ukradená kreditka

RA
73
2.12.06 15:54

ukradená kreditka

Ahoj,

minulý týden mi v tramvaji vybrali batoh z batohu pěženku na diář. Přišla jsem o tu peněženku a diář, pár drobných, slevové karet (Teta, Knižní klub, …) a kreditní kartu - ta mě mrzela nejvíc. V hotovosti jsem tam měla opravdu jen ty drobné, tak jsem si jen nadala za nepozornost a volala do banky kvůli zablokování karty. Bohužel jsem v diáři měla poznačený pin - i když u toho nebylo napsáno přímo, že je to pin a vymstilo se mi to. Než byla karta zablokována, vybrali v bankomatu 10tis. Zjistili jsme to dneska. Děs.
Dá se to nějak řešit - třeba i to že bankomaty jsou střeženy kamerou - funguje to až tak, že by jsme mohli zjistit alespoň vzhled dotyčného? Cítím se bezradná.
Snad máte lepší náladu než v tom pošmourném odpoledni, Ahoj Janka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
RA
73
2.12.06 15:55

teď si to čtu a je to samý překlem, ale jsem roztřesená jak papírek nad ohněm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
2.12.06 17:03

Můžeš to zkusit, ale myslím, že kvůli 10ti tisícům se obtěžovat nebudou :( My s tím bohužel zkušenost máme :cry: Jednalo se skoro o 20tis. a řekli nám rovnou, že kvůli nim se o nějaký patrání pokoušet nebudou :cry: ale třeba se setkáš s lepším přístupem.
Držím palečky.

Na policii jsi byla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
2.12.06 17:49

ahojky tak to je fakt pech.
nase znama nedavno taky ztratila kreditku.vim ze z banky mas narok na to aby ti vytahly posledni platby.jako kde s nima ten zlodej platil
(u znami zjistily ze si za to ten kluk koupil mobilni telefon). pak uz to zalezi jen na policajtech.myslim ze nad 5000 se to ale resi.
u ty znami se to vyresilo,ale jenom tim,ze ten floutek nakoupil v oskaru a tam mely kameru a dokonce mel takovych prestupku vic,takze jim pak musel ty penize vratit.takze jedine spolehat na to ze ten floutek uz parkrat neco provedl a nebbo mit znameho na policii.znama je sestrenice policajta,tak mozna proto se to resilo,ale nevim.urcite bych si teda nechala vytahnout aleson posledni platby :wink:
drzim palecky at to dobre dopadne.kdyby ne,tak si rekni ze chybama se clovek uci a penize jsou jen penize i kdyz to zamrzi. :cry:
proto ja nemam kreditku,.taky bych si nepamatovala pin a nosila ho nekde u sebe :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
2.12.06 19:26

No to je pech:/ mě ukradli puberťáci peněženku z kočáru!! v září, s 5000 tisíci:/

Banka by ti předpokládám měla říct, ze kterého bankomatu ty peníze byly vybrány a také, zda je tam kamera, ne? a pokud je, upozorni na to policii, toho člověka, co to s tebou sepisoval, nebo tě má na starost.Třeba by ho ze záznamu poznali-někdo…třeba je to známá firma…
No ale spíš jsem skeptická:/

Ber to tak, že je to moc peněz, ale na druhou stranu se dějou horší věci na světě, nemoci a tak, nemusíme ani odcházet z těchto stránek a je tu tolik něštěstí, že v porovnání s tím je toto banalita. Aspoň mě to při té krádeži pomohlo…
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.12.06 22:37

Já se obávám, že to řešit nebudou. Něco jiného je platba v obchodě a něco jiného výběr z bankomatu, kde ten dotyčný musí znát PIN. A pokud ho znal je to jakoby tvoje chyba. Nevím, jen to je můj názor. Ale je to k vzteku.
 Pavla

• Citovat
  • Upravit
zuz
2190
3.12.06 10:42

Ahoj, určitě není problém zjistit u jakého bankomatu ta transakce proběhla, pak se obrátit na příslušnou pobočku s dotazem zda mají u toho bankomatu bezpečtnostní kameru a pokud ano, upozornila bych na to policii a žádala prošetření.

Mimochodem doporučuji si u nové karty nechat zřídit připojištění na ztrátu/krádež, stojí to pár stovek ročně a určitě to nejsou vyhozené peníze. Jsi chráněná pojistkou již 48 hodin před ohlášením ztráty/krádeže (u ČSOB), ale předpokládám že podobně to má většina bank. Tzn. že ty můžeš krádež zjistit až z určitým časovým odstupem od doby kdy proběhla, ale banka Ti garantuje vrácení peněz (cca 90%) až do těch 48 hodin před nahlášením, v případě zneužití té zcizené karty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.12.06 23:51

Shodou okolnosti v kartach uz pres 10 let delam.
Takze prvne zalezi u jake banky mas kartu.
Za druhe jestli je soucasti poplatku za kartu pripojisteni nebo pojisteni.
Za treti je dulezite rozlisovat zda se jedna o kartu k uctu - jedno jakeho typu - debetni, charge apod. nebo mas klasickou kreditku bez uctu.

Takze za:,–(ni a dulezita rada - ted uz mimo misu, ale treba pro ostatni - PIN za:,–(ne nikam nepsat a holt kdyz mam nepamet tak si zapsat v zasifrovane forme nebo do mobilu v kombinaci nejakeho cisla apod.
Jsem jeste schopna to pochopit u duchodcu, ale prominte u prumerne inteligentnich lidi ne - ale asi je to profesni degenerace (jednu dobu jsem pracovala primo u fraudu-podvodu s kartami)

Dalsi rada - uvedomit si, ze to neni jen kus plastu, ale tzv. plastove penize - proste pristup k mym prostedkum a podle toho se samozrejme k tomu kusu potrebne nepotrebneho plastu chovat.

Dale - telefonni cislo na blokace mit napsane v mobilu jako jedno z dost dulezitych cisel - cim drive zablokuji, tim samozrejme ma dotycny peska at s PINem ci bez. Autorizace/blokace funguji 365 dni/24 hodin - dovolate se vzdy a odev:,–(…

A tvoje moznosti - ihned po blokaci kontakovat banku, zahajit reklamacni rizeni a zkusit si vyzadat na druhe bance, tzv. acquierovi kopie zurnalu s bankomatu (elektronicky zaznam kazde transakce a kazdeho vlozeni karty do ATM) + kopie foto, pokud byla u ATM kamera. Kazda vetsi banka ma ve svem karetnim oddeleni primo oddeleni tzv. fraudu nebo detekci podvodu.

Dale se rozhodne nechlubit sve bance, ze byl prozrazen PIN pac vetsina bank ma ve svych Podminkach pro vydavani karty, ze pokud byl prozrazen PIN - za transakce nese vinu klient.
Zde ale taky zalezi prave na tom zminovanem pojisteni. Bohuzel te zklamu pac to samozrejme v bance ten prozrazeny PIN obratem zjisti…

Nakonec s mou zkusenosti - kdyz nejde o zivot, jde o h…o. Jo jsou to sice penize, zvlast na MD, ale jsou i horsi pripade a ver ze jsem se setkala s daleko horsimi vecmi (prozrazeni PIN za pomoci zbrane, chlap co boural a misto pomoci mu nekdo vytahl z auta penezenku a karty vybral na nejblizsi benzince ci „kuriozitky“ typu kdy „zlata mladez“ vedomky drancovala konto rodicum a pri ukazani foto z kamer se vetsine matkam na miste zhroutil pocit dokonale rodiny/dokonalych deti)

Takze at to mas brzy za sebou a at ti to co nejlepe dopadne a treba si nekdo z meho elaboratu vezme ponauceni.
a pochopte moje inkognito - svet je maly a obzvlaste ten bankovni a znam spoustu „kolegyn“ co v pracovni dobe navstevuji miminkovske servery…

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
5.12.06 12:50

omlouvam se u predchoziho prispevku za nasekane chyby - psala jsem to rychle v pozdni hodinu a celodenni kolotoc - skolka - prace - skolka - domov mne ponekud vycerpava.
Hezke vanoce a pozor na karty - obzvlast ted pri predvanocnich nakupech - to jsou blokovaci zne :lol:

• Citovat
  • Upravit
6307
6.11.16 12:39

oživuji diskusi

Manželovi ukradli v pátek na plese peněženku i s kartama. Měl tam nějaké nabyté karty jako Benzina, Globus myčka, ale hlavně bezkontaktní kreditku KB s denním limitem 20000Kč. Že nemá peněženku, zjistil až dnes, neboť včera celý den se nehnul z domu a dělal na zahradě. Bojím se, kde kdo s tím mohl platit :think: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15088
6.11.16 12:48

@smutná máma A nahlásili jste ztátu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6307
6.11.16 12:52

@boball kreditku jsme zablokovali, ale až dnes před obědem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15088
6.11.16 12:53

@smutná máma A nahlásili jste to na policii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6307
6.11.16 12:57

@boball no to ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15088
6.11.16 13:00

@smutná máma Raději bych to udělala.