Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, můžete mi prosím pro srovnání napsat váhu mrňousků z ultrazvuků po 30tt? Jsem dle ultr. 31+6 a náš má 1980g, připadá mi to dost, co vy? Během těhot. přibírám málo, nemám cukrovku, hodně pracuju v práci. Mám strach na porod- jestli nebudeme mít obra. Díky
Ahoj
Váhu podle ultrazvuku ber s rezervou, realita je pak často jiná. Ale když mrkneš pod můj metřík, najdeš tam váhy pro srovnání. Mě říkají doktoři, že čekám drobné mimi.
Ahoj,
ja jsem byla na ultrazvuku 30+5 a miminko melo 1700 gramu, nebude to zadny drobek, pocitam s tim, ze bude mit minimalne 3,5 kila jako mel Honzik. Na posledni ultrazvuk jdu v patek, tak jsem zvedava, kolik bude mimco vazit.
Ahoj, tak začnu u dvojčat. Holčina ve 30 tt 1680g, kluk ve 30 tt 1503 g (jen pro zajímavost ve 33 tt holka 2287 g a kluk 2148g) a u porodu ve 38 tt holka 2690 g a kluk 2870 g
Dominik ve 30 tt 1468 g a u porodu (42 tt) 3357 g
Ahoj, já jsem byla na UTZ v 31+3 dle PM, 31+5 jim vyšlo na tom UTZ. Samík měl 1900 g a když jsem se ptala, jestli to je normální, tak říkali, že jo. Prý kolem těch 1800 g je to v tomhle týdnu v pohodě. Tak se neboj, stejně je to jenom odhad…
To já přibírám dost (při tom utz jsem měla nahoře 13,5 kg), cukrovku též snad nemám a jsme na tom podobně…
Ale taky jsem zvědavá, kolik bude nakonec vážit, my jsme byli s manželem celkem mrňousové - on 2950 g, já 3100 g… Jenom můj taťka měl prý 4 kg
![]()
Ahoj,
Lukášek měl ve 32tt 2kg. Když jsem se ptala doktora, zda je to málo nebo hodně, odpověděl, že tak akorát.
Malý se narodil 4kg. Nicméně 2týdny před porodem (38tt) jsem byla na odhadu váhy a to jim vyšlo, že bude mít 3kg. Takže asi tak. Myslím si, ale že to byla chyba doktora v porodnici, protože to bral jako na běžícím pásu. „Maminko tady má hlavu, tady nohu, nashledanou“. ![]()
Tak to vypadá, že jsme trošinku větší, ale ne nějak moc. Díky.
Osmanko, já myslím, že jste v pohodě. Adam měl 32tt 2.10 a ve 42+5 (porod) pak 4.02kg, ve 40tt jsme měli váhový odhad 3.3kg.
ahojky, chci se jen zeptat ohledne te vahy pri porodu..myslite ze vahu a velikost mimca muze ovlivnit, velikost matky?jsem totiz hodne malinka, mam neco malo nad 150 cm, kdyz jsem se narodila ja mela jsem 2.400g a 44 cm..myslite ze to muze ovlivnit mimco?dekuji za odpovedi… ![]()
ahojky, chci se jen zeptat ohledne te vahy pri porodu..myslite ze vahu a velikost mimca muze ovlivnit, velikost matky?jsem totiz hodne malinka, mam neco malo nad 150 cm, kdyz jsem se narodila ja mela jsem 2.400g a 44 cm..myslite ze to muze ovlivnit mimco?dekuji za odpovedi… ![]()