Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Semtex píše: Více
Podle mě tam rodiče nechtějí. Vždycky když je problém typicky s tchyni nebo diktovanim co jo a koho jo, je to všech první nápad- vezmeme se v zahraničí a hotovo a máme klid.
@707070 píše: Více
a když onemocníš, tak se to řeší jak?
opravdu to nejde pul roku dopředu domluvit?
tak jim to řekni, ale co nejdřív, nenechávej to na poslední chvílí, at ví, na čem jsou a nepočítají s tebou…
Když onemocníš jede druhý, ale že by onemocněli oba se nestalo, jasně dá se to přeprodat jiné firmě, ale to by vás vyřadilo ze hry. Tady jde v řádu o desítky tisíc a výše. My jsme byli tři, ale kolega je dlouhodobě nemocný a tak se čeká jak to s ním dopadne. Ono sehnat někoho jiného a ještě ho zaškolit stojí čas i peníze. O peníze jde v především.
Tak když jim dáš dopředu půl roku vědět, ze nemůžeš na týden, tak proste oni si to vyřeší tak, aby ten tyden nebyla zakázka
když jsi tak nenahraditelný.
@pikola píše: Více
Napriklad mu napaří pokutu, protože zakázku zmařil a klient si našel někoho jiného?
navic pracovní volno na svatbu se poskytuje v délce jednoho dne, ne? Takze delší mu klidně může zamítnout.
Já nechtěl řešit práci, jen se zeptat, jak byste se tvářili, kdyby vám rodič řekl, že se svatby nezúčastní, jelikož nechce do poslední chvíle čekat, jestli bude noci přijet a ještě mít stres z cesty.
To ale zalezi na tom, jestli dite dalo naschval termin v ktery nemuzes jet, nebo jestli je to z tve strany vymluva ![]()
@Yasmen píše: Více
no, nemusí být, můj otec se ztratil na letišti na Mallorce, a nebylo to fajn, matka tam zůstala s dvěma kufry, batohy, kabelkou a 4letou vnučkou a nemělo to téměř řešení, jako asi po hodině se našel, matka plakala zoufalstvím,
takže můj otec by určitě sám neletěl odnikud nikam, a myslím, že ani matka ne
@pikola píše: Více
Bylo by mi to líto a udělala bych si obrázek o jeho prioritách. Protože jestli je vás v oboru málo a obtížně se školí někdo nový, tak máš poměrně silnou vyjednávací pozici. Prostě tenhle týden si beru dovolenou, protože se mi žení syn/vdává dcera, a není pro mě nic důležitějšího, než tam být. Dávám vám vědět půl roku dopředu, abyste s tím počítali.:mavam:
Já ti pouze odpovím, co se dělo a děje u nás. Nereagují na komentáře tady, jen ti chci nastínit podobnou situaci.
1 svatba také zahraničí.
I přes tyto předem řečené trable, ženich svatbu v zahraničí udělal, bez nejbližších, protože prostě to chtěl.
Rodičům pak poslal fotku.
2 svatba, také zahraničí.
Vím, že to není úplně stejná situace, ale chtěla bych říct, že je to od svatebčanů nedomyšleně, svatby v zahraničí. Jak z finanční tak časově stránky.
Tobě bych poradila zeptat se první v práci a zkusit dovolenou vykomunikovat. Pokud to nevyjde, řekni dceři, jaký máš problém a že tedy pojede manželka, ale bude nutné ji s cestou pomocí (jazyková bariéra).
@smile_xxx píše: Více
to přesně můj otec, párkrát letěli s matkou a cestovkou, matka má chytrý mobil, ale chytře ho nepoužívá
, matka umí pár slov anglicky a pár španělsky, ale na domluvení to není, je teda odvážnější, a když letí s otcem a vnučkou, tak říká, že letí se dvěma dětmi, které musí hlídat, ovšem na té Mallorce otce neuhlídala, celý odjezdový den popíjel pivko a po příjezdu na letiště utíkal na wc, ovšem nevěděl, na které odbavovací okno mají jít, a matka nevěděla, že on to neví
Tak dítě ten termín nedalo naschvál, oni opravdu před 5 lety na tom místě byli v tu dobu.