Ukončení OČR
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ukončení OČR
Vsechny zdravim ![]()
Mam jeden dotaz..
Od 2.2.2010 jsem na OCR a v pondeli 8.2.2010 jdeme na kontrolu. Chci ukončit paragraf a ptam se..LZE UKONCIT OCR NEDELNIM DATUMEM, NEBO JEN PONDELNIM, DATUMEM KONTROLY?,
![]()
Dekuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Řekla bych, že záleží na lékaři. Každopádně, i když bude potřeba OČR do 8.2. a ukončení 8.2., mzdová napíše na ošetřovák, které směny zam. opdracoval a OSSZ proplatí jen ty neodpracované. Takže je možné jít do práce, i když potřeba oštřování trvá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ja prave nevim, kdyz mudra bude mit zapis v pondeli a paragraf ukonci v nedeli?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To nevadí. Ať ukončí v neděli nebo v pondělí, můžete jít v pondělí do práce. Nebo v čem je problém?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj všem, měla bych dotaz ohledně ukončení očr. Byla jsem se synem týden v lednu doma a očr jsem ukončila v pondělí 30.1.2017 a šla ten den do práce. Teď mi došla výplatnice a toho 30.1. nemám proplacené. Bude se to zítra řešit s účetní. Nemáte prosím někdo zkušenosti se stejnou situací, jak se řešilo a vyřešilo? Děkuji moc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MonikaN.89 tak pokud jsi v pondělí už byla v práci, tak za pondělí ti zaplatí zaměstnavtel mzdu a tím pádem nemáš nárok, aby ti ho zaplatila ještě navíc OSSZ za OČR, protože ti za ten mzda neušla, pracovalas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud ti to nezaplatila práce, budeš to mít uhrazeno v platbě ze sociálky. POkud bylo OČR do 30.1., tak je to vnímáno včetně. Pokud jsi na ten papír na sociálku neuvedla (nebo vaše účetní), že jsi 30.1. pracovala (je tam na to speciální kolonka na druhé straně formuláře OČR), tak ti to v práci účetní zaplatit nemůže. Takže primárně je nejdůležitější zjistit, co je vyplněno na papíru pro sociálku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nozu
Moc dekuji za vysvetleni. OCR bylo opravdu ukonceno dne 30.1. na tom papire, takze uz je mi to jasne. Ocr jsem mela ted poprve takze jsem nevedela, jak to chodi.
No snad se nejak domluvim se zamestnavatelem na nejakem pripadnem reseni. Jeste jednou dekuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MonikaN.89 není zač. já už mám docela s OČR praxi. Jen du budoucna, můžeš i v průběhu OČR jít do práce a mít to zaplaceno od zaměstnavatele. Jen se na ten papír vypíše, kdy jsi pracovala. My to takto praktikujeme, že při nemoci týden a víc mám já OČR, ale alespoň jednou, spíše dvakrát za týden jdu do kanceláře a dítě hlídá manžel na homeoffice nebo chůva.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nozu
jeste jednou dekuji
dnes mi dosly penize a jsem z toho celkem zmatena
na OCR jsem nastoupila 23.1. a ukoncila jsem ho 30.1. ale proplacene od OSSZ jsem dostala jen 23.1. az 29.1. je to mozne? takze 30.1. jsem byla doma „zadarmo“ i kdyz uz jsem byla v praci..ani zamestnavatel ani ossz mi ten den neproplatili..nerozumim tomu
a to ani nemluvim o tom, kolik mi doslo penez
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MonikaN.89 píše:
@nozu
jeste jednou dekujidnes mi dosly penize a jsem z toho celkem zmatena
na OCR jsem nastoupila 23.1. a ukoncila jsem ho 30.1. ale proplacene od OSSZ jsem dostala jen 23.1. az 29.1. je to mozne? takze 30.1. jsem byla doma „zadarmo“ i kdyz uz jsem byla v praci..ani zamestnavatel ani ossz mi ten den neproplatili..nerozumim tomu
![]()
![]()
![]()
jak jsem psala - pokud jsi byla 30.1. v práci, náleží ti za práci mzda. je na zaměstnavateli, aby ti zaplatil odpracovanou směnu. OSSZ ti za ten den správně nic nezaplatila, protože na OČR je nárok jenom za dny, ve kterých nepracuješ a tedy ti za ně uniká mzda
tedy pokud ti zaměstnavatel ten den nezaplatil, tak to musíš reklamovat u něj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MonikaN.89 píše:
@nozu
jeste jednou dekujidnes mi dosly penize a jsem z toho celkem zmatena
![]()
![]()
![]()
zkus si zavolat na ČSSZ a zjisti, co je přesně vyplněno na tom formuláři pro OČR. A pak řeš dál, jestli ti to má vyplatit sociálka nebo zaměstnavatel. Pokud máš na formuláři, že jsi začala pracovat 30.1. (je tam kolonka, od kdy jsi byla opět v práci, vyplňuje to zaměstnavatel), musí to zaplatit zaměstnavatel. Jinak by to měla zaplatit sociálka (OČR do 30.1 a v práci od 31.1.). Asi to tam máš nějak špatně vyplněné…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
OČR - uzavřené školky
Chtěla bych se zaptat: manžel má ošetřování na syna od 6. 4. bude s nim doma do konce měsíce 1. 5. Jde do práce a se synem zustanu doma já. Chtěla bych bych se zeptat jestli je možné aby manžel ošetřování ukončil a ja si osetrovani vzala od znovu. Nebo jestli musime mít to stridani. Moc děkuji za radu
- Citovat
- Upravit