Nejlepší jsou ti, co chodí na balkon telefonovat, to pak půl sídliště přesně ví, co řeší.
Ano, pokud jdeš po 22.hodině vykecávat na balkon a ještě k tomu obtěžovat okolí svým smradem z cigaret, tak na tebe může soused zavolat policii a ta to řešit bude. Pokud se tak stane opakovaně, můžeš být předvolána a dostat pokutu.
@Anonymní píše: Více
tak ten kouř jde všude, nás vykuřují sousedi nad námi.
Zavolat může, když jim řekne, že soused si na svém balkoně kouří a povídá, tak nejspíš nepřijedou, když jim řekne, že tam opilecky řveš, tak přijedou a prověří situaci a případně to předá přestupkové komisi na MěÚ jako přestupek. Běžné povídání a kouření na vlastním balkoně se za rušení nočního klidu nepovažuje, ani pouštění rádia před 22.hod na vlastním pozemku, to všechno lze řešit jen občansko právní žalobou, na imise hluku, které obtěžují okolí, jsou paragrafy a neplatí to jen pro dobu po 22.00, ale i přes den. Jak to soud posoudí, jak soused dokáže, že to děláš a rušíš, jak i případné soudní rozhodnutí v jeho prospěch pak budeš dodržovat a on kontrolovat a vymáhat, to už je další věc, a v neposlední řadě to souseda bude stát dost peněz, takže si to zřejmě rozmyslí.
No, a teď z druhé stránky věci- líbilo by se ti, aby ti v době, kdy chceš spát, někdo mluvil a hulil u okna? protože v létě jsou okna otevřená a v noci je všechno víc slyšet. Když jsme se s rodiči vraceli z chalupy v půl osmé večer, museli jsme cestou z auta do bytu šeptat a nedělat rámus, abychom nerušili. Slušnost, ohleduplnost. Co nechci, aby dělali mně, nebudu dělat jim.
Příspěvek upraven 19.08.24 v 21:40
@Anonymní píše: … Může na mě soused zavolat policii? Díky.
Ano, bezesporu může. A důvody kolikrát ani nejsou zřejmé. Ale na druhou stranu, klidně to může být obtěžující (to povídání v noci), aniž by to bylo „protizákonné“.
Nemáte být takové humusacké hovada a jít si kouřit někam na silnici. Moc dobře víš, že v tomto vedru všichni v noci větrají a ty jim jako správné prase a dobytek nahulis kouř z cigaret do ložnic když spi. Mlátil bych tě hlava nehlava.
Pokud si povídáš na balkoně a oni mají v tomto vedru otevřená okna a ložnici přímo nad ním, tak ano… může je to rušit. Nejen mluvení, ale může jim jít do oken i ten kouř.
Je po 22 hodině a myslím, že kdyby na tebe podali stížnost, že je pravidelně rušíš, tak by uspěli.
Nemyslím, že by uspěli, ale rozumím, že by to chtěli udělat.
@mamule42 Přesně.. večer mám otevřená okna, že si konečně vyvětrám, pročistí se nám vzduch a stejně je chodím neustále zavírat. Vloni soused hulil trávu, tak to byla taky lahoda.
Dobrý den chci se zeptat jak to je s nočním klidem v paneláku či bytovkach?
Když jdu po 22. Hodině kouřit na balkon a povídám si u toho s přítelkyní (normálně žádný hluk, či řev)
Může na mě soused zavolat policii?
Díky.