Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Dobrý den, podle poslední menstruace jsem ve čtvrtek byla v 5+4tt byl vidět gestacni vacek i plod, doktor mluvil o 13mm… ale neviděl akci srdíčka, v pondělí mám přijít znova na ultrazvuk ale mám strach co když je něco v nepořádku :/ povídal mi i o tom ze když by se neukazalo musím bohužel dat mimco pryc :/ tím mi nahnal pěkný nervy
U vas je ještě na to dost času. Aby e srdicko ukázalo! Nekomu se ukaze az kolem 8tt
hlavně klid ![]()
5+4 je celkem brzy, srdíčko už bije, ale jen ty lepší UZ ho zobrazí, většinou, tak kolem 6+2 a později už bývá vidět i srdíčko, takže klid, určitě ho příště uvidíte
jestli dobře počítám, tak v pondělí budete 6+1 a to kdyby srdíčko nebylo, tak bych stejně aspoň týden počkala jestli se neobjeví
No a 5plus4 doktor čeká, že tam dítě bude malovat DaVinciho Monu Lisu nebo co, probůh? Vždyť je brzy…
@Conulka záleží kdy měla ovulaci pokud později může být srdíčko i v 8+2 ![]()
@ka2ka píše:
@Conulka záleží kdy měla ovulaci pokud později může být srdíčko i v 8+2
jasně může být posunutá ovulka, tím spíš bych čekala, to bych teda chtěla takovýho doktora co mi v 5+4 takhle strašit potratem dopředu
![]()
Děkuji všem za pozitivní zprávy
on mi prave povídal ze od 1cm srdíčko vidí většinou a ze já mám 1cm a 3mm a ze čeká do 1cm a 6mm… myslím ze mluvil o velikosti gestacniho váčku.. já v tom stresu co mi řekl přestala vnímat co povídá jen jsem hrozne smutne odcházela ![]()
@Anonymní píše:
Děkuji všem za pozitivní zprávyon mi prave povídal ze od 1cm srdíčko vidí většinou a ze já mám 1cm a 3mm a ze čeká do 1cm a 6mm… myslím ze mluvil o velikosti gestacniho váčku.. já v tom stresu co mi řekl přestala vnímat co povídá jen jsem hrozne smutne odcházela
klidně počkej ještě 14 dní nebo jdi na konzultaci jinam
První den mé poslední menstruace byl 12.3. Počítám dobře ty týdny těhotenství?
@Anonymní píše:
Dobrý den, podle poslední menstruace jsem ve čtvrtek byla v 5+4tt byl vidět gestacni vacek i plod, doktor mluvil o 13mm… ale neviděl akci srdíčka, v pondělí mám přijít znova na ultrazvuk ale mám strach co když je něco v nepořádku :/ povídal mi i o tom ze když by se neukazalo musím bohužel dat mimco pryc :/ tím mi nahnal pěkný nervy
Prosím tě hod se do klidu a doktora pošli někam. Mne byla vidět srdeční akce 8+0 a nikdo nic neřešil. Tedy jo v 9+6 našli druhou srdeční akcí a mám 6 ti léta dvojčata
Teď jsem 5+3 a myslím, že to bude v pohodě. Ve čtvrtek jdu na první ultrazvuk. U Tebe vše odpovídá jak má.. ![]()
@Anonymní píše:
První den mé poslední menstruace byl 12.3. Počítám dobře ty týdny těhotenství? Dnes jsem tedy 5+6tt?
Počítáš to špatně. Budeš už 6.tyden. Ale i tak to nevadí, pořad je to brzy na srdíčko
držím palce
@Anonymní píše:
Já to mám taky jinak neberem to podle poslední MS takže bud v klidu a 5+3 je ještě dost brzo na srdíčko
Já byla poprvé v 4+ něco málo (myslela jsem si že už jsem tak 7 tt)… nevyděla nic jen sliznici a za týden teprve gestační váček a za další týden srdíčko
No je fakt, že se udává, že od 1cm velikosti embrya se obecně udává, že by už měla být patrná srdeční akce, to je zase pravda, doktor Koucký dokonce říká, že od 8mm, ALE může mít starší UZ a třeba to nebylo vidět, ale příště se to už ukáže
držím palce
@Anonymní píše:
Kdyby měl plod 13mm, tak jsi minimálně 7tt. A ani v tomhle týdnu nemusí srdíčko být vidět. Pokud jsi opravdu 5tt, tak máš na srdíčko ještě čas. A je vidět jen gestační váček. Srdíčko bývá vidět až v průběhu 6tt.