Učení na nočník - jak teď postupovat?

Anonymní
13.1.18 13:33

Učení na nočník - jak teď postupovat?

Ahoj maminy. :)
Dceři je teď 19 měsíců a učíme chodit na nočník. Zkoušela jsem už před měsícem asi 3 dny, ale ještě to nechápala. Sundala jsem natvrdo plenku, ale počůrala všechna kaťata a stejně to bylo prd platné, vždycky za mnou přišla až “po”. Což nebylo moc fajn, protože od miminka trpí atopákem po celém těle a jak jí tekla moč po nohou, hodně se jí ekzém zhoršil. Nechala jsem to tedy být. Teď zkoušíme znovu, ale nechávám plenku. Chápe, co má dělat a často se zadaří. Jsou chvilky, kdy si i sama řekne “čůrat” nebo “e-e” a opravdu se povede. Hodně chválím, malá má z toho taky radost.
Jenže jí nevadí ani čůrat do plenky. Jak tedy teď postupovat, když mi přijde, že už to chápe, ale zároveň si řekne jen tak jednou až dvakrát denně? Mám pokračovat stejně, až si bude říkat pokaždé? Bojím se jí sebrat plenku, protože ten ekzém měla pak opravdu děsivý… a ty učící kalhotky mi přijdou jako docela drahá záležitost na to, kolik bychom jich potřebovali… :nevim: :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13.1.18 13:37

A není na to malá? většina dětí je schopná ovládnout svěrače(prý) až kolem dvou let. Seberte plenku přes den (kromě spaní) a nedejte jí. A pokud ani po týdnu nebude efekt, tak to zkuste za pár měsíců znovu(ale bude, pokud už si částečně říká). Synovi to trvalo těch pět dní. Tréninkové kalhotky jsem měla na ven, aby mi nenačural do bot. Stačí mi jedny(bambino mio, kolem 200 kč). Vždy večer přemáchnu. A jinak je důležité pořád se připomínat a před odchodem ven nekompromisně posadit. Moje čerstvá zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
13.1.18 13:39

Bud sebrat plenku - coz nechces a nebo proste jeste pockat. To dite nepochopi, ze ma chodit jen na nocnik, kdyz ma zaroven na sobe i plinu. Ja s tim mam cerstvou zkusenost. Dcera se mi odplenkovala az kdyz jsem ji vzala plinu uplne. Na ven, do auta, na nakup. Proste ji nemela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
13.1.18 13:40

Sundat plínu a vysazovat, ptát, upozorňovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3628
13.1.18 13:43

Být na tvém místě plenku bych jí ještě nechávala. Pořád bych se jí ptala, jestli chce čůrat a chválila, chválila, chválila :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44365

Vetsina dětí je k tomuto po vsech strankach pripravena az okolo 2. narozenin. Odplenkovane dítě se do pleny nevycura. I ty deti, ktere to zvladnou driv, maji malou kapacitu mocaku. Tak musíš zvazit sama, kolik tomu chces obetovat.

Pampers pants jsou v akci kazdou chvili, aktualne Tesco nebo Teta drogerie, je potreba mit vyrizeny ten detsky program.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3013

Jo na nočník taky teď zkouším dávat roční, zatím bez efektu. Nechápe, co po ní chci. Pořád slyším, že už mám dávat na nočník, že pak už bude pozdě, ale co z toho, když neví, co tam má dělat. 8o Asi bych dávala častěji a potom jak radí ostatní sebrat plenku, což je zase špatný kvůli tomu ekzému. Asi to chce hodně velkou trpělivost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44365
13.1.18 13:46

To pripominani a neustale debaty s batoletem o vymesovani nejsou vubec vhodné. Mohou brzdit vyvoj jiných věcí, ke kterym je právě teď dítě zralé, k vymesovai ještě není. Je na kazdem, na kolik ho bavi prát, vytirat, prevlekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9141
13.1.18 13:49

@Kateřina Hubálková tohle je pěkná pitomost. Já mám dítě od 1,5 roku bez plenky. Na noc bez plenky jsem se odhodlávala dýl, ale jednou jsem se zeptala, zda to zvládne i přes noc a bylo. řekla „jo“. A ačkoliv občas vstávám 2-3× za noc koli tomu že křičí z postýlky to své „bobek“ ani jednou se ji nestala nehoda. I když jsme někde v mestě, na cestě někam a začne hlásit, řeknu že teď to nejde, ať vydrží - tak drží. A to si nemyslím, že mám nějaké geniální dítě, nebo že sama jsem geniální. To vůbec.

Já si myslím, že čím dřív se to začne zkoušet, tím dřív si to dítě začne uvědomovat. Jen je to starost spíš pro mámu - hlídat to na začátku, ptát se, pozorovat „signály“, nosit sebou náhradní oblečení a hlavně odvahu riskovat že se to prostě nepovede. A hlavně být důsledný… Toť má zkušenost s prvním dítětem.

Pani s ekzémem neporadím :( hold prostě buď vydržet. A po nehodě hold osprchovat pořádně. Dcera na začátku nočníkování nosila pant plenky, aby to šlo rychle sundat a trika (ne bodyčka). Ale musí se to hlídat. A já za začátku vysazovala „preventivně“. Pak jsem schválně nechala na ní, ať si řekne. Hold pár krát nedoběhla, ale ve finále to šlo celkem rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
13.1.18 13:50

@Mgree tak v roce je opravdu hodne brzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
13.1.18 13:52
@Jana206 píše:
Vetsina dětí je k tomuto po vsech strankach pripravena az okolo 2. narozenin. Odplenkovane dítě se do pleny nevycura. I ty deti, ktere to zvladnou driv, maji malou kapacitu mocaku. Tak musíš zvazit sama, kolik tomu chces obetovat.Pampers pants jsou v akci kazdou chvili, aktualne Tesco nebo Teta drogerie, je potreba mit vyrizeny ten detsky program.

Naprosto souhlasim s tim, ze odplenkovane dite se do plenky nevycura. Nase mala mela ted anginu, celej den polehavala, tak jsme ji dali plinu na celej den. A kdyz byla vzhuru, tak chodila na nocnik i kdyz mela plinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9141
13.1.18 13:52

@Jana206 tak to by mě zajímalo co jsem v dceři zbrdila já, tím že jsem se jí na to jeden čas ptala…
Já prala, prepírala asi měsíc a koli louži jsem vytírala celkem 2×. Ano, taky jsem z toho měla vítr, zda se nepočúra na pohovce, koberci nebo když jsme blbly třeba na posteli. Nestalo se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
13.1.18 13:53

Synovi je 2,5 a je to tak 3 měsíce, co chodí na nočník 3× denně (ráno a před každým spaním) jinak chodí a chce chodit v plíně, asi 2× řekl, že plínu nechce a pak to bylo v pohodě, ale když mu plínu nedám já, tak se počůrává. Dávám mu čas, pokaždé když se naučil něco nového tak to udělal, jednou, dvakrát a pak jako by to zapomněl a najednou to dělá jako by to byla samozřejmost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
795
13.1.18 14:00

Ja jsem odplenkovala syna cca v 26 mesicich az bylo tepleji (duben, kveten). Dva dny jsem se ho porad ptala a posazovala na nocnik a plenku jsem mu nedala ani do auta (jen podlozku). Behem tech dvou dnu pochopil (byl uz na to podle meho zraly). Nanocnik jsem ho davala ale uz driv (po spani), takze na to byl zvykly (to jsem pouzivala pampers pans.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
13.1.18 14:15

Jeee, to je reakci! Nestíhám odpovědět na všechny. ???? Ale ve zkratce - přijde mi, ze to chápe, většinou když posadim, tak se vycura do 3 minut. Ale proste ji nevadí curat do plenky. Ale já se bojim ji sundat kvůli tomu ekzemu, hodně s tím bojujeme a na ven to vůbec nepřichází v úvahu - je zima… některé kamarádky mají od roka a půl odplenkovano, takže to jde. Já to nějak neřeším, až to půjde, tak to půjde, jen bych to nechtěla nějak zkazit, když mi přijde, ze teď už ji to docela jde. :) V březnu očekáváme další přírůstek, tak jsem nejdřív myslela, ze by dcera do te doby mohla mít plenu už jen na noc, ale s tou představou se loučím. ???? Ale nevadí mi to, to ne zase. Jen bych nechtěla něco v tehle fázi zkazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí