Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lalelale píše:
Holky jde v zásadě o blbost, ale chci se zeptat. Mám koníček a platím si soukromé hodiny ve škole, chodím pořád k jedné učitelce, se kterou jsem byla spokojená. No a ta onemocněla a já měla místo ní záskok. No a ten záskok byl o 200% lepší, v životě jsem neměla tak dobrou učitelku. A teď řeším to, že chci brát hodiny jenom od toho záskoku (to je v pohodě, klient si vybírá ke komu jde), jenže v té škole potkávám tu původní učitelku. No a je mi to vůči ní trochu trapné, protože je z toho jasné, že záskok je lepší jak ona a že stačila jedna hodina a já po dvou letech od ní odešla. Mrzelo by vás to? Nebo by vám to bylo úplně šumák, protože studentů je beztak dost a lidé přicházejí a odcházejí?
To záleží na každém, někoho by to mrzelo, někdo to bere jen jako práci a osobně si to nebere. Ale když si něco platíš a s někým jiným bys byla spokojená, tak ohledy neber. Zas to nemusí znamenat, že ta původní je špatná učitelka, ale prostě každému sedne jiný styl výuky, profík by to tak měl brát.
Tak každému sedí něco jiného, proto si nemyslím, že by ji to mělo trápit. Myslím, že na to jsou zvyklí. U nás třeba všichni nadávali na učitele, a mně ten jeho drilovací přístup naopak hodně věcí ulehčil i v jiných předmětech.
Hele když si za to platíš, měla by to pochopit.. Není na tom nic špatného.. Každý má jiný přístup k učivu. Asi bych se netrápila tím co si myslí nějaká učitelka..
Mne osobně by to nevadilo, nejsem vztahovačná, ale znám lidi kolem sebe, kteří by to řešili..těžko říct jak bude reagovat ta učitelka, od které jsi odešla. Každopádně, kdybychom v životě měli dělat jen věci, tak abychom se zavděčili druhým, tak bychom nikam nedošli. Neohlížej se na to, nic nevysvětluj, tys neudělala nic špatně. Takový je život.
Mě by spíš mrzelo, kdybys odešla bez slov rozloučení a na chodbě se schválně vyhýbala nebo tak.
Holky dík, jsem ráda že jsem se tu vypsala
vyhýbat se jí určitě nechci, je to dobrá učitelka, jen ten záskok je prostě lepší a vyhovuje mi víc. Tak mi bylo trochu trapně, když jsem ji třeba potkala, protože jsem se bála, jestli jí to třeba nemrzí. Ale snad to bere jak říkáte, že každému vyhovuje trochu jiný přístup.
@mackA159 píše:
Hele když si za to platíš, měla by to pochopit.. Není na tom nic špatného.. Každý má jiný přístup k učivu. Asi bych se netrápila tím co si myslí nějaká učitelka..
Spíš, než přístup zakladatelky, který je velmi korektní a empatický, mě osobně zamrzela tahle poznámka. „Co si myslí nějaká učitelka“. Jsme taky lidi, snažíme se dávat své práci a dětem maximum ze sebe, z volného času, ze svých emocí, energie, která nám leckdy chybí doma a jsme stále „nějaké učitelky“ na jejichž citech nezáleží. To je hodně smutné a hodně vypovídá o vztahu veřejnosti k nám jako k lidem, kterým svěřujete to nejcennější, co máte. Pak se všichni diví, proč nejsou ve školství jen ti nejlepší a nejkvalitnější. Takhle se o nich smýšlí? Tak to je paráda.
@Lalelale píše:
Holky dík, jsem ráda že jsem se tu vypsalavyhýbat se jí určitě nechci, je to dobrá učitelka, jen ten záskok je prostě lepší a vyhovuje mi víc. Tak mi bylo trochu trapně, když jsem ji třeba potkala, protože jsem se bála, jestli jí to třeba nemrzí. Ale snad to bere jak říkáte, že každému vyhovuje trochu jiný přístup.
Já si myslím, že jí to klidně i můžeš příležitostně říct, že jí děkuješ za ty dva roky, byla jsi s ní vždy spokojená, ale prostě jsi zjistila, že ti jiný přístup vyhovuje líp, myslím si, že to v pohodě pochopí ![]()
Ja bych ji rekla, ze jsem mela sama za sebe pocit, ze se motam v kruhu a potrebovala jsem zmenu. A ze ji moc dekuju, ze mi dala tak skvely zaklad
Me by to mrzelo, premyslela bych, co jsem. udelala špatně nebo jinak. Takže bych dost ocenila zpětnou vazbu. Pokud by šlo pouze o styl výuky, tak ok, to sedne každému něco jiného. Ale pokid by klient, žák, měl nějaké výtky, rád a di je poslechnu, ať to můžu zlepšit nebo změnit.
Jsem učitelka a mrzelo by mě to. Nebyla bych na tebe naštvaná, to ne, ale vrtalo by mi hlavou, co jsem udělala špatně, protože se snažím dělat svou práci co nejlépe. Asi bych se za ní stavila, poděkovala jí a zdůvodnila to tak, aby neměla pocit, že z toho vychází špatně - např. že jsi zjistila, že po 2 letech potřebuješ změnu, i když jsi byla spokojená.
Hele je to prace, klienti odcházejí a přicházejí. Kdyz budes chtit chodit k te druhe, tak se s první aspon rozluc, vysvetli ze ti treba druha ucitelka hodne padla do oka, ze chces vyzkoušet i jiny styl vyuky, ujisti ji, ze v tom neni nic osobniho, nebo ze by byla spatna.
Zmena ucitele po dvou letech cloveku prospeje, kazdy ucitel ma jiny pristup a casem se to zakonite dostane do stereotypu, s novym ucitelem se naucis nove veci i ziskas jiny pohled na ten vyucovany predmet, vyslechnes si jiny pribehy, nakouknes obor jinyma ocima. Klidne bych to zduvodnila tim vybocenim ze stereotypu a ze je nacase prostridat ucitele, aby ji to nemrzelo, ze ti vyhovuje min a ze je horsi.
Můj učitel nechal kdysi svou kolegyni za jednu konzultaci, kterou jsem s ni měla, vyhodit. A to mi ji predtim sám doporučil, že prý si spolu moc nerozumíme a mám se poohlednout jinde
![]()
Holky jde v zásadě o blbost, ale chci se zeptat. Mám koníček a platím si soukromé hodiny ve škole, chodím pořád k jedné učitelce, se kterou jsem byla spokojená. No a ta onemocněla a já měla místo ní záskok. No a ten záskok byl o 200% lepší, v životě jsem neměla tak dobrou učitelku. A teď řeším to, že chci brát hodiny jenom od toho záskoku (to je v pohodě, klient si vybírá ke komu jde), jenže v té škole potkávám tu původní učitelku. No a je mi to vůči ní trochu trapné, protože je z toho jasné, že záskok je lepší jak ona a že stačila jedna hodina a já po dvou letech od ní odešla. Mrzelo by vás to? Nebo by vám to bylo úplně šumák, protože studentů je beztak dost a lidé přicházejí a odcházejí?