Rýma u miminka 7 měsíců - co na to?

Lo
6285
24.9.13 21:28

Rýma u miminka 7 měsíců - co na to?

Ahoj holčiny, mám poprvé trochu nemocné miminko, je mu 7 měsíců, nemá teplotu, jen rýmu, ale z nosu mu teče jako šílené, jde to ven, má od toho i mokré fleky v postýlce a poněkud hůř se mu usíná…to jsem zvědavá na dnešní noc. Dala jsme mu kapky do nosu, na pročištění, ale jak říkám, teče mu to dost, takže je to rýma uvolněná a jde mu to ven, ale nedýchá se mu dobře. Nemáte spíš nějaké rady, jak na klidnější spánek? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
406
24.9.13 21:33

Ahoj, máme podobný problém s 4. měsíční,, Máme prý pokládat an bříško, ať se to uvolňuje, na spaní zvenout postýlky o 40 stupňů, a koupili jsme kapky stoptusin 3× dnně 5 kapek do čajíku na lžičce a fenistol na noc,,, víc neporadím děláme první den,, taky jsme poprvé nachlazení ;)
edit:brzy se uzdravte :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25219
24.9.13 21:37

Prolívat, prolívat, prolívat, ať to nesedne do uší. Vincentkou nebo mořskou vodou a odsávat. Mám s tím bohatí zkušenosti - naštěstí vždycky bez zánětu uší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
24.9.13 21:38

@annkysilkova děkuji, také se brzy uzdravte..ale nevím, jestli jít k doktorce, když je bez teplot? :nevim: Jinak můj dělá to, že se v postýlce otáčí na bok, asi se mu tak lépe dýchá a ono to vytéká…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
24.9.13 21:39

Podkládala jsem mu matraci v postýlce ať se mu líp dýchá. Jinak nos jsem mu vytírala Nasivinem pro děti a pomohl nám. A doporučuje se hodně větrat nebo jít i ven, ale jenom pokud nemá teplotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
24.9.13 21:40

Nam pomaha Nasivin..my teda mame uz pro vetsiho prcka, tenhle je do 1 roku, pro novorozence a kojence ;) http://www.nasivin.cz/…/nasivin-001

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
406
24.9.13 21:41

@Lo
Já jsem k doktorce šla, protože jsem taky úplně vyřízený, tak jsme chtěla ať napíše i něco mě :) Jo a ještě jsem zapoměla jak říká avm3 odsávat odsávat ať to nesedne,,, ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
24.9.13 21:42
@Lo píše:
@annkysilkova děkuji, také se brzy uzdravte..ale nevím, jestli jít k doktorce, když je bez teplot? :nevim: Jinak můj dělá to, že se v postýlce otáčí na bok, asi se mu tak lépe dýchá a ono to vytéká…

To je dobre, ze lezi na boku, aspon mu to netece do krku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
24.9.13 21:47
@annkysilkova píše:
Ahoj, máme podobný problém s 4. měsíční,, Máme prý pokládat an bříško, ať se to uvolňuje, na spaní zvenout postýlky o 40 stupňů, a koupili jsme kapky stoptusin 3× dnně 5 kapek do čajíku na lžičce a fenistol na noc,,, víc neporadím děláme první den,, taky jsme poprvé nachlazení ;)
edit:brzy se uzdravte :hug:

Ahoj, můžu se zeptat co je to ten fenistol? A stoptusin je nějaký speciální pro miminka? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
24.9.13 21:48

@Lo Slanou vodou prolívat nos všechno jiné moc nefunguje. Nasivin mi doktor, řekl že jenom v nejnutnějšim případě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7414
24.9.13 21:49

Doporucuju odsavat, odsavat, odsavat a zvlhcovat morskou vodou nebo tou Vincentkou. Jak psala @Hanka79, Nasivin je fajn, doporucuju teda variantu Sensitive http://www.nasivin.cz/…nsitive-0-01 - je to ve spreji a lepe se to aplikuje, obzvlast diteti, ktere uz je narocnejsi pridrzet na aplikaci vleze. Ten Nasivin bez porady s lekarem max 7 dni, pak treba pokracovat, ale to uz probrat s doktorkou - malej ho mel naposledy asi 11 dnu. Jinak pri aplikaci nejdriv nos zvlhcit nejakou tou slanou vodou, potom poradne odsat rymu a pak teprv dat Nasivin, aby se dostal do co nejcistsiho nosu a mohl pusobit co nejlepe. Preju, at je prcek brzo OK. K lekarce bych radeji zasla - ta nase si maly deti s rymou vzdycky radeji poslechne, aby mela jistotu, ze se to nechytilo nekde niz a nezaclo to delat bordel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
24.9.13 21:49

Já ti mohu poradit odsávat a používat Stérimar pro děti od 3 měsíců obohacený o měď. Nám při rýmě teď docela pomohl.
Brzy se uzdravte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Medžika
24.9.13 21:52

My to resime tak ze, podlozim polstarek aby lezela z kopce jakoby a pak mame phisiomer bo jak se to píše :-) morska voda na procistení a pak odsavat odsavat taky mame ryminu uz 2 tydny :-/

• Citovat
  • Upravit
25219
24.9.13 21:53

Jo podložení postýlky nebo matrace taky. Jo a kapky, jen když nemůže dýchat. Já dávám Otrivin. Ale jen vyjímečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
24.9.13 21:54

Teď řeším to samé. malá mi to přitahne ze školky a malej to odnáší. sem ráda za tipy co sem dáváte :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí