Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Máme. Před koupí jsem se hádala s mužem, on tvrdil, že je to zbytečnost. Používáme už na třetí dítě, rádo si do ní vleze i pětiletak. Ale máme velkou kuchyň. Kdybych měla bojovat s místem a měla blízko jídelnu, vystačili bychom si od nějakého roku a půl s rostoucí židli.
Pro me prvni dve deti zbytecnost, jakoukoliv asistenci jsme zvladli s beznyma vecma…treti je jinaci kousek, varena z extra zajimavyho testa
a u ni se ukazala ucici vez jako nezbytost
jsou ji dva a temer na ni zije. A mam diky tomu mensi zastavy srdce nez kdyz vyleze na normalni zidli. Jasny ze umi blbiny typu -vylezu od tama na linku- ci zkouska jak moc se to preklapi. Ale jsem v 99% u ni takze dokazu zabranit faralnimu kolapsu. Horsi je ze dneska prisla na to ze s odrazecim autem pojede z podia ![]()
Mame učíci vez asi od roka. Nejdriv to byla spis takova ohrádka k lince. Opravdu dobre funguje od 1,5, kdy jsem mohla sundat ty zadni sprusle a dcera leze a sleza sama. Zidle mame stary tonetky, ktery maji vypoukly sedat a různě tvarovana zada. Blbě se na nich stoji a ani jsem teda nestala o to, aby mi je dite zaprasilo (minule ji padalo vajicko, tak ho pritiskla k hrudi a rozmackla a bylo to všude).
Nicméně ja jsem koupila vez poměrně levne, asi za 1500,–, ale s firmou jsem nebyla moc spojená, tak nechci zveřejňovat (část věže nebyla nalakovana, ale tvrdili ze určitě je a delali ze me dementa). Ted bych udelala takovy ten ikea hack ze stolicky a stokrlete. Myslela jsem, ze po te original vězi se ji lip poleze, ale od toho 1,5r je to podle me fuk. A teda ja ji taky objednavala v lockdownu, tak ani ikea nebyla k mani.
Abych to shrnula, vez ano, ale za nejake rozumne peníze…
U nás doma jen klasika židle, ani nemám v okolí nikoho, kdo by pořídil / vyrobil ☺️
@alena1995 píše:
@Svistice @Lucie_Sx Holky, děkuji za názor. Já se však snažím pády minimalizovat. Určitě jim nejdu na proti. Byla jsem u toho, když kamarádce dvouletý syn spadl z postele, ale tak nešťastně, že se o stolek uhodil do krku, začal se třepat, byl celý fialový a zapadl mu jazyk. Mám z toho „trauma“ a tak jako záměrně ho nedám tam, kde vím, že určitě spadne. Což židle je. Ale i tak děkuji. My máme kuchyň takovou nudli, takže je zaručený, že když by spadl ze židle, tak si zákonitě dá hlavou do skříně, pračky nebo sušičky.
Tak ja taky urcite nechci, aby si deti namlatily. A prave proto ucici vez nemame. Urcite by vylezly az nahoru, tam balancovaly a spadly, nebo by to daly do prostoru a tam se s tim prevratily. Nene, zlata zidle.
Mám děti dvě, učící věž nemělo ani jedno, stačí jim židle. Nebo seděly na lince. Za mě zbytečnost. Syn v roce a půl rád tridil věci. Korálky, kostky, CDcka podle barev (měli jsme snad 100 reklamních CD z nějakých IT časopisů). Dá se pořídit activity board se zipy, zámky, ozubenymi kolečky, klickami. Na netu najdeš mraky inspirace. Možná i nějaké navlékání velkých korálků speciálně pro malé děti.