UJAK nebo VŠEM?

82
18.2.17 19:10

UJAK nebo VŠEM?

Ahoj všichni.
Obracím se na vás s prosbou o rady, názory a zkušenosti.
Ráda bych zkusila dálkové studium v oboru Andragogika/Lidské zdroje. V úvahu přichází UJAK a VŠEM, mezi kterými se nedokážu rozhodnout.
Dohledala a přečetla jsem všechny možné recenze a diskuse a názory v nich jsou hodně různé, někdy protichůdné, ale především jsou dost staré (5 let a více).
Vyrozuměla jsem, že VŠEM má lepší pověst a uplatnění absolventů, má kvalitní e-learning a nevyžaduje téměř žádnou docházku (plánujeme třetí dítě a v době kojení bude celodenní účast obtížná), ale prý mají hrozný přístup, schválně zdržují hodnocení prací, mění podmínky a termíny na poslední chvíli a celkově hází klacky pod nohy, aby donutili studenty připlatit si. Trochu se obávám také neobvyklého dělení roku do 3 trimestrů, namísto klasických semestrů. UJAK proti tomu má špatnou pověst (zaměstnavatelé ho prý vůbec neuznávají), ale mají tam lepší přístup a obor Vzdělávání dospělých nikde jinde není.
Chtěla bych zjistit, pokud je mezi Vámi současný nebo nedávný student jedné z těchto škol, kolik je na těchto informacích pravdivého. Opakuji, že čerpám z pár let starých diskusí a hodně věcí se mohlo změnit.

Předem děkuji za každý příspěvek :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
74217
18.2.17 19:15

No segra ma Bc.na VSEM a dusili ji co rikala nekteri dost. Letos rikala, ze by ale chtela pokracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
18.2.17 19:49

Někde jsem četla, že počet andragogů už teď mnohokrát převyšuje poptávku po nich. Máš nějakou konkrétní představu, jak se uplatnit, nebo je to pro tebe cesta k vysokoškolskému vzdělání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
18.2.17 19:51

Ja teda nevim, ale ten obor moc neuplatnis, navic jeste na takovych podradnych skolach…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
18.2.17 21:00

Čas jsou peníze

Dobrý den,
já jsem před dvěma týdny dokončila bc studium. Škola je průměrně náročná v porovnání se státní, nevyžaduje účast, účast je zde vsak oceněna body navíc. Nejvíce mě tato škola naučila, že čas jsou peníze.
Jednou jsem se nevešla do termínu na obhajobu seminární práce, musela jsem jít o týden později a stálo me to cely rok studia…i když už jsem vlastně mela mít 12 měsíců zdarma na dokončení bakalářské práce a statnice… Možná kdybych se přihlásila o par dnů ci týdnů dříve… S mým zaplaceným školným jsem vsak v tomto případě měla mít nárok na možnost obhájit vice práci v jednom termínu..neuznali… Chtěli abychom si připlatili… Ale jinak jsem byla spokojena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
18.2.17 21:09

A není andragogika na státní škole? Soukromý jsou zbytečně za nemalý peníze a ještě když ta škola nemá dobré jméno…Jinak obor je to náhodou dost dobrý, možná ve spojitosti s personalistikou…pokud máš vyhlídnutý teda někde místo, jinak jako humanitní obor je to samozřejmě né moc žádaný na trhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
18.2.17 21:53

@Kelsey Můžu se zeptat, jak konkrétně ji dusili? Neřeším náročnost studia, spíš mi jde o to, jestli schválně zdržovali opravy testů a seminárek, aby ji donutili prodloužit studium o další rok. Jinak moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
18.2.17 22:02

@Rachael1 moc děkuji za Váš příspěvek. Konečně nějaký opravdový student VŠEM. Ráda bych se doptala na pár věcí. 1) Ten prošvihnutý termín byl Vaší vinou, nebo Vám seminárku zadržovalo studijní oddělení? 2) Seminární práce se také obhajují? Myslela jsem, že obhajoba je až u bakalářky. 3) Vy jste měla zaplacený program Exclusive? (narážím na to odmítnutí prodloužit studium) 4) Opravdu je tak hrozná komunikace se studijním oddělením (zdržování prací, náhlé změny termínů a podmínek…)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
18.2.17 22:13

Obor chci studovat, protože mě zajímá a láká. Před mateřskou jsem v tom směru pracovala a moc mě to bavilo. Pracovala jsem s lidmi, pořádala a vedla školení, fungovala částečně jako kouč a trenér profesního jednání. Vše bez vzdělání, jen s pár školeními a samozřejmě na žádné mimořádné úrovni. prostě by mě bavilo, věnovat se tomu víc, v budoucnu sehnat podobně zaměřenou práci a být v ní dobrá. Toť vše. Žádná honba za levným titulem - bohužel Vás zklamu. Andragogika je krom těchto dvou škol ještě na UK, ale výuka zde probíhá ve všední dny (i při kombinované formě) a neměla bych kam dát děti. Peníze neřeším, protože už mi dávno bylo 26 a tím pádem bych platila i za státní školu, dokonce snad ještě víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6714
18.2.17 22:16

@JayAnn Tak u UJAKu bych se bála, že opět přijdou o akreditaci a bude po studiu… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
18.2.17 22:18
@JayAnn píše:
Obor chci studovat, protože mě zajímá a láká. Před mateřskou jsem v tom směru pracovala a moc mě to bavilo. Pracovala jsem s lidmi, pořádala a vedla školení, fungovala částečně jako kouč a trenér profesního jednání. Vše bez vzdělání, jen s pár školeními a samozřejmě na žádné mimořádné úrovni. prostě by mě bavilo, věnovat se tomu víc, v budoucnu sehnat podobně zaměřenou práci a být v ní dobrá. Toť vše. Žádná honba za levným titulem - bohužel Vás zklamu. Andragogika je krom těchto dvou škol ještě na UK, ale výuka zde probíhá ve všední dny (i při kombinované formě) a neměla bych kam dát děti. Peníze neřeším, protože už mi dávno bylo 26 a tím pádem bych platila i za státní školu, dokonce snad ještě víc.

To je nějaká novinka, že se na veřejných školách platí po 26. roce věku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
18.2.17 22:18

Příspěvek upraven 18.02.17 v 22:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
18.2.17 22:27

@Bong Co se přednášek týče, úroveň je prý dobrá. Celkově myslím, že záleží na každém, jestli si z výuky chce něco odnést, nebo mu stačí někde splašit otázky ke zkouškám, aby nějak prošel. Popravdě mě dost vyděsila informace, že životopisy s UJAKem metou personalisté rovnou ze stolu, na druhou stranu se mi to nezdá. Vím o lidech, co mají UJAK a práci našli a taky znám lidi se státní vejškou, co ani nevědí, co vlastně je tam učili. Já sama jsem kdysi po gymplu šla na UJEP na ekonomku, šlo mi to, zkoušky jsem zvládla aniž bych se nějak extra učila, ale nějak mě to nebavilo (mladá, hloupá), tak jsem šla raději do práce. Dodnes, když si vzpomenu na své spolužáky (kteří to nejspíš dodělali) a na to jak nebyli schopni vypočítat ani aritmetický průměr, jímá mě hrůza :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
18.2.17 22:30

@hanka.br. Také jsem se divila, ale prý je to tak. Ale i kdyby ne, škola v pracovní dny nepřipadá v úvahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
18.2.17 22:33

@Bong Projela jsem Prahu a okolí - přeci jen tam minimálně dvakrát za měsíc budu jezdit, tak jsem Brno a Zlín vynechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze