Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky. Dcerka 6,5m je už druhý den hrozně ukňouraná, nechce si hrát, žádné hračky ji nezajímají, jíst taky moc nechce, má tuhou stolici než jindy. Má i malinko zvýšenou teplotu.Ale jinak ji nic není. Nevíte co by ji mohlo trápit? Nebo má jen ukňourané období??
@Nicolka2013 zoubky? Zkus koupit Calgel a namazat dásně. A nebo může jít jen o nějakou virózu…
@Nicolka2013 tesáky. V tomhle věku to není nic nenormálního…
No zoubky mě taky už napadly..protože krom tužší stolice, kňourání, rvaní všeho do pusy, a nezájmu o vše ji nic není..
Určitě, nezájem o jídlo, pití, dudlík, dokonce o prso, první tužší stolice, pak i průjem,…rvaní všeho do pusy, slintání…
@Nicolka2013 pokud ještě žádné nemá, bude to ono.. nic moc nepomůžeš, chce to vydržet. Max zkusit všelijaká kousátka - chladivá a pod (u nás nezabrala), prodává se gel na mírné znecitlivění /název si už nevzpomenu, u nás nezabral/.. takže zatnout zuby /tedy svoje/, jak se vyklube zoubek, bude zase dobře
![]()
Zuby
Malej ( 7 měsíců ) byl cca před 3 týdnama jako vyměněný..2 dny takový smutný, o nic nejevil zájem a jedna noc proplakaná a pak koukám, 4 zuby zaráz venku
Ve 4 měsících mu vyrostly 2 přední jedničky, o těch jsem téměř nevěděla, ale ty 4 zuby nahoře ho potrápily..u nás to trvalo cca 3 dny..
Malá právě kousátko vůbec nechce..tak zkusíme koupit hned dnes ten gel. U nás to trvá druhej den tak uvidíme
Díky za rady
@Nicolka2013 pravděpodobně zuby, malému takhle rostly od 5 měs. a jak naschval postupně, pěkně jeden za druhým a s každým jsme se natrápili min. týden, než se vyklubal, nebyly strašné jen noce, ale i dny, nechala jsem ho kousat téměř vše, co si přál
občas gelík, ale stejně trpěl jak pes, chce to vydržet, pak na roce už měl hubu plnou zubů ![]()