Ukončení neschopenky - nástup do práce

381
1.6.20 09:43

Ukončení neschopenky - nástup do práce

Ahoj,
mám dotaz, když jdu k doktorovi v pondělí dopoledne na ukončení neschopenky, do práce půjdu v úterý, nebo musím už v pondělí.
Předem díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
1.6.20 09:45
@Sofia_Sofia píše:
Ahoj,
mám dotaz, když jdu k doktorovi v pondělí dopoledne na ukončení neschopenky, do práce půjdu v úterý, nebo musím už v pondělí.
Předem díky za odpovědi.

To záleží přece, co ti tam napíše lékař. Mě se vždy ptá, ke kterému dni chci ukončit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
1.6.20 09:47

@unuděná Nikdy jsem neschopenku neměla, proto se ptám:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36392
1.6.20 10:11

Píše se tam, že jsi schopná práce od xxx pravděpodobně ti tam napíše od úterý, záleží jak se s ním domluvis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
1.6.20 15:40
@JancaS84 píše:
Píše se tam, že jsi schopná práce od xxx pravděpodobně ti tam napíše od úterý, záleží jak se s ním domluvis.

To se píše na slovenské neschopenky. Na českých se píše práce neschopná do.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2426
1.6.20 20:23

Napíše práce neschopná do… A další den jdeš do práce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.22 13:47

Zdravím všechny. Mám dotaz. Jsem v PN. 3.1 nastupuju do nové práce. Kdy si mám nechat neschopenku ukončit? Normálně k 2.1? Smlouva v bývalé práci končí 31.12

• Citovat
  • Upravit
13010
21.12.22 13:50
@Anonymní píše:
Zdravím všechny. Mám dotaz. Jsem v PN. 3.1 nastupuju do nové práce. Kdy si mám nechat neschopenku ukončit? Normálně k 2.1? Smlouva v bývalé práci končí 31.12

ta pn je psaná na stávajícího zaměstnavatele, asi by bylo racionální jí fakt ukončit k poslednímu

tzn 31. 12 ještě v neschopnosti

1.1. již práce schopna / stejne je den pracovního volna /

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42854
21.12.22 14:08

@Borrealis Dá se nějak ověřit, že dr odeslala neschopenku? V účtárně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
21.12.22 14:11

Zdravotnické zařízení jí odesílá elektronickou cestou na OSSZ

tam jí zpracují, může to několik dnů trvat, zrovna aktuálně je hodně virů a neschopenek
takže ověřuje se to na OSSZ, tam to elektronicky mají

nám, jakmile to odešleme ten elektronický formulář „vystavení“ zmizí a už se nám zobrazuje vytvořená neschopenka

vše je to elektronicky, takže úplně nevím jak to " ověřit"

ale je to podané na OSSZ, ověřuje se to tam a zaměstnavatel si to tahá z OSSZ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42854
21.12.22 14:24
@Borrealis píše:
Zdravotnické zařízení jí odesílá elektronickou cestou na OSSZ

tam jí zpracují, může to několik dnů trvat, zrovna aktuálně je hodně virů a neschopenek
takže ověřuje se to na OSSZ, tam to elektronicky mají

nám, jakmile to odešleme ten elektronický formulář „vystavení“ zmizí a už se nám zobrazuje vytvořená neschopenka

vše je to elektronicky, takže úplně nevím jak to " ověřit"

ale je to podané na OSSZ, ověřuje se to tam a zaměstnavatel si to tahá z OSSZ

Díky. Zatím nepanikařím, na to nemám sílu. Jen, naše dr. není zrovna spolehlivá při práci s IT. Tak kdyby něco,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
21.12.22 14:25
@Anonymní píše:
Zdravím všechny. Mám dotaz. Jsem v PN. 3.1 nastupuju do nové práce. Kdy si mám nechat neschopenku ukončit? Normálně k 2.1? Smlouva v bývalé práci končí 31.12

Klidně k 2.1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
21.12.22 14:44
@Havlova píše:
Díky. Zatím nepanikařím, na to nemám sílu. Jen, naše dr. není zrovna spolehlivá při práci s IT. Tak kdyby něco,…

toho bych se zase nebála, ono to není o nějaké spolehlivosti

když se zadává vznik nové neschopenky, tak to tam visí, a nelze dělat absolutně nic jiného…ani v kartě

jedině tedy že by měli extra PC jen na neschopenky a nepoužívali jej na nic jiného :mrgreen: :mrgreen: což určitě nemají / kdo na to má? /

takže tím si bloknete celou práci, neschopenka se musí dokončit, odeslat, hlásí to "elektronické podání odesláno " nebo tak něco a vidíte že vznikla

takže budto se na to může naprosto zapomenout a nic se nevystaví ani nevznikne

ale jinak ne, že by šlo o nějakou „nezručnost“ s odesíláním, to nejde…ale je nyní hodně virů, hodně neschopenek a na OSSZ jim zpracování chvíli trvá, ten den to neudělají

nás samozřejmě drtí telefonáty lidí, kterým jsme před 3 dny vystavili pn, ta odešla a je a běží… a oni nás bombardují telefonáty že „zaměstnavatel jí nemá “

:think:

vydržet :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42854
21.12.22 14:50
@Borrealis píše:
toho bych se zase nebála, ono to není o nějaké spolehlivosti

když se zadává vznik nové neschopenky, tak to tam visí, a nelze dělat absolutně nic jiného…ani v kartě

jedině tedy že by měli extra PC jen na neschopenky a nepoužívali jej na nic jiného :mrgreen: :mrgreen: což určitě nemají / kdo na to má? /

takže tím si bloknete celou práci, neschopenka se musí dokončit, odeslat, hlásí to "elektronické podání odesláno " nebo tak něco a vidíte že vznikla

takže budto se na to může naprosto zapomenout a nic se nevystaví ani nevznikne

ale jinak ne, že by šlo o nějakou „nezručnost“ s odesíláním, to nejde…ale je nyní hodně virů, hodně neschopenek a na OSSZ jim zpracování chvíli trvá, ten den to neudělají

nás samozřejmě drtí telefonáty lidí, kterým jsme před 3 dny vystavili pn, ta odešla a je a běží… a oni nás bombardují telefonáty že „zaměstnavatel jí nemá “

:think:
vydržet :kytka:

Já nikam nevolám. Taky nás telefony zdržují. Pokud ji to nepustí dál, tak ok. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
21.12.22 14:53

@Havlova

já vím že ne

to jen tak pro dokres, jj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek