UM-kase

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2566
14.9.10 21:50

To nebylo myšleno, jako že po podání sladké kaše ztloustnou, ale zvyknou si na sladkou chuť a pak jí vyžadují všude. Zvláště když už tak sladkou kaši ještě přisladíš. Jinak nepopírám, že prcci mléko potřebují, ale když je nejhůř dá se to zvládnout i bez něj= třeba moje kámoška má všechny 3 děti alerg.na bílk.kravského mléka- první kojila do roka a pak najeli na dietu, ale druhé dva (dvojčata) neukojila.
Mléko jde nahradit, ale blbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
14.9.10 21:57

Kaše nutně nemusí být slazené. Dělám jedině kaše, kterémají ve složení jen obilovinu (rýže, kukuřice, pohanka, oves…)

• Citovat
  • Upravit
2566
14.9.10 22:00

A můžu se zeptat- to jsou mléčné kaše? A polotovar nebo domácí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
14.9.10 22:02
Hanulínek píše:
A můžu se zeptat- to jsou mléčné kaše? A polotovar nebo domácí?

nemléčné, instantní. Buď ze zdravé výživy nebo z DMka. Pak ještě nestlé rýžová a kukuřičná krupička. Tam je ještě nejaký vitamin a maltodextrin.

• Citovat
  • Upravit
2566
14.9.10 22:14

OK, díky za info.
Stejně ale nejsem příznivec dalšího doslazování už tak sladkých potravin. Když se totiž podíváš na krabici těhle kaší- cukry jsou všude- ona už totiž rýže, kukuřice… mají vysoký glykemický index už samo o sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janibubi
15.9.10 08:26
Hanulínek píše:
Proboha glukopur nééé!! Ty kaše a mlíka jsou samotné strašně sladké- podívejte se kolik je cukrů ve složení a snad ze svých dětí nechcete ,,vyrobit" děti s nadváhou nebo hůře s diabetem?!?
Odmítáli dítě mlíko, proč končit s kojením??
A pokud to nejde jinak, jde mléko nahradit bílým jogurtem, lučinou, králičím masem..... Vše je možné dávat klidně od půl roku.

Ja musim do prace,proto pomalu chci koncit z kojenim-onemocnely mi rodice a nema se kdo o ne starat,tak musim ja s pritelem vis.

• Citovat
  • Upravit
27305
15.9.10 09:13

Klidně zaveď kaše, nahradí ti plnohodnotně dávku mléka. Mně prcek mlíko nepije od konce 7. měsíce a jedeme na kaši a jogurtech, jinak to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
15.9.10 09:16
janibubi píše:
Hanulínek píše:
Proboha glukopur nééé!! Ty kaše a mlíka jsou samotné strašně sladké- podívejte se kolik je cukrů ve složení a snad ze svých dětí nechcete ,,vyrobit" děti s nadváhou nebo hůře s diabetem?!?
A pokud to nejde jinak, jde mléko nahradit bílým jogurtem, lučinou, králičím masem..... Vše je možné dávat klidně od půl roku.
Ja musim do prace,proto pomalu chci koncit z kojenim-onemocnely mi rodice a nema se kdo o ne starat,tak musim ja s pritelem vis.

a nešlo by kojení nechat ráno a večer a zbytek mléčné dávky už se v pohodě zaplácne 1× kaše a 1× jogurt?
Je problém v UM nebo ve flašce? Bere ti odstříkaní MM ve flašce? T. nevzal nikdy v bdělém stavu flašku do huby. Když došlo na bojkot kojení, tak jsem to do něj lila ve spánku lahví - dopolední spánek, odpolední spánek a 2× v noci.

• Citovat
  • Upravit
janibubi
15.9.10 09:31
neczuz píše:
janibubi píše:
Hanulínek píše:
Ja musim do prace,proto pomalu chci koncit z kojenim-onemocnely mi rodice a nema se kdo o ne starat,tak musim ja s pritelem vis.
a nešlo by kojení nechat ráno a večer a zbytek mléčné dávky už se v pohodě zaplácne 1× kaše a 1× jogurt?
Je problém v UM nebo ve flašce? Bere ti odstříkaní MM ve flašce? T. nevzal nikdy v bdělém stavu flašku do huby. Když došlo na bojkot kojení, tak jsem to do něj lila ve spánku lahví - dopolední spánek, odpolední spánek a 2× v noci.

No ja budu kojit se snazit rano a kdyz se vratim z prace a i klido v noci,pokud mi vydrzi mliko.Ja bych kojila i 3.roky,kdybych mohla :mrgreen: .

Diky za rady.

• Citovat
  • Upravit
janibubi
15.9.10 09:37
janibubi píše:
neczuz píše:
janibubi píše:
Hanulínek píše:

No ja budu kojit se snazit rano a kdyz se vratim z prace a i klido v noci,pokud mi vydrzi mliko.Ja bych kojila i 3.roky,kdybych mohla :mrgreen: .

Diky za rady.

Jinak flasku mi neodmita,pije caj atd a s odstrikavanim je problem nikdy sem to nedelala a odsavacku nemam.

• Citovat
  • Upravit
1853
15.9.10 12:28

prossím vás on se tam ten glukopur nesype po hrstech ,že :roll:
jde o to přivyknout dítě na UM takže můžeš začít dávat víc a postupně ubírat množství a ž se dostanete zase k nepřislazovanému .
Dítě si nezvykne ono je zvyklé na sladkou chut ,protože plodová voda je nasládlá .
Jinak UM obsahuje cukry stejně jako MM ,protože je jaksi k životu potřebujeme ,ikdyž ne vždy je přijímáme ve správné formě či množství .A jinak to že UM obsahuje cukry neznamená ,že je sladké ten kdo ochutnal ví o čem mluvím je to docela hořké ,nebo jak bych to popsala :nevim: .A jinak Glukopur je myslím ,ještě šetrná varianta .A myslím ,že v 7 měs. úplně vypustit mléko není dobré už kvůli pitnému režimu ,nehledě na to ,že kravské mléko ,nebo sojové by dítě nemělo moc brzy ve velkém množství (a to mluvím i o jogurtech z nich vyráběných )a taveném sýru plným tavících solí taktéž .A mléčné či nemléčné kaše ? taky Um mlékp nenahradí .hodí se max.na večeři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
15.9.10 12:31

jinak pokud bys chtěla kojit nadále ,odsávačku pořídíš za docela dobré peníze i na aukcích a bazarech ,ale počítej s investicí na 1000 min.Určitě pořid elektrickou ,pístovou si akorát zničíš prsa a nejde s tím odsávat moc dlouho ,se skladováním by ti určitě poradila laktační poradkyně ,a pokud by ti nešlo tak i s odsáváním ,opravdu to není těžké .záleží na tobě jakou cestu si vybereš .I na to UM by si dítě zvyklo ,záleží co to bude líp vyhovovat ,co pro tebe bude pohodlnější .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2234
15.9.10 14:11

od 6m nekojím (protože nechtěl pít mlíčko) a tak jsme s tím chvilku bojovali. UM mi vypil jen v noci a nebo v polospánku a tak než se ho naučil pít ráno ke snídani a odpoledne ke svačině trvalo min. 14dní. mléčnou dávku jsem na doporučení dr. nahrazovala jogurtem, kaší nebo pudingem (udělaného ze sunaru+trocha glukopuru). jelikož i málo pil ostatní tekutiny (v podstatě vůbec), tak jsem mu dělala všechny ostatní pokrmy hodně řídké. Teď se tento problém opět cca 3dny opakuje, tak uvidíme, na jak dlouho.

v 7m jogurt podle mě může :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna