Učitelky a proplácení suplování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
6.6.26 14:14
@Anonymní píše: Více

Jak komu, no. Mám to taky tak, musí se to napracovat, bere se to, že výlet s dětmi je pro tebe volno, zábava. ŠVP se taky neproplácí (resp. dostaneš na odměnách ten měsíc 300 Kč navíc, za týden, kdy jsi mimo domov - taky se to bere, že jsi vlastně na dovolené a škola ti platí ubytování a jídlo, takže co bys chtěla). Odmítnout - pokud nejsi třídní, tak je těch akcí míň, za mě výhoda (těch 800 Kč měsíčně za třídnictví mileráda oželím)…

• Citovat
  • Upravit
8875
6.6.26 14:25

U nas to tak je taky. Musíš mit proste počet oducenych hodin dle sveho úvazku. Výlet neni oducena hodina, pokud to neni vedený treba jako projektová výuka. Mne ted dali supl za odpadnutou hodinu, az na to, ze mi ta hodina neodpadne. Jen ji posunuli na driv a jeste mi k tomu dali pul tridy, kterou neučím… taky me to štve, ale je to hodina. Kdyby mi dali cely takový týden tak bych se jiste ozvala. Neucis na te skole sama, urcite se najde řešení. Hodiny musi sedět na konci mesice, ne hned následující tyden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65413
6.6.26 14:44
@Midaku píše: Více

u nás se právě nahrazují hodiny jen týden v týdnu. Ale klidně dopředu, akce je ve čtvrtek, ale nahrazuješ si to klidně už v pondělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1492
6.6.26 15:45

Cože? Vám se vůbec neplatí ŠVP? Jakože za tu dobu nedostanete plat?

To Vás pak nikdo nemůže nutit!
Vždyť je to zodpovědnost, stalo se už tolik úrazů…a když jste teda na dovolené žádnou zodpovědnost byste neměli mít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11196
6.6.26 15:48

Vymýšlej výlety, kam nemusíš vstávat ve 4 a vracet se ve 21.20. Což samozřejmě neřeší to suplování, ale aspoň nebudeš muset tak brzy vstávat.

Jinak vás učitele lituju. Tohle dělení na přímou a nepřímou činnost jsem vždy považovala za nesmysl. Dle mého to vede opravdu jen k tomu, že učitel akci nad rámec svého úvazku delat nebude. A ani bych se mu nedivila. Dřív jsem byla hodně naštvaná na naši školu, že nepořádá třeba školu v přírodě, vícedenní výlety, více akcí mimo školu, ale nyní to naprosto chápu. A schvaluji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11196
6.6.26 15:54
@LunaP píše: Více

Plat dostanou, ale ne ta 24/7… jen za tech 8 hodin. A ještě si to chudáci musí zasuplovat protože to není přímá pedagogická činnost. Vždyť je to zábava, mít x dní na krku 25 dětí. Četla jsem už dost diskusí, kde se vyjadřovali neučitelé ke škole v přírodě, že tam vlastně ucitel nic nedělá, jen děti hlídá. Dokonce se učitelům vyčítá, když na škole v přírodě zajistí dětem program třeba od nějaké placené agentury. To pak vlastně učitel nic nedělá, je jen na výletě a nemá si stěžovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1492
6.6.26 16:17

@Fazulina
No ale říkala že se jim to neplatí, že mají být rádi, že mají ubytování a jídlo.

Že se neplatí 24h je asi všude, spíš se dají odměny.

No tak já se nedivím, že se jede přes ty agentury. Nám když se něco stalo, tak jsme naopak dostali vynadáno, proč jsme nejeli s agenturou. Mě se málem zabil chlapec v lanovém parku a to byl v péči instruktora…a stejně jsem za to mohla nskonec já, která jsem dole hlídala ostatní děti a provedla rychlou záchranu včetně sanitky. Že jsem ho tam prý pustila, že neznám síly svých dětí.

Naštěstí měl normální rodiče, ale jinak to dopadnout hůř mohl to být taky můj konec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11196
6.6.26 16:43

No nikdo vám neplatí zbývajících 16 hodin. Ano, někde je odměna, ale někde taky ne. A co si budem, na škole v přírodě je clověk ve střehu opravdu nonstop. Jako vedoucí na táboře jsem si to užila dost.

Ja třeba dělám teď příměstské tábory a aktivity dost zvažuji. Třeba koupání úplně vynechávám (maximálně namočit nohy v potoce), do lanového centra bych nešla ani za nic. Ani s instruktorem. Jako stát se může cokoliv kdekoliv, ale snažím se eliminovat. Jako na jedné straně mě to baví, ale vždycky jsem po skončení totálně vyčerpaná. Psychicky. Ještě do toho řešit různé alergie a potravinová omezení, jako někdy se divím, proč to vlastně dělám :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11196
6.6.26 16:45

Jinak super, že to s tím dítětem v lanovém centru nakonec dobře dopadlo. To je moje noční můra, že se někomu neco stane. Něco horšího než odřené koleno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.26 17:01

Tak u náš se všechny přesčasy za ŠVP proplácí, udělá to cca 2-3 tisíce navíc, plus každý dostane cca 5 tisíc odměnu za ten týden. I tak tam nikdo nejezdí kvůli penězům, ale jen ti, co je to fakt baví, ty peníze, to by za to nikomu nestálo.

• Citovat
  • Upravit
8875
6.6.26 17:05

@vokishka asi nevim, co je „tyden v tydnu“. Ale u nas se to nahrazuje taky dopředu i dozadu, vetsinou max tyden sem nebo tam, pokud to neni nejaka dopředu domluvená výměna. Kazdpadne každou neoducenou hodinu si clovek nahradi. Nelze jit do dalsiho mesice s nesedicim počtem hodin. Mne se to teda nestalo, jsem zvědavá, jak by se to řešilo. Ředitelka lpi na tom, aby hodiny ve výkazu seděly. A pokud dle skutečnosti nesedi, radsi ti da odmeny nebo ti dovoli odejít nekdy driv domu nez aby na papíře bylo, ze clovek udělal neco navic… nechápu. Ted se řeší její výměna, tak snad se to stane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65413
6.6.26 17:22
@Midaku píše: Více

v tom týdnu, kdy někam jdeš, si to nahradíš. V dalším týdnu už ne. A prý to tak má být. Neřeší se nějaké chybějící hodiny za měsíc, to se nikam nevykazuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8875
6.6.26 17:47

@vokishka aha, tak to máte lepsi. My děláme kazdy mesic docházku a ta musi byt kazdy mesic stejna, presne dle úvazku ve smlouvě. Je teda zbytečný tu docházku delat, jediný, co z toho vyčteš, jsou lekari, PN, a ty suply, ktery ale stejne nejsou placený. Jinak jakýkoliv přesčasy, vylety atp… jako je tam poznámka „změna rozvrhu“, ale hodiny stejne musi sedět. Příplatek za změnu v rozvrhu neni. Byrokracie hadr… no jsem tam na dobu určitou a vyhlizim lepsi zítřky. Blby je, ze dokud clovek nekde nenastoupí, tyhle veci nezjistí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1415
6.6.26 18:58

U nás se to bere jakože je to výuka. Být to jinak, nikdo nehne zadkem, aby kamkoliv s dětmi jel.
Mám kromě školy ještě firemní kurzy. Jela jsem několikrát s dětmi do zahraničí, veškerou organizaci jsem zajistila, odřekla na ten týden i ty kurzy, takže jsem neměla ten příjem z nich, a ředitel mi řekl, že odměnou mi je, že jsem měla báječnou příležitost se na ta místa a památky v zahraničí podívat. Takže už taky nehnu zadkem. Zodpovědnost 24/7 v cizině, peníze mínus (nejde jen o ty kurzy, to není ředitelův problém, ale nebyly ani žádné odměny za organizaci a absolvování toho zájezdu).
Takže si radši budu dělat svoje soukromé aktivity bez zodpovědnosti za děti a šlus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1492
6.6.26 20:01

@kyslík přesně,pokud by to nebylo oceněno, nikdo nebude dělat přesčasy navíc.
Jo a s tím, že člověk může přijít odpoledne o svůj zisk nikdo nepočítá.
Ale to je i v různých firmách, že se třeba jede na školení nebo konferenci o víkendu a nikdo nic neplatí ( natož za svátek víc)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat