Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No to mi příjde ujeté. Proč se snažíš o dítě s člověkem, se kterým nejspíš nechceš být? Co to dítě pak, až se šprajcneš opravdu a vykopneš ho. Tak bude prostě bez táty? Pořiď si dítě až s člověkem, který bude ten pravý a se kterým budeš vědět, že chceš žít celý život.
Naše legislativa umožňuje umělé oplodnění jen párům. Sezdaným i nesezdaným. Samotná žena nemá na dárce právo.
Přesně, nemáš partnera, nemůžeš mít dítě pomocí iui nebo ivf
@Mafina5 píše:
No to mi příjde ujeté. Proč se snažíš o dítě s člověkem, se kterým nejspíš nechceš být? Co to dítě pak, až se šprajcneš opravdu a vykopneš ho. Tak bude prostě bez táty? Pořiď si dítě až s člověkem, který bude ten pravý a se kterým budeš vědět, že chceš žít celý život.
Myslím, že někdy to člověk hold nepozná. Jestli je ten druhej ten pravej nebo ne. Právě proto taky píšu, že bych nechtěla mrhat pokusy nadarmo. Možná jsem se špatně vyjádřila. Měla jsem na mysli, přesně to co píšeš. Nerada bych mu pak brala roli táty. Ale já dítě mít chci. Jednou. Třeba se někdy najde někdo jinej.
Díky za reakce!
@Mafina5 Já bych to pochopila v situaci, kdy ujíždí vlak. Většina žen chce dítě a pokud je na prahu čtyřicítky, nemá ideálního partnera pro rodinu, je bez dětí, tak si umím představit situaci, kdy bych se sobecky rozhodla pro dítě bez otce.
No - popravdě - zařídit to jde! ale otázka je, jestli to je správný! ![]()
když mě opustil partner a byla jsem rozvedená ve 28mi bezdětná a věděla jsem, že to nepůjde snadno…tak jsem přemejšlela, že si dítě pořídím sama za každou cenu! když si na to dneska vzpomenu, tak si říkám - zaplaťpánbu, že mi to nevyšlo! a bylo to ode mě hodně sobecký - vůči těm dětem!
nicméně, jde to…on partner v CAR podepisuje jen blbej papír, že s dotyčnou udržuje pohlavní styk ![]()
Nemyslim si vubec ze jsi sobecka!!!
a holky informujte se lepe zaridit to jde! ma kamaradka ma takto porizene miminko. docela te chapu nevis jestli snim byt chces ale miminko by jsi chtela tak proste chviliku jeste pockej a uvidis co ti osud pripravi treba najdes nekoho kdo miminko taky chce a pak bude vse jak byt ma. pokud nekoho takoveho nenajdes jdi do toho pokud si mimco muzes dovolit proc ne? kamaradka je takhle moc stastna a diteti dava naprosto vse co potrebuje, chce nemyslim ze kvuli tomu co udelala je horsi matka nez ostatni ba naopak dala zivutek necemu nadhernemu! a treba nekdy pozna nekoho kdo ho pak veme za vlastni. za me jen do toho
![]()
@dvojmatka píše:
No - popravdě - zařídit to jde! ale otázka je, jestli to je správný!![]()
když mě opustil partner a byla jsem rozvedená ve 28mi bezdětná a věděla jsem, že to nepůjde snadno…tak jsem přemejšlela, že si dítě pořídím sama za každou cenu! když si na to dneska vzpomenu, tak si říkám - zaplaťpánbu, že mi to nevyšlo! a bylo to ode mě hodně sobecký - vůči těm dětem!
nicméně, jde to…on partner v CAR podepisuje jen blbej papír, že s dotyčnou udržuje pohlavní styk
Já motivaci takové ženy celkem rozumím. Jen nerozumím, jak to jde udělat? Partner v CAR přece dává vzorek spermatu a pokud je O. K., tak přece použijí jeho sperma a ne dárce? Jak to teda chceš prakticky udělat? ![]()
Hele polozila bych si otazku, jestli by byl darce lepsi. jestli je tvuj chlap zdravy a ma stredoskolske vzdelani, tak proc ne s nim, kdyz uz s kymkoli
@Anonymní píše:
Já motivaci takové ženy celkem rozumím. Jen nerozumím, jak to jde udělat? Partner v CAR přece dává vzorek spermatu a pokud je O. K., tak přece použijí jeho sperma a ne dárce? Jak to teda chceš prakticky udělat?
no jeden fígl na to je, ale nechce se mi to tady psát…pokud chcceš napiš SZ ![]()
@dvojmatka Dobrý večer. Mám na Vás prosbu poradila byste mi ten fígl. Je mi 32, jsem bez partnera a chtěla bych miminko.
Podstoupili jsem uměle oplodnění s bývalým přítelem dárcem on má vztah..a my dva čekáme miminko…vše nám kupuje, stará se, chodí za náma…bůh ví jak to dopadne
Zdravím, jsem už v zoufalé situaci. Mlžete mi prosím napsat ten fígl? Moc děkuji
Ahoj holky… s mým nynějším přítelem jsme podstoupili 2×IVM, bez úspěchu. Další pokusy si šetřím. Nejsem si totiž jistá, jestli s ním chci být dál. O lásce mezi mnou a jím se dá diskutovat (podotýkám, že šprajc je na mý straně) a co se týče sexu, který je pro oplodnění opravdu stěžení, ten bych nazvala opravdu velice svátečním a když už na to přijde, tak já z těch pár minut vážně nic nemám. Co když by to došlo tak daleko a já ve „snažení“ chtěla pokračovat sama… např. s případným dárcem. Uvítám vaše názory.