Ukliďme svět

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
RadkaEm
3.9.18 21:16

Ukliďme svět

https://www.uklidmecesko.cz/

Pojďte do toho. Je to třeba.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3594
3.9.18 21:45

@RadkaEm Souhlas. Snažíme se uklízet průběžně, s dětmi sbíráme odpadky v přírodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
3.9.18 22:59

Dělám to už dvacet let.

• Citovat
  • Upravit
4706
4.9.18 07:14

stale sbiram střepy na hřišti, ale uz me to prestava bavit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
4.9.18 07:37

To jsou veci za ktere bych opravdu sekala ruce…jak muze vubec nekoho napadnout vyhodit bordel v lese, u silnice, na chodnik…? Zila jsem nejakou dobu v Singaru a tam je uklizeno dokonale…za vyhozenou zvykacku pokuta cca 15 tisic Kc, stejne tak vajgl…a podruhe uz jdete rovnou na uklizeci prace…nebo vyprask rakouskou. Nejsem priznivcem nejakych velkych trestu normalne u nas kvuli moznemu zneuziti…ale na tomhle se snad shodnou vsichni normalni lide, ze neni v poradku vyhazovat bordel. My vzdycky jdeme se psem a uklidime u lesa bordel…a druhy den tam jdu znova…plechovka kapesniky vajgly… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
4.9.18 08:48

Taky chodím pravidelně, ale někdy mi to připadá jako boj s větrnými mlýny. Abych na stráni farského lesa pod cintorínem sebrala 4 x ročně tři sto dvaceti litrové pytle :nevim: a na polňačce co týden 4 šedesátilitráky … Ale stále lepší dělat něco, než nic. Smutné je, že k tomu lidé potřebují nějakou výzvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2705
4.9.18 09:48

@RadkaEm Celoročně při procházkách uklízíme odpadky. Nejsem schopná pochopit, jak se některá hovad. chovají. Jak je ti rodiče vychovali…
Ale dík za připomenutí, uděláme si speciální výlet s pytli na odpadky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6795
31.3.22 15:44

Nase skola ma tuhle akci povinnou v ramci enviromentalni vychovy. Co si o tom myslite? Omluvily byste deti? Budete se aktivne ucastnit?
Ja syna omluvim, pravdepodobne to bude nejaka nevolnost.
Vadi mi, ze se maj deti hrabat v bordelu, v sesti stupnich a hlasi dest, prej prineste si pracovni rukavice :lol:
Tenhle stat zivi kvanta nefakcenku, meli by to delat oni a ne prvostupnove deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6914
31.3.22 15:52
@VitaminC píše:
Nase skola ma tuhle akci povinnou v ramci enviromentalni vychovy. Co si o tom myslite? Omluvily byste deti? Budete se aktivne ucastnit?
Vadi mi, ze se maj deti hrabat v bordelu, v sesti stupnich a hlasi dest, prej prineste si pracovni rukavice :lol:
Tenhle stat zivi kvanta nefakcenku, meli by to delat oni a ne prvostupnove deti.

Aha, takže raději budou jako nemocné, tj. budeš je učit podvádět a lhát. Nevidím nic špatného na tom, když si dítě vezme rukavice a sebere pár odpadků…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6795
31.3.22 15:53

@Lojzísek Vadi mi princip. Oni tam ten binec neudelali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41045
31.3.22 15:58
@VitaminC píše:

Princip? Hádám, že ty i on už jste nějaký binec vyprodukovali, stejně jako každý z nás. Teď záleží na tobě, jaký návyky a názory syn bude mít, Jestli chceš, aby měl k životnímu prostředí nějakou zodpovědnost, nebo raději lhal a podváděl, aby nemusel sebrat ze země papírek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
562
31.3.22 15:58
@VitaminC píše:
Tenhle stat zivi kvanta nefakcenku, meli by to delat oni a ne prvostupnove deti.

Souhlasím v tom, že kvanta nefakčenků a hlavně těch, kteří ten nepořádek zavinili, by se na tom úklidu měli podílet v prvé řadě. Ale taky jsem pro, aby si to vyzkoušely hlavně i ty děti, tak nějak doufám, že tato akce by měla zároveň působit pozitivně, co se týče enviromentální výchovy, tak nějak si víc vážit svého prostředí, přírody, vědět, že ten odpad se tam rozkládá několik let a že je třeba se chovat k přírodě ohleduplně. Samozřejmě by ta akce pro tuhle věkovou skupinu měla probíhat nějak přiměřeně k věku dětí, takže ne na nějakou moc dlouhou dobu a zajištění ochranných pomůcek od organizátora by měl být samozřejmostí. Já ještě děti nemám, ale co se týče této problematiky, tak bych ho z akce omluvila jen za předpokladu opravdu nevyhovujících podmínek pro akci. Sami se na tuto akci s přítelem chystáme příští týden v naši vesnici, chodí tam i spousta rodičů s dětmi. Myslím, že jim to jenom prospěje, posílí, upevní.

Příspěvek upraven 31.03.22 v 16:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6914
31.3.22 15:59
@VitaminC píše:

Tak aspoň měj ty koule a oznam to učiteli. Dítě bude v jiné třídě apod. Ale jaký signál vydáš směrem k dítěti? Ostatní půjdou, Ty budeš lhát, že je dítěti nevolno, dítě bude lhát, že mu nebylo dobře. A ano, svět je nespravedlivej a někdy uklízí člověk i cizí bordel, tak to prostě je. Tvoje dítě to může vnímat jinak, ne stejně jako Ty. My k tomu měli vždy spoustu aktivit, radovali se pak z uklizeného, byl to pěkný den, změna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27591
31.3.22 16:02
@VitaminC píše:

dítě bych poslala oni se mu žíly nezkrátí a vysvětlila mu že to musí dělat místo hraní protože jsou lidi hnusný prasata a že to klidně může říct paní učitelce :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
31.3.22 16:02
@VitaminC píše:

Syn v rámci školy (vyučování) chodí. Ale jinak na tyto akce nechodíme. Nebudu po někom uklízet chlívek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová