Babička nemá zájem o nás

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2291
22.8.24 14:47
@Anonymní píše: Více

Ona je asi uzavřená v tom svém světě vaření a pečení a tak trochu nechápe, že to druhého nemusí zajímat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15353
22.8.24 15:02

Neřešila bych, zasla by se k ni dobre najíst, vyposlechla se povídání o jídle, pochvalila bych ji a šla domu. Případně bych ji využila a nechala si od ni občas uvarit, upéct..Myslím, ze nemá zadny smysl snažit se lidi předělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.8.24 15:47

To je zajímavé, že to tak má spousta starších lidí. Já jsem třeba zvyklá, s rodiči, s kamarády se o druhé zajímat a řešit na střídačku „obě strany“. I manžel s mými rodiči pořeší vše od stavby přes opravy, jejich rekonstrukce, sad…proste cokoliv, co potřebuje jedná nebo druhá strana.
Ale asi je to s věkem, důchodem, s tím že vyletěly děti z hnízda, prostě tak nějak spojené. A děkuji za tuto diskuzi, fakt mi to otevřelo oči a budu se snažit trochu jinak. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
77130
22.8.24 15:51

já rozhodně nejsem stará, ale když mi někdo povídá o své stavbě, tak mě to bohužel naprosto nezajímá, unavují mě ty řeči a bolí mě z toho hlava, prostě každého zajímá to, co buď nějak zná nebo to dělal nebo tam pojede,
třeba mou babičku naprosto nezajímaly řeči o dovolených, nemohla chodit, tak věděla, že už se nikam nedostane, a bylo vidět, že ji to naprosto nezajímá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24946
22.8.24 16:01

Je to časté, že některé babičky se prostě nezajímají..
ta vaše se uzavřela do svého milovaného světa žrádla, já taky ráda vařím, ale rozhodně to není můj středobod a hlavně ono to není dobré pro tělo se takhle přecpávat - jíme přece proto, abychom žili.. NE NAOPAK
to bych jí řekla na příští návštěvě..

změnu nečekej, nejlepší je smířit se s těmihle věcmi tak, jak jsou ;) věř, že jsou i daleko horší babičky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2285
22.8.24 16:02

Nekecá Ti do života, navaří, co víc si přát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
547
22.8.24 17:35
@Okta píše: Více

Značka ideál :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7659
24.8.24 08:34

Třeba kdyby Ti tam něco chutnalo a řekla sis o recept, časem byste se dostaly s babičkou i na jiná témata. Ty jsi proti ní docela nastartovaná. Ji zase asi nebaví to, co Tebe. Tak je třeba najít nějaký kompromis.
A jestli dětem u babičky chutná, tak i to je plus, že se ona snaží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
24.8.24 08:38
@Adaneli píše: Více

Tohle jsem zažila z pozice vnoučete a můžu potvrdit, že id jistého věku to dítě bude vnímat a dost citlivě. Omezila bych kontakt popravdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
24.8.24 08:41

Já teda neznám NUDNĚJŠÍ téma k hovoru, než stavby a rekonstrukce. A to taky rekonstruujeme :mrgreen:
Zlatý vaření proti tomu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
24.8.24 08:42
@Okta píše: Více

Přesně, to je základ, cokoli navíc je bonus :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1793
24.8.24 09:20

Já nevím, ale mě prijde, že zakladatelce jde primárně o to, že se nezajímá ani slovem o vnoučata. Že vidí jen jídlo.
Tak nevím, proč se tu píše, proč by se měla ona zajímat o vaření.

Zakladatelko, máš ji říct, ať si k tomu pečení vezme i děti. Ať taky babičku vidí a poznají. Ze rada vaří, že ji jinak neznají. Třeba ji to trkne.
A když ne, tak ať si vaří pro sebe. K čemu jsou to pak návštěvy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
24.8.24 09:24

Možná jsou tam ten rušivý element rodiče, jak správně naznačila uživatelka přede mnou.
Ať je babička s dětmi sama, jestli budou vařit, půjdou do lesa nebo cokoliv, to je jedno. Ale babička bude jiná.

Pamatuju si, že moje babička byla zlatá žena, ale nejzlatější byla, když jsme byly samy bez rušivých vlivů jiných lidí. Byly to nejkrásnější opravdové chvíle.
Jakmile už byl přítomen někdo dospělý, hovory se stáčely k tomu, co mne nezajímalo a moje matka taky chodila na návštěvy na kafe a vysypat, co je kde nového, kdo má lepší děti než my a vyjmenovat, v čem jsme špatní a uvidíme, co se nám stane, a v čem je ona lepší než my. To už je extrém a je to jiná vada charakteru.
S touhle posedlostí jídlem to může být i tím, že si babička myslí, že jiná společná témata nemáte. Vaří přece každá ženská… si myslí.

Zkusila bych to s těmi dětmi o samotě, dát jim společný čas, uvidí se, jestli je babi jen sebestředná, nebo jídelní mánii má jen z nejistoty, že neví, o čem se s vámi bavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3811
24.8.24 10:00
@Alušáček píše: Více

Přesně, ulpívá na tom, co ji baví a zajímá. Moje tchýně zase pořád mele o nemocech. Je to hypochondr, který se neustále pozoruje a každý týden navštíví alespoň jednoho lékaře. To ty máš mnohem lepší, alespoń se najíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106743
24.8.24 10:24

jak mate kazda uplne jiny životní styl, tak to je problem.
Ja jsem mela stesti, ze obě aktuální /snachy/ nevykazuji jiny přístup k životu a navzájem si sedíme a mame se o cem bavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová