Učitel 2. stupeň
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Ou píše:
@Oskárek právě že zrovna teď pedagogické minimum nestačí, je to dost na kočku. Snad se to bude měnit zpět k příčetnějším formám.Máš zkušenost s prací s dětským kolektivem? Máš zkušenost s prací v ženském kolekitu, kde každá z tvých kolegyň si z povahy své profese myslí, že ona je nositelkou té správné pravdy? A jsi smířená s tím, že naprosté banality, typu nepozorné dítě se řeší skoro jako otázka míru na středním východě?
Protože jestli učení máš jen jako „no asi bych to zvládla“, ale necheš to dělat, tak se na druhý stupeň nepouštěj, to už si raději udělej aprobaci pro SŠ.
Ale pokud tě netěší práce s dětmi, pokud nemáš předtavu jak řešit třeba šikanu (na peďáku tě to bohužel nenaučí), tak do školství nelez.
Připadá mi nefér důvod jít do školství, protože se cítí vyhořelá ve svém oboru. Změnit práci. Najít smysluplné koníčky. Ale ne lézt do školy bez nulových zkušeností.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Russet
Každý, kdo jednou začíná učit, nastupuje s nulovými zkušenostmi. A záleží jen na každém z nich, jak se s tím popere.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vergle1 píše:
@Russet
Každý, kdo jednou začíná učit, nastupuje s nulovými zkušenostmi. A záleží jen na každém z nich, jak se s tím popere.
A škola ho ani trošku nepřipraví nějakou praxí?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Russet píše:
Já jsem na VŠ koleji jednu dobu bydlela na patře s lidmi z peďáku. 2 holky byly velmi inteligentní, příjemné a říkala jsem si „to budou skvělé učitelky“. U zbytku jsem si říkala „tohle bude fakt za pár let předávat vědomosti a snažit se přispět k výchově“?
Podle mě to v sobě buď člověk má, nebo ne. A za sebe budu mnohem radši, když bude moje děti učit inteligentní a empatický člověk, který byl dobrý v daném oboru a umí aplikovat teorii do praxe (ukázat těm dětem i praktický dopad teoretických znalostí), a touhu předat vědomosti v sobě najde klidně na prahu čtyřicítky… než holka, která projde peďák s odřenýma ušima a sice si odkroutí praxi a má doma připravený stoh teoretických příprav, ale jinak je úplně bez pracovních i životních zkušeností.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zrcadlo píše:
Já jsem na VŠ koleji jednu dobu bydlela na patře s lidmi z peďáku. 2 holky byly velmi inteligentní, příjemné a říkala jsem si „to budou skvělé učitelky“. U zbytku jsem si říkala „tohle bude fakt za pár let předávat vědomosti a snažit se přispět k výchově“?
Podle mě to v sobě buď člověk má, nebo ne. A za sebe budu mnohem radši, když bude moje děti učit inteligentní a empatický člověk, který byl dobrý v daném oboru a umí aplikovat teorii do praxe (ukázat těm dětem i praktický dopad teoretických znalostí), a touhu předat vědomosti v sobě najde klidně na prahu čtyřicítky… než holka, která projde peďák s odřenýma ušima a sice si odkroutí praxi a má doma připravený stoh teoretických příprav, ale jinak je úplně bez pracovních i životních zkušeností.
Tak mám takovou naivní představu, že ty, co se na to moc nehodí, stejně do školství nakonec nenastoupí a mají prostě jen titul
Ale lodo mají dost romantické představy, jaké je to učit a bez té praxe asi ani netuší, co to obnáší. Proto by měli alespoň častečně tou školou projít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Russet píše:
Ale to sice ano, ale je něco jiného chodit jednou týdně na praxi a jenom učit, než učit každý den a ještě řešit veškeré záležitosti kolem. Ty pravý zkušenosti a tu pravou realitu člověk pozná, až když opravdu učí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit