Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, vím že toto téma tu je diskutováno často, přesto jsem nenašla odpověď na moje otázky a proto bych ráda věděla jak to máte vy a měla se od čeho „odpíchnout“. Mám 8,5 m dítko, cca.od 5,5 m jsem začla dávat příkrm, vše v pořádku, papá dost. Ovšem přes den nyní sní…v 6 kojení, v 9 jogurt (190ml), oběd masozelenina (190), odpo ovoce, večer kaše( 120 ml)…po koupání kojení, nejsem si jistá jestli to je dost?- od cca.7 m leze a neustále se hýbe, byla i nemocná (rýma a zánět středního ucha a dva zuby) a moc nepřibírá cca. 300 za 1,5 měsíce i to mi dělá starosti. Další starost je v tom, že mi nechce pít vodu ani čaj( asi jí to ani z lahve nejde) a o kojení nejeví moc zájem, respektive už nemá hlad ani chut po tom co sní, i když jí to dám v mezidobí. O kojení přes den mi až tak nejde, jde mi o přísun tekutin. Kolik vypijí Vaše kojené děti…a co sní přes den. Moc děkuji za rady
Synovi bude 8m za cca týden. Kromě mateřského mléka nedostává jinou tekutinu, když byly horka, dávala jsem vodu, ale teď ne. Ráno má MM, dopoledne přesnídávku, v poledne oběd masozelenina, zelenina, příloha, jak kdy a potom se dopíjí MM, odpoledne má jen MM (ale už mu to nestačí, takže budeme dávat jogurt), večer kaše ze 150ml a za cca hodinu potom ještě MM. V noci se stále 1× budí.
@MisaHanuska Tak že ho kojíš 4× denně…plus v noci? není to málo tekutin? Mě už po obědě pít MM nechce, je najedená. Mě právě přijde, že když jí přes den kojím je to jen cucnutí a konec, např. včera se napila v 15 h a pak až před 20 h…to mi přijde málo tekutin a když mezi tím nabídnu vodu to je bída
Male kdyz pred mesicem rostl prvni zub, tak za 14 dni nepribrala ani gram…Je ji 8 mesicu a taky jen kojim..A zkousela si hrnicek s mekkym pitkem-treba z DM, ten mi mala vezme a parkrat si cucne…Jinak bych teda delala ridsi prikrm, at ty tekutiny ma…A co plenky? Je jich dost dostatecne pocuranych?
@Mysch Pítko jsem zkoušela a neuměla…nevím kolik by měla mít plenek počůraných, ale to se mi jeví v pohodě. myslím, že minimálně 8 jich denně má počůraných. Taky mi ted začla dělat trochu habadůry u oběda, myslím, že to je tím, že dopoledne dostala ten velký Holandia jogurt plus kojení a prostě není tak hladová. Asi bych byla nejraději kojit třeba jen ráno, večer a v noci a přes den by jedla normální jídlo, ale to nejde, když mi nic jiného nepije. nemám zkusit nějaké např. ovocné štávy…ale zase je to sladké.
Jestli snedla celou hollandii, tak se nedivim
Zitra treba zase bude obed jist normalne..Pitko nabizet a nabizet…Vsak oni si na to prijdou..pohraje, pocumla…Co ovocnej caj od hippu? A jestli ma dost pocuranyc plen, jako ze ma, tak bych se nebala…
Jo jinak teda pro srovnani-u pul sedme kojeni, o pul devate banan s pulkou jogurtu, v devet kojeni, pak spanek, o pul dvanacte obed cca 200g, o pul jedne kojeni jen par cucnuti na zizen, ve dve kojeni, pak spanek, o pul pate jogurt s trochou presnidavky, po pate kojeni na zizen, kase po koupani cca po sedme-tak 200g, v osm kojeni na uklidneni
a pak spat…A spi tak do sesti…