Ukončení kojení a nalitá prsa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17944
26.2.10 21:17

homeopatika Riccinus communis ve vyšších potencích, 15 CH. Pozor, nízkou potencí - 5 CH - tvorbu MM podpoříš.
Pevnou podprsenku bych dala, ale fest pevné stahování určitě ne. Odstříkávat mírně. Doporučuju tvarohové zábaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17944
26.2.10 21:30

kopíruju z kojení.net odpověď, proč nestahovat - „Stačí jen pevnější podprsenka, ale určitě prsa nestahujte, můžete si ublížit, poškodit prsní tkáň, způsobit zánět apod. “

S kojením jsem končila třikrát, pokaždé tedy postupně, ale představa, že bych si takhle pevně stáhla - ještě nalitá - prsa, je pro mě velmi nepříjemná, cítila jsem, že by to nebylo k dobrému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5597
26.2.10 22:09

proto ty prsa musí být odstříkaná, aspon trochu, ale aby nebyla nalitá, aby v nich nebyl ten tlak, pak se stáhnou a už se nenalijou tolik, záněty a podobné věci jsem nezažila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
26.2.10 22:20

Mně taky připadá logičtější si prsa stáhnout, když potřebuju tvorbu mlíčka omezit. Teda ne do mrtva, abych nemohla dýchat, to určitě ne, ale v únosné míře? A možná je to metoda starší, než naše babičky. Dřív žádný prášky a injekce nebyly, jak to porodní báby dřív řešily? :nevim:

Edit: dík za ta homeopatika :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
27.2.10 10:15

Ahoj, tak mě teda život zachránil tvaroh. Ta bolest byla neskutečná. 2 dny jsem chodila s prsem (ke konci jsem kojila jen z 1) obaleným v tvarohu, bylo to poněkud nechutné, ale vytáhlo to tu horkost a mě se opravdu ulevilo.
Mylsím že je i důležity prso nedráždit. Nedotýkat se bradavek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17944
27.2.10 12:36

Homeo - oprava, k odstavení Ricinus comm. 30 CH, sorry. Na podporu 5 CH.
Dávkování Ric comm 30 při odstavování: 5 gr ráno po dobu 1 týdne, 2. týdemnpak 5 gr 2× denně (ráno a kolem oběda), nakonec 5 gr 3× denně (ráno, poledne, večer) do úplné zástavy laktace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
28.2.10 13:55

Děkuji všem za příspěvky.Nakonec jsem si prsa neodstříkala,ale byla to neskutečná bolest.Mám je doted stáhlé,už i kvůli malému aby je neviděl.Nejhorší byl 3den ale po druhé injekci mě bolest ustupovala,taky jsem si dělala teplé koupele.Protože si myslím,že studený zábal v mém případě by nepomohl i když mě to doktorka doporučíla.Zítra dostanu poslední injekci tak věřím,že to bude dobré.Pro všechny ostatní nekončete ze dne na den.tak zatím ahojky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
28.2.10 14:48
bedru píše:
mě by taky docela zajímalo, proč se stahování nedoporučuje? jako PA to pro zastavení laktace používáme pořád

Protože to vede k útlaku mléklovodů a zvyšuje riziko vzniku retence a následného zánět. Je vhodnější postupovat méně radikálně- sice to bude trvat déle, ale nehrozí tolik komplikací.

• Citovat
  • Upravit
464
28.2.10 18:45

Ahoj, před týdnem jsem přestala kojit, také se mi dělalo hodně mléka, takže po posledním kojením jsem prsa stáhla. Když se začaly plnit, tak jsem je často chladila studenou vodou a pak vždy stáhla. Omezila jsem příjem tekutin, a ted po týdnu je vše ok.
Nebyl to žádný problém.
Hlavně na prsa nešahat, tím se podporuje laktace. Pokud jsou hodně nalitá, tak odstříkat a pak odznovu (chladit, svázat..) postupně se mléko přestane tvořit. Rozhodně by se mléko mělo odstříkávat co nejméně často (v nutnosti).. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SLAVKA 4O
1.3.10 13:59

ahojky,já si dávám teplé obklady,lepší se mě to prso uvolní.jěště jsem ty studené nezkoušela

• Citovat
  • Upravit
oju
16
1.3.10 20:54

Ahoj taky jsem přestala kojit po roce,jelikož malá byla přisátá za noc tak 10krát,prostě mazec.Tak jsem nakojila naposledy,dala studené obklady, Ráno zašla k dr. ta poradila homeopatika ricinus communis ale 30 néééééééééé 15ch.Pila jsemk tomu i šalvějový čaj :poblion: prsa parkrát odstříkala když bylo nejhůř ale opravdu jen trochu. a po týdnu vše ok,ale taky to pěkně bolelo a to jsem zvyklá spát na břiše a to jsem vůbec nemohla. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SLAVKA 4O
4.3.10 11:19

Ahojky,tak jsem vyzkoušela studené obklady a je to daleko lepší než ty teplé.Prsa se mě po teplých sice uvolnila ale znovu natekla k prasknutí.Ale chybama se člověk učí.Tak se uvidí jak to bude dál.

• Citovat
  • Upravit
berrsi
19.9.13 08:21

proč nestahovat - odpověď

Proč nestahovat – „Stačí jen pevnější podprsenka, ale určitě prsa nestahujte, můžete si ublížit, poškodit prsní tkáň, způsobit zánět…

• Citovat
  • Upravit
7
25.4.18 11:13

Zastaveni laktace

Ahoj holky rozhodla jsem se zastavit laktaci.
Včera jsem dostala od gyneko. 2 prášky. 1. Noc šílena musela jsem odstrikat a byla jsem pevné stažena. Ale to mi nedělá dobře tak jsem na volno s mám tam jen plnou prsa se mi pořád nalevaji to co mi samovolne výtece se znova udělá. Prsa nám jako kámen je to normální prosím? Nemůžu se jich ani dotknout. Četla jsem tady že nejhorší jsou ty první 3 dny. Je správně že jsou tak tvrdě?
Děkuji za rady. Jinak piji ještě salvejovy čaj a mám objednane i homeopatika na zastavení i když jsem měla na předpis prášky. Potrebuji Aby to bylo co nejdřív pryč. ????????????????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová