Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mna napada otazka, ked viete kto je otec, viete, ze ma o holky zaujem, preco neupozornite jeho co sa deje? aby s tym on mohol nieco robit??
a mas to fakt podlozene, ze to je takto? myslim, ze na ne nedostava od statu ziadnu obrovsku sumu, to zas by som neprecenovala prispevky na postizene deti..
a ak si si ista ze robis dobre, preco anonymne udanie???
![]()
Tak já tě asi po rameni nepoplácám. Měla jsi sice dobrý úmysl, ale tím, že jsi zavolala na sociálku, se NIC nezmění. Nebo myslíš, že to, cos tady vypsala, by stačilo na to, aby jí ty děti sebrali? A bylo by to pro ně vůbec dobře? I když je tak nějak zanedbává, tak ony zřejmě mají maminku rády a chtějí s ní být. Že jim nekoupí ortopedické boty, neuklízí a nenakupuje, to není důvod pro odebrání dětí. Stane se jen to, že si ji sociálka proklepne, ona z toho bude mít jen ještě horší deprese, její 85 letá matka možná tu ostudu nepřežije a bude všechno stejné, ne-li horší.
Můžu se zeptat, jaké řešení sis představovala?
Tvoje sestřenice je zřejmě vyčerpaná a nemocná, má deprese. Velenáročná je péče už o jedno postižené dítě, natož o dvě.
Ja bych ti zkusila dat psotizene dite, dve! a k tomu brat prispevky od statu.To by sis opravdu zila! celej den doma, nic nedelas, preci mas asistentku! hele ja do vas nevidim, ale prece jen bych se trosku asi vic zamyslela, nez bych vlastni rodina udala, a jeste k tomu anonymne!
Ja do toho nevidim, ale pokud se k detem nechova dobre, je otazka, co s ni kdo udela.
Maji ji je odebrat? Bude jim v ustavu lepe?
Myslim, ze tylhe vyhrady, co pises sem, jsi mela nejdriv probrat s ni.
Já osobně nejsem přikloněná ani k jedné straně, jeslti jsi udělala dobře nebo ne, jenom mě tak napadlo, pokud je to rodina, jeslti ji někdo z vás pomohl- nemyslím finančně, ale třeba jestli někdo z rodiny ji s těmi dětmi pomohl, a teď nemylsím její mámu, ale třeba i ty-Vy???
Třeba já mám taky sestřenice a kdyby se mi dostali do nějaké srabu, tak prostě první co bude, tak ji pomůžu, klidně k ní přijdu pomůžu s dětmi - třeba malýma, ven s kočárkem, když byly děti malé a nebo je vemu na výlet, prostě něco.. Prostože ono se to lehce říká, jak se kdo mácítit a co dělat, když okolo ostatní jenom říkají, ale urku k dílu- k pomoci nemají, aby se ta dotyčná trochu dostala z psychického problému..
Píšeš po domluvě s rodinou- co rodina podnikla k pomoci, podpoře někoho, kdo má dvě postižené děti
Příspěvek upraven 25.06.13 v 15:30
Tak podle prvního příspěvku zakladatelky, kde píše že to nahlásila až po poradě s rodinou, kteří ji to teda odsouhlasily tak myslím že to se sestřenkou řešila taky, zakladatelka a rodina ![]()
Proč anonymně..? když chceš někoho udat, tak svým jménem a ne anonymně..„hrdinko“..
Měla sis promluvit přímo s ní, než se za jejíma zadami domlouvat s rodinou, jak ji napraskat… Praskat umí kde kdo, ale podat pomocnou ruku už ne…co sis od slibovala!!!
Je mi líto tý tvý sestřenice…sama se starat o dvě postižený děti, bez pomoci, o děti, který navíc neplánovala…co je to za život ![]()
Řešili jste tento stav v rodině? S jejím otcem? Jaký na to má názor ta babička? Sice je fakt, že kdybych věděla o dětech, kterým se děje něco špatného, taky bych možná udala.
K tvé sestřence - jako samoživitelka s postiženými dětmi je se sociálkou jistě v kontaktu, takže pochybuju, že tvé udání bude mít vůbec nějaký efekt. ![]()
@Aaalenkaaa píše:
Je mi líto tý tvý sestřenice…sama se starat o dvě postižený děti, bez pomoci, o děti, který navíc neplánovala…co je to za život
tak lehky nebude. proto nejspis ty antidepresiva, finance, psychicky velice narocne. Ikdyz taky hezke v mnoha situacich. Ovsem dozvedet se, ze me udala vlastni rodina, ze se nestaram o deti(a nebyla by to pravdu) v ten moment me vezou do blazince. ![]()
Si myslím že s tím stejně sociálka nic neuděla znám horší případ a socialka s tím nic neudělala a dana osoba byla udana několikrát…jinak sestřenici se svým způsobem nedivím je to totiž dost těžké postarat se o postižené dítě natož 2 když ji to ale děla psychické problémy tak by je měla dát do ústavu než z toho být na prašky já bych taky neměla sílu se o ně postarat takže u mě by putovali do ústavu
Kdyby byla zakladatelka taková bonzácká mrcha, tak by se asi necítila pod psa, že… Taky psala, že má sestřenka státem placenou pečovatelku a pomáhá jí i matka, táta se taky neotočil zády a děti si bere, tak pročpak tolik soucitu s línou dámou??
Kdyby opravdu měla snahu, tak si snad za peníze (podle zakladatelky jich má dost) najme další pečovatelku ![]()
Udělala jsi dobře zakladatelko, když nic jiného, tak si na ní sociálka aspoň posvítí a ona bude muset být ve střehu, možná to bude stačit, kdo ví ![]()
A že se tady někdo chlubí tím, že nepošle dítě do školy, protože se mu nechce vstávat, tak to jaksi nepoberu
Školku ještě chápu, školu teda ne…
@lilie12 sociálka ji může pomoct, dostane dohled, budou k ní docházet, pomůžou ji zvládnout její psychické problémy. Třeba už je vyhořelá, neví kudy kam, je v těžké depresy. Proč hned ústav, kdyby děti neměla ráda, dá je tam už dřív, ne že se o ně bude starat 10 let nebo kolik jim je. Potřebuje podat pomocnou ruku.
Sestrenka asi nema lehky zivot, kazdopadne pises, ze penize ma, plus bere od statu, maminka ji pomaha, otec deti ji pomaha, ma asistentku. Podle me by ta pece tedy mela vypadat jinak nez jak popisujes.
Udelalas dobre. Bud ji socialka pomuze, protoze ma opravdu nervy v kyblu a nebo oslovi otce, zda by o deti nemohl pecovat on. Nebo ji bude stacit udelat na ni tytyty.
Uz se tady ale vicekrat resilo, ze socialky na anonymni udani casto nereaguji nebo reaguji tak, aby se vlk nazral a koza zustala cela… Tak nevim, jestli jsi neco vyresila.