Ukňourané mimino

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7257
17.8.10 17:04

Ukňourané mimino

Pomóóóc. Můj 5m chlapeček mi dává poslední dobou strašně zabrat. Vždycky to bylo strašně hodný miminko který rádo spinkalo. Už je to pár dní kdy začal spát přes den minimálně,nespí ani venku v kočárku,tam jen řve. V noci spí strašně neklidně a pořád v postylce hází hlavou ze strany na stranu, takže já celou noc nespim. Nejhorši ale je že celý den jen kňourá a vzteká se,je to hrůza. A to byl tak veselý miminko,ach jo. Nic na něj neplatí ani hraní ani chováni,prostě nic. A já už jsem unavená a nešťastná. Ačkoliv jí hodně a rád tak u jídla strašně zlobí. Protože ještě nesedí tak ho krmim na klíně,v jiný pozici nebo v autosedačce neji a je to fakt horor, strašně se mele,hází hlavou atd. Nevim proč to dělá. Jestli je to zoubkama tak nevim,nepoznám to. Ručičky si sice do pusinky strká pořád,ale teplotu ani průjem nemá a nijak zvlášť neslintá. Jestli máte taky někdo takové dítko tak napište

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Aty
7700
17.8.10 17:19

má pět měsíců, takže přikládám to začátku růstu zubů, to jsou děcka vesměs ukňourané, někdy nejí, nepijou, jsou podrážděné, jak vypadají dásničky? nejsou trochu zdruřelé? zkus mu dát event. večer dětský panadol, nebo něco proti bolesti, večer to tlačí nejvíc, uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
17.8.10 17:21

jo a nemusí slintat, mít teploty, průjem. to vesměs nejsou dané projevy růstu zubů, každé dítě je jiné. jedno má průjem, druhé se oprudí, třetí slintá, čtvrté má teplotu, někdo všechno dohromady a někdo jenom nejí a nepije ((-:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
17.8.10 17:23

doporučuji špunty do uší, protože kňourání drásá nervy ((-: a jinak neboj, až se proklubou, zase budeš mít hodné, spavé, veselé dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
17.8.10 17:24

Nebo prdíky-bolavé bříško? Nebo má dost příkrmů, nemá hlad? Nebo což použít dudlík?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
17.8.10 17:25
Aty píše:
doporučuji špunty do uší, protože kňourání drásá nervy ((-: a jinak neboj, až se proklubou, zase budeš mít hodné, spavé, veselé dítě.

Malé okénko z jednoho našeho krmení:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
17.8.10 17:28

sluchátka ((-: perfektní ((-: Jinak nevím jak dlouho už přikrmuješ, i to by mohlo být, nová strava ta někdy s dítětem pěkně zamává, ale pořád se přikláním k těm zubům ((-:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
17.8.10 17:30

já myslím, že je to celkově vývojem , začíná trochu víc vnímat, učí se spoustu nových věcí a je z toho asi vyčerpaný, jak fyzicky, tak i psychicky. Dej mu čas, dej mu najevo, že máma je u něj, on to zpracuje a bude dobře. Ono je to jako když se děti naučí v postýlce obracet, sedět, stát, tak je často v té zbrusu nové poloze člověk nachází desetkrát za noc, než to přestane být novinka. Zkrátka v té hlavičce to šrotuje a nějak se to projeví navrch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
17.8.10 17:32

Moti,
vetsina lidi rika zuby, ale ne vzdy jsou to zubaci. My mame nastesti pomerne zlate dite, ale take ma sve dny… je fakt, ze kolem 5.mesice zacala vic zlobit, ale ja to prikladam spise tomu, ze to mrne uz si zacina vse vice uvedomovat a ma proste rusno - chce se bavit, chce byti baveno, chce koukat, zkouset, osahavat. Taky prestala byt tak spava a spinka ted 2× (nekdy 3×) za den. Aspon to byl pripad nas (a zuby dosud - 7,5 mesice nemame:). U nas pomohlo zanedbavat domacnost, obrnit se trpelivosti a holcicce se venovat od rana do vecera (a i trochu do noci). Kdy jedla dobre bylo prave v noci, takze z ni byl nocni mlicnak:D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
17.8.10 17:49

náš taky jen kňoural, když mu začaly růst zoubky, neslintal, horečky neměl, akorát ten průjem. My ho teda nezkoušeli, ale prý je na zoubky dobrý Mundisal, stojí cca 100,–. Pokud je to prdíkama, tak nám hrozně pomáhal Pupík, cca 50,–. Jinak malej u jídla taky příšerně zlobí a když se mu něco nelíbí, tak dělá uraženého (je mu 8m).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
17.8.10 18:15
Aty píše:
doporučuji špunty do uší, protože kňourání drásá nervy ((-: a jinak neboj, až se proklubou, zase budeš mít hodné, spavé, veselé dítě.

Ahoj,přibližně to samé jsme měli,a trochu toho kňourání mu zůstalo :zed: a je pravda,že nervy hrozně trpí :zed: může to být růstem zoubků,i může být celkově rozmrzelý…kdo ví :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
17.8.10 18:23

motiko, jsme na tom úplně stejně, ale u nás to začalo po 3. měsíci, teď má malej něco přes 4. měsíce a vesele pokračujeme :wink: :lol: V noci tedy spí stále pěkně a doufám, že mu to vydrží, ale přes den je to makačka :lol: Někdy mám chutě prásknout dveřma a odejít :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
17.8.10 18:50

Zní to hodně zubácky… nebo, nemáte za sebou nějaké očkování? To naše zvířátko je snášelo špatně a cca dvoutýdenní nenálady byly nejmírnější projev :-)
Sice se obecně snažím léky nenasazovat, dokud není nezbytně nutno, ale v takovémhle případě jsem tu a tam nasadila „panadolový test“: když byl po dávce medicíny najednou zase zlatej, bylo jasno, že ho něco bolí, a může se vymýšlet, co se s tím dá dělat :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
18.8.10 08:07

takže 1) doma máme taky „hejkala“ - prakticky na cokoliv reaguje nesouhlasným hýkáním, kvičením, pískáním :roll: on tedy byl takovej řvounek už od narození (hodně plakal - prdíky, furt chtěl prso) a někdy mezi 3.-4. měsícem se pláč změnil v to kníkání, teď (7m) obohatil repertoár ještě o hraný záchvaty jakoby kašle (kašel to není) …
a za 2) já osobně bych tipovala ÚNAVU, že to souvisí se změnou režimu bdění přes den, když začal víc bdít přes den, tak právě začal bejt takovej věčně nespokojenej megakňoural … a nakonec jsem zjistila, že pomáhá ho nechat během dne pospinkat - klidně třeba jen na čtvrt hodiny, prostě nekompromisně ho vezmu a uspim (na ruce nebo u sebe v posteli u prsa :oops: ). Okolo 5. měsíce taky přestal přes den spinkávat a v noci blbě spal, nenapadlo mě, že by tomu paradoxně mohlo pomoct nechat ho přes den pospinkat. Říká se, že miminka večer líp usínají a spinakjí, když i přes den pospinkají - že jiank jsou večer „přezážitkovaný“, přetažený a nejde jim se uklidnit a zabrat.
No dobře se to radí - uspinkat - u nás to tedy někdy bejvá hroznej boj (kope, pláče, ale nejpozději do 5-10ti minut vytuhne, pospinká, někdy 15 někdy 45 minut a pak je zas nějakou dobu „v pohodě“ … ).
Ještě tedy musím dodat, že máme hodně „chovací“ miminko, jsme si ho pěkně asi rozmazlili neustálým chováním, hopsáním, nošením apod. :oops: , takže když ho teď nechám, aby si hrál na zemi, tak se mu to samozřejmě nelíbí a chce se chovat, hopsat, nosit, ukazovat :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
23.9.10 12:30

Tak jsem si ted přečetla toto starší povídání a musím se smát :lol: a zároven podpořit všechny další mamči s takovýma uknourátkama :-D jako mám i já…můj pěti měsíční syn je úžasný,ale nejúžasnější je ,když se nosí,protože jakmile ho položíme začne se vztekat ,fnukat no a pak plakat a jelikož jsem měkká a nervíky mám taky jen jedny tak je většinu dne nošený :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí