Ukradené těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15225
8.3.19 15:00

Jak se zbavit těch pocitů? Prostě si uvědomit, že jsi dospělá, tvoje máma tě vychovala, dál k tobě nemá žádné povinnosti, žije si svůj život a to jí přej. Holt máte nestandardní rodinu, ale jsou horší věci na světě. Děti si snad můžete hlídat navzájem, nejen ona tobě,časem až povyrostou si spolu budou hrát, bude to fajn…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
8.3.19 15:02

vybavila jsem si seriál Taková moderní rodinka, když k tomu budes přistupovat pozitivně, můžou z toho plynout výhody, klasických modelových rodin je pořád min

jen ze zvědavosti, maminka ma dite s tvým otcem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4380
8.3.19 15:02

chápu, no já jsem ráda, že moje mamka není tak šiblá a užívá si vnouče a nepořizuje si další svoje děti… ale já celkově mateřství ve věku 40+ nechápu a odsuzuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
8.3.19 15:06
@Moona1984 píše:
Myslím, že časem v tom najdete i to pozitivní. Maminka je taky na mateřské, můžete chodit spolu s kočárkem a Vaše dítě bude mít vrstevníka na hraní, to je ohromné plus.
:palec:

To je hezky řečeno.
:palec: :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15421
8.3.19 15:09

Zakladatelko, co když má tvoje mamka ten samý pocit?

Příspěvek upraven 08.03.19 v 15:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
8.3.19 15:10

A jak by se ti žilo s tím že by kvůli tobě šla mamka na potrat,jen aby ti neurazila tvé ego,asi moc dobře ne viď? Tak se vzpamatuj buď ráda že jste všichni zdraví a místo hledání problémů si užívej malého ,ten za to už vůbec nemůže :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
8.3.19 15:10
@Anonymní píše:
Ahoj, teď všem budu připadat asi jako zruda, ale já se potřebuju vykecat.. všechno to začalo přesně před rokem když jsem zjistila, že jsem těhotná. Byli jsme s přítelem oba hrozně šťastní, když to potvrdil i doktor, oznámili jsme to rodině a všechno bylo super, jenže za cca 2 měsíce přišla moje máma, že taky čeká :zed:. Trochu jsem se začala i stydět že budu mít sourozence ještě mladšího než svoje dítě ale rychle mě to přešlo. Narodil se mi krásný syn a mama měla termin 2 měsíce po mě, takže si užívala vnuka dokud to šlo. Moje pocity se vrátili když se narodila moje sestra, začala jsem mít vztek že ukradla všechnu pozornost memu synovi i když to asi zní hrozně sobecky, ale závidím všem, jejichž maminky se chovají jako babičky, třeba i pomuzou když jako prvorodicka nezvládám a prostě se fakt i stydím, nepřijde mi to normální a to nevinné miminko prostě nemám ráda i když ono za nic nemůže a mám na sebe kvůli tomu vztek :zed: :nevim: a je mi 25, nemám dítě v 16, kdyby chtěl někdo rýpat :D :D :D nemáte někdo typ jak se těchto pocitů zbavit? :?

A komu vzala jako pozornost? Moje ségra má dítě odrostle, moje máma je dvacet let po prechodu a žádnou extra pozornost teda nemáme. Tvoje máma měla dítě teda někdy kolem 43?no jste slušnej oddíl :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15421
8.3.19 15:11
@Ennny píše:
A jak by se ti žilo s tím že by kvůli tobě šla mamka na potrat,jen aby ti neurazila tvé ego,asi moc dobře ne viď? Tak se vzpamatuj buď ráda že jste všichni zdraví a místo hledání problémů si užívej malého ,ten za to už vůbec nemůže :roll:
:palec:
Předpokládám, že mamka zakladatelky neotěhotněla jen proto, aby dceru poškodila a ukradla ji její těhotenství.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1439
8.3.19 15:11

Ja te chapu, proste zarlis.. Taky bych si myslela, ze se moje mama zbláznila, ale co uz. Snazila bych se na tom hledat to pozitivni. Tvoje mama je ted taky doma na matersky, tak muzete chodit s kocarkem, deti k sobe budou mit blizko a za chvili si vyhrajou, navzajem si pohlidat.. To je super ne? Jinde kdejaka babicka jeste chodi od rana do vecera do práce nebo si chce uzivat zivota a na vnoucata nema cas :roll: Tohle je jeste dobra varianta, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
8.3.19 15:18

Já bych naopak ocenila, kdyby bylo v rodině ještě jedno malé dítě. Mně je sto, armádě mých příbuzných sto padesát.:lol: Z mého dítěte jsou všichni podydlaní až na půdu (jejich vnuci už jdou moc staří). A v rodině panuje soutěž o její přízeň. Mně to nevadí, mám hlídání.
Ale vidím, že se to na ní trochu odráží. A prtě z rodiny, s kterým by si mohla hrát, by prospělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
915

To jako opravdu někdo porodí a čeká že se svět zastaví a bude se točit jenom kolem jejího mimča ?? Proboha. Asi mamka měla pro to nějaký důvod, že do toho v jejích letech šla, tak jí to snad přej ! Nikde není řečeno, že ti nepohlídá, přece. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615

@ivašot. Taky si myslím že to zrovna nebylo plánované těhotenství :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1351
8.3.19 15:22

Normální reakce na mladšího sourozence, prostě žárlíš :mrgreen: Jen od dospělé ženské by to nikdo nečekal. Buď ráda, budete s mamkou na mateřské spolu, pohlídate si navzájem a projdete si tím komplet. Podle mě to je super. Můžete strávit víc společného času, než kdyby máma chodila do práce, jen to nebude tak, že odevzdáš dítě a dáš si oraz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
8.3.19 15:24

Já tě chápu. Taky by mi to vadilo. Podle mě by bylo nejlepší se mámě s pocity svěřit. Přece jen jsi počítala, že v ní budeš mít oporu jako v máme respektive babičce. A místo toho nic.

Spousta holek tu píše jak je trápí, že se jejich mámi o vnoučata nezajímají a ty se ještě musíš smířit s tím, že ti přibyl sourozenec. Se situací se musím smířit. Potlačovat negativní pocity není dobrý nápad. Sestra za to nemůže, takže bych o svých pocitech informovala mámu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4962
8.3.19 15:37
@Netopirek píše:
Já tě chápu. Taky by mi to vadilo. Podle mě by bylo nejlepší se mámě s pocity svěřit. Přece jen jsi počítala, že v ní budeš mít oporu jako v máme respektive babičce. A místo toho nic.Spousta holek tu píše jak je trápí, že se jejich mámi o vnoučata nezajímají a ty se ještě musíš smířit s tím, že ti přibyl sourozenec. Se situací se musím smířit. Potlačovat negativní pocity není dobrý nápad. Sestra za to nemůže, takže bych o svých pocitech informovala mámu.

A co ta máma s tim jako udělá? Taky je čerstvá máma, taky s ní cloumaji hormony. Zakladatelka si uleví a přenese na matku, ta bude mít výčitky svědomí, že není dobrá babička.. Proboha. Zakladatelka je dospělá. Vyrovná se s tím sama. Žádnou krivdu nevidím, normálně zarli. Dítě si snad neporidila proto, aby z něj okolí bylo poprdene, ale protože ho chtěla. To by se taky maminka mohla urazit, že z jejího dítěte není zakladatelka na větvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin