Účast na svatbě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26747
19.1.26 20:43
@Semtex píše: Více

Podle mě tam rodiče nechtějí. Vždycky když je problém typicky s tchyni nebo diktovanim co jo a koho jo, je to všech první nápad- vezmeme se v zahraničí a hotovo a máme klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41503
19.1.26 20:55
@707070 píše: Více

a když onemocníš, tak se to řeší jak? :think: opravdu to nejde pul roku dopředu domluvit? :think: tak jim to řekni, ale co nejdřív, nenechávej to na poslední chvílí, at ví, na čem jsou a nepočítají s tebou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
19.1.26 21:10

Když onemocníš jede druhý, ale že by onemocněli oba se nestalo, jasně dá se to přeprodat jiné firmě, ale to by vás vyřadilo ze hry. Tady jde v řádu o desítky tisíc a výše. My jsme byli tři, ale kolega je dlouhodobě nemocný a tak se čeká jak to s ním dopadne. Ono sehnat někoho jiného a ještě ho zaškolit stojí čas i peníze. O peníze jde v především.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35944
19.1.26 21:20

Tak když jim dáš dopředu půl roku vědět, ze nemůžeš na týden, tak proste oni si to vyřeší tak, aby ten tyden nebyla zakázka :nevim: když jsi tak nenahraditelný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14678
19.1.26 21:23
@pikola píše: Více

Napriklad mu napaří pokutu, protože zakázku zmařil a klient si našel někoho jiného? :mrgreen: navic pracovní volno na svatbu se poskytuje v délce jednoho dne, ne? Takze delší mu klidně může zamítnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
19.1.26 21:52

Já nechtěl řešit práci, jen se zeptat, jak byste se tvářili, kdyby vám rodič řekl, že se svatby nezúčastní, jelikož nechce do poslední chvíle čekat, jestli bude noci přijet a ještě mít stres z cesty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2820
19.1.26 22:01

To ale zalezi na tom, jestli dite dalo naschval termin v ktery nemuzes jet, nebo jestli je to z tve strany vymluva :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
19.1.26 22:06

Takhle to nefunguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77375
19.1.26 22:11
@Yasmen píše: Více

no, nemusí být, můj otec se ztratil na letišti na Mallorce, a nebylo to fajn, matka tam zůstala s dvěma kufry, batohy, kabelkou a 4letou vnučkou a nemělo to téměř řešení, jako asi po hodině se našel, matka plakala zoufalstvím,
takže můj otec by určitě sám neletěl odnikud nikam, a myslím, že ani matka ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77375
19.1.26 22:12
:mrgreen: to je směný nápad, takový dětský, zakázku si přece určuje klient, ne zhotovitel, a zakázka to může být třeba několikamilionová - miliardová zahraniční
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4952
19.1.26 22:16

Bylo by mi to líto a udělala bych si obrázek o jeho prioritách. Protože jestli je vás v oboru málo a obtížně se školí někdo nový, tak máš poměrně silnou vyjednávací pozici. Prostě tenhle týden si beru dovolenou, protože se mi žení syn/vdává dcera, a není pro mě nic důležitějšího, než tam být. Dávám vám vědět půl roku dopředu, abyste s tím počítali.:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.26 22:17

Já ti pouze odpovím, co se dělo a děje u nás. Nereagují na komentáře tady, jen ti chci nastínit podobnou situaci.

1 svatba také zahraničí.

• rodiče ženicha nebylo možné na svatbu dopravit ze zdravotních důvodu. Ženichovi to očividně bylo jedno a svatba se tedy konala i tak v zahraničí.
  • sestra ženicha se také nemohla zúčastnit, protože to bylo nad její finanční možnosti (2 děti, čerstvá hypotéka ).

I přes tyto předem řečené trable, ženich svatbu v zahraničí udělal, bez nejbližších, protože prostě to chtěl.

Rodičům pak poslal fotku.

2 svatba, také zahraničí.

• byla jsem oslovena jako svědek, což jsem byla ale bohužel nucena odmítnout. Nevěsta chtěla, abych přijela 14 dní před svatbou a pomáhala vše zařídit. Také abych dopravila mou rodinu, zajistila si ubytování atd.
  • pro nás prostě finančně i časově nereálné…
  • nabídla jsem nevěstě svatbu tady se vší pomocí. Bohužel.
  • svatba bude bez nás.

Vím, že to není úplně stejná situace, ale chtěla bych říct, že je to od svatebčanů nedomyšleně, svatby v zahraničí. Jak z finanční tak časově stránky.
Tobě bych poradila zeptat se první v práci a zkusit dovolenou vykomunikovat. Pokud to nevyjde, řekni dceři, jaký máš problém a že tedy pojede manželka, ale bude nutné ji s cestou pomocí (jazyková bariéra).

• Citovat
  • Upravit
77375
19.1.26 22:18
@smile_xxx píše: Více

to přesně můj otec, párkrát letěli s matkou a cestovkou, matka má chytrý mobil, ale chytře ho nepoužívá :mrgreen:, matka umí pár slov anglicky a pár španělsky, ale na domluvení to není, je teda odvážnější, a když letí s otcem a vnučkou, tak říká, že letí se dvěma dětmi, které musí hlídat, ovšem na té Mallorce otce neuhlídala, celý odjezdový den popíjel pivko a po příjezdu na letiště utíkal na wc, ovšem nevěděl, na které odbavovací okno mají jít, a matka nevěděla, že on to neví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77375
19.1.26 22:22
@Sany80s píše: Více

no přesně, takhle to uchopit a podle odpovědi se zařídit dál @707070

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
19.1.26 22:22

Tak dítě ten termín nedalo naschvál, oni opravdu před 5 lety na tom místě byli v tu dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný