Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já udala na sociálce svého otce - několikrát. Já tě chápu, myslím, žes udělala dobře.
Udelala jsi dobre, protoze jsi udelala neco pro ty deti, snad s tim nekdo neco udela
Já asi nevím, co chceš číst? Chceš pochvalu? Poklepat na rameni? Ano, jsi dobrá, že jsi ji ANONYMNĚ udala, ovšem obávám se, že to nic neřeší. Siciálka si ji proklepne a bude všechno při starém. Takové věci by se měly řešit spíš oficielně- aby byli svědci ![]()
Názor na co, jestli jsi udělala dobře? I kdyby jo, i kdyby ne, co to změní? Že ti někdo napíše, žes to dělat neměla, co uděláš, bude ti líp, uleví se ti?? Čas nevrátíš, pokud toho lituješ
Akorát doufám, že to co jsi sem napsala, máš podložený, že OPRAVDU to takhle je a ne tak jak tady většinou, že to „tak vypadá“…
Tak udelalas to pro dobro tech deti ne? Ted jim treba svitne nadeje na lepsi zivot, nez jim mama doprava..ja bych vycitky nemela, taky myslim, zes udelala dobre..
Udělala jsi dobře. Udělala jsi to pro děti. Třeba se sestřenka chytne a začne se starat a nebo se bude moc pořádně starat někdo jiný.
No to ze je unavena a bere antidepresiva, jako matka postizeneho ditete naprosto chapu. V tom bych az tak problem nevydela ![]()
Ovsem pred tim nez si ji udala ANONYMNE(hrdinko!!), promluvila sis s ni??rekla si ji co si myslis? pomohla si ji??
Mne se teda naonymni udavani od vlastni rodiny ekluje, mozna by nebylo od veci pomoci sestrence. nejspis na tom neni psychicky dobre.
Jak jde o děti, bonzovala bych taky, a nestyděla bych se za to. Děti se neumí bránit, jsou to nevinná stvoření, a když bude každý přivírat oči, tak případů týrání nebo zanedbání bude přibývat, ty děti si to pak nesou dál do života.
Když tříská chlap ženskou je to smutné, ale ona je dospělá, má možnosti, děti NE, a ještě k tomu když jsou postižené.
Dobře jsi udělala, dostane dohled a bude se o holky starat.
@Seizdra píše:
Názor na co, jestli jsi udělala dobře? I kdyby jo, i kdyby ne, co to změní? Že ti někdo napíše, žes to dělat neměla, co uděláš, bude ti líp, uleví se ti?? Čas nevrátíš, pokud toho lituješAkorát doufám, že to co jsi sem napsala, máš podložený, že OPRAVDU to takhle je a ne tak jak tady většinou, že to „tak vypadá“…
Podle mě si udělala dobře. Možná to dopadne tak, že si je vezme otec a bude mít při ních pečovatelku aby mohl podnikat a holky budou mít péči jakou potřebují. Nic si z toho nedělej to přejde. Vím, že je to hnus a ještě když je to rodina, ale každý má právo na lepší život a proč né ty holky ![]()
Příspěvek upraven 25.06.13 v 15:03
Nemusis se stydet a psat anonymne, udelala jsi to nejlepsi, co jsi mohla
![]()
Ja teda asi za rejpalku budu, ale ses si opravdu jista ze to co pises mas doloene? Neni to tak, ze sestrenku opravdu narocnost dvou postizenych dcer zmaha? ja treba cele noci skoro nespim, uz pet let a rano si taky rada pospim, pokud to jde poustim svemu synovi pohadku aspon na pul hodiny.
a stema penezma, ono to tak zase zhave neni, to mi ver, pokud tedy deti nema lezaky ![]()
@blorchi píše:
Ja teda asi za rejpalku budu, ale ses si opravdu jista ze to co pises mas doloene? Neni to tak, ze sestrenku opravdu narocnost dvou postizenych dcer zmaha? ja treba cele noci skoro nespim, uz pet let a rano si taky rada pospim, pokud to jde poustim svemu synovi pohadku aspon na pul hodiny.a stema penezma, ono to tak zase zhave neni, to mi ver, pokud tedy deti nema lezaky
souhlasím s tebou.
A klidně se veřejně přiznám, že někdy do školy nejedeme, prostě se mi nechce…zavoláte na mě sociálku? ![]()
Ahoj lidi, prominte anonym. Sestrenice zije na vesnici, je svobodna, ma dve holky,dvojcata.Obe postizena. Detem je jedenact let, ale jsou v 2.tride.Deti nechtela, netaji se tim, ze otehotnela nechtene. Takovy ma i k detem vztah. Ackoliv stat ji plati priplatky na peci, nekoupi jim, maji vadu chuze, ani ortopedicke boty atd.Rada odpociva, sedi v cukrarne, dlouho spi, tvrdi, ze pece o deti ji ztezuje, ze ji deti znicily zivit a musi brat antidepresiva. O deri hodne pecuje jeji maminka, ale te uz je 85 let. Maminka i uklizi, nakupuje atd. Sestrenice podle mne deti zanedbava, vim, ze uz k tomu mela vyhrady i detska lekarka a asistentka, kterou ji stat pro deti plati, ale nikam to nehlasila, jsme vesnice, proc si delat problemy. Kdyz nema naladu, nechce se ji vstat, deti neposle do skoly.Je sice doma, protoze deti ji obstarava mamka a asistentka nebo jsou ve skole, ale pracovat nemuze, rika, ze je unavena. Obtezovalo ji uz i kojeni atd.Otec deti s ni nebydli, takze presne nevidi, jaka je situace, ale dava detem i ji na jeji potreby hodne penez (nakukala mu, ze od statu ji snizili davky),je podnikatel, a pravidelne si je bere, ma vuci ni taky vyhrady, ale kvuli detem se nechce hadat, je hodnej.Ted jsem zjistila, ze deti zase nejsou ve skole. Domluvy a diskuse jsou s ni k nicemu, spoleha, ze jedna holka je sobestacnejsi, ze ta se obstara, a druhou bude mit doma a bude na ni brat penize. Rehabilitace s nimi doma nedelala, jak ji lekari naridili, ze pry je to boli a krici. Ackoliv je sama bohata a dostava dost penez, deti chodi oblecene ve starych satech, maji pokojik v v takove dire s navlhlymi stenami.Ted uz to ze mne vypenilo, kdyz jsem zjistila, ze je zase omluvila ze skoly-prochazi ji to, protoze staci rict, ze jim nebylo dobre. Nakonec jsem to po konzultaci s nasi rodinou oznamila na socialce, anonymne. Mam ze sebe ale strasnej pocit. Vzdycky jsem mela rada jeji mamku, jejiho brachu, kterej umrel, i ji. Nemuzu se s tim srovnat. Pripadam si jak bonzak, udavac. Odkladala jsem to nekolik let, ale nakonec poslala.Ted je mi ze sebe blivno.Vim,ze to asi bylo jedine reseni, ale fakt je mi ze sebe zle. Prosim napiste nazor. Rejpalky, setrete sily, vy nepiste,