Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Moc ráda bych se zeptala na další zkušenosti s ukňouranými pětiměsíčními miminky. Moje holka má za týden pět měsíců. Asi týden pořád mrčí a nevím proč. Předtím všechno super, naučila se otáčet na bříško a chce na něm být pořád, nevydrží téměř na zádech. Jenže když se obrátí na břicho, okamžitě mrčí. Obrátím ji na záda, mrčí. Hraje si s hračkama a mrčí u toho. Je to monotónní hmmmm, hmmmm se sevřenými rty, které nakonec vyústí v pláč. Je zdravá, teplota ani rýma ani koliky to nejsou, očkování snáší bez problémů… Zuby? Nevím, dásně má normální, slintá hrozně a rve si věci do pusy už dlouho. I když včera jsem na plyšákovi našla stopy krve ve slinách, když ho žužlala. Prdí a kadí cca. jednou týdně. Je plně kojena, ale od čvrtého měsíce začínáme zkoušet dopoledne příkrmy. Jen pár lžiček jednodruhové zeleniny co dva až tři dny, někdy večer kašičku. Na doporučení doktorky, ať už se malá seznamuje s jídlem. Papá ukázkově všechno. Tak mě napadá, že jí to může tlačit v bříšku a proto mrčí, když pase koníky? Je to možné? Přijde mi, že stagnuje, předtím na břiše řádila, hrála si, výskala, teď se nehne a mrčí.
@Parfemanka taková klasička, kterou my žena na té dovolené musíme snášet.
můžou to být zuby, celková nespokojenost, s kterou moc nenaděláš… vydrž ![]()
Možná už by se jí chtělo lézt a pohybovat se a je nervní že to nejde
@Parfemanka U nasich deti bylo to, co popisujes, neomylne znameni nudy. Pomohlo chodit mezi lidi, na detske cviceni, plavani, na navstevy nebo si zvat navstevy. Zlepsilo se to s tim jak zacali chodit a byli schopni nsvazat kontakt s okolim samy
Jojo, podle me nuda zacina
my porad cestovaly po navstevach, hernach, plavani, cokoliv. Byt doma s ni, bylo temer nemozne do cca roku a pul… Nedokazala se poradne zabavit, jen se mnou a me z toho hrabalo, to jsem radsi jela na vylet do Hornbachu, nez vymyslet co s ni… Ted je ji malo pres dva roky a uz si vyhraje sama, diky bohu 😁 za me ci starsi, tim lepsi
pevne nervy preju ![]()
Nuda, no to je masakr
My tady teď máme chřipkovou epidemii, mezi lidi s ní nechci a venku je to na prd, když je zima. Nezbývá, než počkat na jaro a nezbláznit se. Děkuji za reakce ![]()
Dobrý den..taky mám doma takového chlapecká…taky jsem z toho zoufalá a taky bych ocenila nějaký Rady a typy zkušených malíček…vopred dekuji