Učitelka v MŠ nebo zdravotní sestřička?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
628
11.8.23 11:10

Zakl. a co studovat obě školy zároveň? Jednu denně a jednu kombinovaně? 🙂 V budoucnu se ti to neztratí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Denny.5
11.8.23 11:19

Pokud nevíš a líbí se ti oboje, běž na sestřičku případně zdravotnické lyceum. Na oba obory je lepší mít vysokou školu, budeš mít lepší práci a víc pracovních příležitostí, a na zdravotnickou můžou chtít i oborové testy, které by ses musela učit mimo školu. Výšku pak můžeš dělat i při práci, v obou oborech seženeš i práci na zkrácený úvazek, do školky budeš muset zatím jen soukromé, v posledních ročnících seženeš i ve státní.

Edit- byla jsem líná číst, myslela jsem že jde o střední :)..

Za mě se jde lépe rozvíjet v oboru zdravotní sestra, pokud se jde na vysokou. Můžeš se postupně specializovat na JIP, ARO, vyzkoušet různé oddělení, kurzy. Pokud na výšku nechceš, je podle mě lepší VOŠ předškolní, tam specializace není, ale můžeš se také rozvíjet různými kurzy, které pri práci uplatnis. Zdravotní sestra má peněz víc, je to víc žádané povolání, ale na úkor menšího volna a práci na směny.

• Citovat
  • Upravit
11196
11.8.23 13:39

Jsem zdravotní sestra, sice ne dětská, ale teď jsem pracovala v dětském domově, takže jsem si užila malé děti. Já bych nemenila. Vím, že o práci strach mít nemusím, finančně so nestěžuji. A mně osobně právě víc vyhovují směny. Zkusila jsem po RD i jen ranní a vrátila se do směn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
11.8.23 14:17
@MartinaIrena píše:
V tom případě bych si na tvém místě vybrala tu sestru. Nejsou to takový nervy. Ale chce to dobrou imunitu, protože se setkává denně s nemocnými

Jako že práce zdravotní sestry je leharo a pohoda..?A pracovat v MŠ jsou nervy? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25138
11.8.23 15:58
@MatildaMatilda píše:
Jako že práce zdravotní sestry je leharo a pohoda..?A pracovat v MŠ jsou nervy? 8o

Tak jsem to nemyslela ani nenapsala. Ale když srovnám práci naší zdravotní sestřičky na pediatrii a práci učitelek v naší MŠ, tak ony mají fakt daleko více vypjatých situací. Stává se dost úrazů, řeší dost konfliktů mezi dětmi. Přibývá dětí, které jsou nezvladatelné a nevychované. Do toho inkluze. Sestra na pediatrii u nás má zase hodně administrativy a setkává se s těmi nemocnými.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
12.8.23 10:28

A nemůžeš si jednu z těch škol udělat dálkově?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
13.8.23 15:25

Jako sestra bys mohla pak myslím dělat i chůvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze