Příkrm a pitný režim u 8měsíčního kojeného mimča

779
25.9.13 10:48

Příkrm a pitný režim u 8M kojeného mimča

Ahoj maminky, vím že toto téma tu je diskutováno často, přesto jsem nenašla odpověď na moje otázky a proto bych ráda věděla jak to máte vy a měla se od čeho „odpíchnout“. Mám 8,5 m dítko, cca.od 5,5 m jsem začla dávat příkrm, vše v pořádku, papá dost. Ovšem přes den nyní sní…v 6 kojení, v 9 jogurt (190ml), oběd masozelenina (190), odpo ovoce, večer kaše( 120 ml)…po koupání kojení, nejsem si jistá jestli to je dost?- od cca.7 m leze a neustále se hýbe, byla i nemocná (rýma a zánět středního ucha a dva zuby) a moc nepřibírá cca. 300 za 1,5 měsíce i to mi dělá starosti. Další starost je v tom, že mi nechce pít vodu ani čaj( asi jí to ani z lahve nejde) a o kojení nejeví moc zájem, respektive už nemá hlad ani chut po tom co sní, i když jí to dám v mezidobí. O kojení přes den mi až tak nejde, jde mi o přísun tekutin. Kolik vypijí Vaše kojené děti…a co sní přes den. Moc děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10975
25.9.13 10:51

Synovi bude 8m za cca týden. Kromě mateřského mléka nedostává jinou tekutinu, když byly horka, dávala jsem vodu, ale teď ne. Ráno má MM, dopoledne přesnídávku, v poledne oběd masozelenina, zelenina, příloha, jak kdy a potom se dopíjí MM, odpoledne má jen MM (ale už mu to nestačí, takže budeme dávat jogurt), večer kaše ze 150ml a za cca hodinu potom ještě MM. V noci se stále 1× budí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
25.9.13 11:04

@MisaHanuska Tak že ho kojíš 4× denně…plus v noci? není to málo tekutin? Mě už po obědě pít MM nechce, je najedená. Mě právě přijde, že když jí přes den kojím je to jen cucnutí a konec, např. včera se napila v 15 h a pak až před 20 h…to mi přijde málo tekutin a když mezi tím nabídnu vodu to je bída

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
25.9.13 11:06

Male kdyz pred mesicem rostl prvni zub, tak za 14 dni nepribrala ani gram…Je ji 8 mesicu a taky jen kojim..A zkousela si hrnicek s mekkym pitkem-treba z DM, ten mi mala vezme a parkrat si cucne…Jinak bych teda delala ridsi prikrm, at ty tekutiny ma…A co plenky? Je jich dost dostatecne pocuranych?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
25.9.13 11:15

@Mysch Pítko jsem zkoušela a neuměla…nevím kolik by měla mít plenek počůraných, ale to se mi jeví v pohodě. myslím, že minimálně 8 jich denně má počůraných. Taky mi ted začla dělat trochu habadůry u oběda, myslím, že to je tím, že dopoledne dostala ten velký Holandia jogurt plus kojení a prostě není tak hladová. Asi bych byla nejraději kojit třeba jen ráno, večer a v noci a přes den by jedla normální jídlo, ale to nejde, když mi nic jiného nepije. nemám zkusit nějaké např. ovocné štávy…ale zase je to sladké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
25.9.13 12:03

Jestli snedla celou hollandii, tak se nedivim ;-) Zitra treba zase bude obed jist normalne..Pitko nabizet a nabizet…Vsak oni si na to prijdou..pohraje, pocumla…Co ovocnej caj od hippu? A jestli ma dost pocuranyc plen, jako ze ma, tak bych se nebala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
25.9.13 12:11

Jo jinak teda pro srovnani-u pul sedme kojeni, o pul devate banan s pulkou jogurtu, v devet kojeni, pak spanek, o pul dvanacte obed cca 200g, o pul jedne kojeni jen par cucnuti na zizen, ve dve kojeni, pak spanek, o pul pate jogurt s trochou presnidavky, po pate kojeni na zizen, kase po koupani cca po sedme-tak 200g, v osm kojeni na uklidneni ;-) a pak spat…A spi tak do sesti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí