Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@blorchi píše:
No to ze je unavena a bere antidepresiva, jako matka postizeneho ditete naprosto chapu. V tom bych az tak problem nevydela![]()
Ovsem pred tim nez si ji udala ANONYMNE(hrdinko!!), promluvila sis s ni??rekla si ji co si myslis? pomohla si ji??
Mne se teda naonymni udavani od vlastni rodiny ekluje, mozna by nebylo od veci pomoci sestrence. nejspis na tom neni psychicky dobre.
Mám stejný názor ![]()
@Katy2 píše:
Nechápu proč bych měla být zlá?Ale tak když myslíš, tak prosím.
Nevím proč bych se nemohla vymluvit na počasí, jet s dítětem autem ve sněhové kalamitě, mě fakt nestojí za to a není to že bych nechtěla aby do té školy šla, prostě se citím zodpovědná a když vyhodnotím, že venku je situace špatná a mohlo by dojít k nehodě, tak raději nejedu.
jo tak vidíš smog mě nenapd
tady ho nemáme
teda ne jak s OV…
@Crystal87 píše:
jo tak vidíš smog mě nenapdtady ho nemáme
teda ne jak s OV…
NO my ho tam kde bydlíme taky přímo nemáme, jen že do školy jezdíme až do OV, tak že jí fakt nedělá dobře pobyt v Ostravě v té smogové situaci. Když v tom smogu jezdíme, tak to pak většinou odnese a je nemocná. To raději nejedu ty dva dny do školy, než aby pak nechodila do školy 14 dní protože bude nemocná.
Edit: Navíc do OV tahám i mladší dcerku, nevzali jí do školky, tak že se tam celé dopoledne musí plácat se mnou, protože nekradu abych jezdila tam a zpět, už tak je to za měsíc pěkná pálka co projezdíme a naši zákonodárci nám opravdu nepřidají, spíš stále ubírají. ![]()
@Katy2 píše:
NO my ho tam kde bydlíme taky přímo nemáme, jen že do školy jezdíme až do OV, tak že jí fakt nedělá dobře pobyt v Ostravě v té smogové situaci. Když v tom smogu jezdíme, tak to pak většinou odnese a je nemocná. To raději nejedu ty dva dny do školy, než aby pak nechodila do školy 14 dní protože bude nemocná.
Edit: Navíc do OV tahám i mladší dcerku, nevzali jí do školky, tak že se tam celé dopoledne musí plácat se mnou, protože nekradu abych jezdila tam a zpět, už tak je to za měsíc pěkná pálka co projezdíme a naši zákonodárci nám opravdu nepřidají, spíš stále ubírají.
jojo to chápu…i s tím ubíráním…to je síla a když si vezmeš kolik dávájí když je dítě v ústavu a kolik dají když je doma u rodičů je to děs! Přispívají vůbec ještě na auto? my tenkrát dostali 100 000 na auto.na benzin jsme dostávali 9000,tenkrát to bylo ještě dobrý, ale kdyby to bylo ted tak nevím jak by to mamka utáhla…otec absolutně nepomáhal, chlastal a nevyrovnal se s tím že má syna postiženého, alimenty směšný…v dnešní době strašně chybí podpora pro rodiny s postiženým dětma ![]()
@Crystal87 píše:
jojo to chápu…i s tím ubíráním…to je síla a když si vezmeš kolik dávájí když je dítě v ústavu a kolik dají když je doma u rodičů je to děs! Přispívají vůbec ještě na auto? my tenkrát dostali 100 000 na auto.na benzin jsme dostávali 9000,tenkrát to bylo ještě dobrý, ale kdyby to bylo ted tak nevím jak by to mamka utáhla…otec absolutně nepomáhal, chlastal a nevyrovnal se s tím že má syna postiženého, alimenty směšný…v dnešní době strašně chybí podpora pro rodiny s postiženým dětma
Na auto jsme žádali před skoro 6ti lety a dostali jsme tuším 95tis a to ještě byly okolo toho kecy, zda to auto fakt potřebujeme a bla bla bla. Příspěvek na benzín zrušili, teď je jen ten mobilní 400kč měsíčně, do do školy projedu za dva dny.
Za naftu jen do školy dám v průměru 4tis měsíčně a to ještě můžu být šťastná, že Octavka v dieslu má spotřebu okolo 5l/100km. Mít jiné auto co žere jednou tak tolik, tak my žereme asi trávu. ![]()
@Katy2 píše:
Na auto jsme žádali před skoro 6ti lety a dostali jsme tuším 95tis a to ještě byly okolo toho kecy, zda to auto fakt potřebujeme a bla bla bla. Příspěvek na benzín zrušili, teď je jen ten mobilní 400kč měsíčně, do do školy projedu za dva dny.Za naftu jen do školy dám v průměru 4tis měsíčně a to ještě můžu být šťastná, že Octavka v dieslu má spotřebu okolo 5l/100km. Mít jiné auto co žere jednou tak tolik, tak my žereme asi trávu.
to je hrůza! radši budou přidávat někde jinde, ale ubírají potřebným ![]()
@Katy2 píše:
Na auto jsme žádali před skoro 6ti lety a dostali jsme tuším 95tis a to ještě byly okolo toho kecy, zda to auto fakt potřebujeme a bla bla bla. Příspěvek na benzín zrušili, teď je jen ten mobilní 400kč měsíčně, do do školy projedu za dva dny.Za naftu jen do školy dám v průměru 4tis měsíčně a to ještě můžu být šťastná, že Octavka v dieslu má spotřebu okolo 5l/100km. Mít jiné auto co žere jednou tak tolik, tak my žereme asi trávu.
tak to je síla! ![]()
@Katy2 to by mě zajímalo, jak vypadá ta omluvenka když to učitelka naprosto chápe
omlouvám dítě z dnešniho vyučování, protože je strašný teplo a zítra taky, jelikož bude pršet
v kolika školách by s tímhle rodiče prošli? A pokud sestřenka nemá ráda děti a nikdy je mít nechtěla, tak proč se sakra nechrání? Není snad nic jednodužšího než si vzít ochranu ![]()
@j-a-n-i-n-a-05 omluvenky dceři ani nepíši, prostě učitelce zavolám, že do školy nepřijedeme.
Navíc ona to má jako zdravotní omluvenku, když se jedná o bio 3 a smog, na to nikdo neřekne ani půl slova a kdyby řekl, tak předám tel. číslo na jejího kardiologa. ![]()
@Crystal87 píše:
tak to je síla!
NO a to se nevracím ze školy domů, ale s mladší dcerkou tam na starší čekáme, kdybych jezdila domů a pak zase pro ní do školy, tak projezdím fakt 8tis a kde na to brát, to nikdo neporadí. Hlavně že školy se speciálními potřebami pro děti se ruší, pak se musí dojíždět přes 40km. Jo jasně, mohla bych jezdit vlakem, to je ale cestování na 2,5hod a nedokážu si představit, že bych měla dítě hendikepované (vlastně i zdravé) budit ráno v půl páté, aby byla v 8hod ve škole.
@Katy2 pokud to máte takhle tak to naprosto chápu, ale přišla mi jako blbost omluvenka, že je venku teplo nebo že prší… jinak jestli je na tý fotce tvoje dcera, tak je nádherná ![]()
@Katy2 možná by jsi sem měla zkopírovat nějakou lékařskou zprávu
vůbec nikomu nic nevysvětluj, stejně to pochopí málokdo ![]()
@j-a-n-i-n-a-05 holka taky kolikrát nejde do školy, a důvody? například rodinné důvody, nebo bolest břicha, hlavy, učitelé vědí že má problém, a těžko ji tam budu psát unavená nebo tak něco
co se týče školek tak tam si taky chodíme jak se nám chce ![]()
Zakladatelkou… Udělala jsi to co jsi cítila za správné… Tudíž uz to nezměníš a stůj si za tím… Kdybys o neudělala měla bys výčitky, děláš o pro ty děti… Jak tady psaly nekteří že jsi " hrdinka " tak to neřeš… On kazdej je hrdina, kdyz se ho to netýká… Já kdybych řešila to same taky bych to dala taky anonymně a z důvodu, že lidi jsou zlý a celou dobu budou na sestřenici házet špínu, ale jakmile se dozvědí, že jsi ji udala ty, tak budou proti tobe… A hlavne nejde o lidi ale o děti a pokud si se spletla, tak se taky nic neděje socialka ma právo zkontrolovat jak se žije té rodině a pak udělat příslušné kroky jak k nápravě cele té situace… A pokud nic závažného nenajde tak se nic neděje… maji na to právo…
@Katy2 Katy a ja bych se tady pred dotycnyma vubec, ale vubec neobhajovala.
![]()
Ano jsem matka, ktera ma taky postizene dite a opravdu mame den kdy se nam nechce, tak sedime doma na prdeli
a mame se mooooc dobre
![]()