Umělé oplodnění bez partnera?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
19.4.13 11:29
@Anonymní píše:
Naše legislativa umožňuje umělé oplodnění jen párům. Sezdaným i nesezdaným. Samotná žena nemá na dárce právo.

legislativa to sice neumožnuje, ale udělat se dá, věř…

• Citovat
  • Upravit
5
12.6.13 12:03

Prozradila by jsi mně jak na to, prosím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.16 15:28

Ahoj, zkusím oživit téma…
Z osobních důvodu prosím o zachování anonymity!!! Děkuji!!!

Jedno centrum zde v ČR zprostředkovává oplodnění tzv. „single woman“. Pro ženy, které jsem samy bez partnera. Jelikož v ČR podle legislativy toto nelze (při umělým oplodněním musí být souhlas partnera, manžela), tak centrum toto zprostředkovává v zahraničí, kde to jde.

Měla bych otázku… šly byste do toho? Co by Vás k tomu donutilo?

Mě je 27 let, jsem sama, bez partnera, toužím po dítěti. Vím, že jsem mladá, že se třeba partner ještě najde, ale čím jsem starší, tím víc se bojím, že tomu tak nebude.

Tak jsem nad tím přemýšlela, ale říkala jsem si, kdy je ten věk na to, kdy už opravdu je šance, že se ten partner nenajde?? 30, 35 let?
Děti chci a když ten partner ne a ne přijít, tak uvažuji, že bych do toho šla, ale přemýšlím nad tím věkem.

• Citovat
  • Upravit
30979
29.1.16 15:35
@Anonymní píše:

Jedno centrum zde v ČR zprostředkovává oplodnění tzv. „single woman“. Pro ženy, které jsem samy bez partnera. Jelikož v ČR podle legislativy toto nelze (při umělým oplodněním musí být souhlas partnera, manžela), tak centrum toto zprostředkovává v zahraničí, kde to jde.

Mě je 27 let, jsem sama, bez partnera, toužím po dítěti. Vím, že jsem mladá, že se třeba partner ještě najde, ale čím jsem starší, tím víc se bojím, že tomu tak nebude.

Tak jsem nad tím přemýšlela, ale říkala jsem si, kdy je ten věk na to, kdy už opravdu je šance, že se ten partner nenajde?? 30, 35 let?
Děti chci a když ten partner ne a ne přijít, tak uvažuji, že bych do toho šla, ale přemýšlím nad tím věkem.

Sanci mas vzdy, ale toto reseni bych zacala volit v 35 letech a vyse. Ty na to kasli, je ti 27, to je nic. Mas vubec nasetrene takove rezervy, aby jsi zvladla dite zivit sama nekolik let bez prace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
29.1.16 15:36

V 27 bych to ještě neřešila. Je to trochu sobecké vůči dítěti, i to má právo na otce. Máš ještě dost času partnera najít a dítěti dopřát celou rodinu. No a věk, kdy už bych to asi řešila tak kolem 35. Možná pro někoho pozdě, ale dnes je doba neomezených možností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
29.1.16 15:38
@Anonymní píše:

Děti chci a když ten partner ne a ne přijít, tak uvažuji, že bych do toho šla, ale přemýšlím nad tím věkem.

Ahoj :kytka:

Ve tvém věku bych to ještě neřešila. Na tohle bych si dala klidně do 31 let čas. Jsem napsala takové hloupé číslo, ale ve třiceti mi to přijde taky ještě brzy a začínat ve 32-33 zase pozdě. Ono než se to vypapíruje, vyšetří, uskuteční, odnosí a porodí tak ti bude 34-35 jen to hvízdne. :D Proto těch blbých 31 :D

A co se mého názoru týče tak já jsem klidně pro. S tímhle problém nemám… myslím jako s oplodněním bez partnera.

Jsem si teď vzpomněla na známou. Ve 33 letech sama, bez partnera, toužící po dítěti, klidně i bez otce. Domluvila se s kamarádem gayem, který po otcovství moc toužil… porodila mu dceru. Normálně se domluvili, že se nechá zapsat do RL a o malou se starají oba, moc hezky, on jí i finančně pravidelně přispívá. Vídají se téměř denně, on si ji bere i na víkendy. Všichni spokojení :palec:

Ale jak jsem psala… ve 27 letech máš před sebou ještě dost možností ;) S dítětem se pak ještě hůře partner hledá, ani ne tak že by bylo dítě překážka, spíš tak nějak jako časově. Moc toho volna na randění není :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14367
29.1.16 15:40

Toto bych rozhodně nedělala…ne ve 27 letech.
Já nového partnera našla ve 36 a dítě jsem měla skoro ve 39 letech.
Máš čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.1.16 15:43
@Anonymní píše:

nešla, nechci mít dítě bez otce.. šla bych do toho ve chvíli, kdy by mi bylo 35 a byla bych single.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
29.1.16 16:46

Jak píší holky, teď bych do toho nešla, ale ve 35 letech ano ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
29.1.16 18:34

@Taciras když se podíváš do jejího podpisu, tak uvidíš, že už má i dospělé děti, takže už děti měla ;) to je podle mne úplně něco jiného a ona to asi nepochopila, jak to myslí ta zakladatelka :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
29.1.16 18:37

@Taciras jinak s tebou absolutně souhlasím :potlesk: napsala si to moc hezky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14367
29.1.16 18:58

Pochopila jsem zakladatelku úplně správně. A myslím, že jí radím to samé co ostatní. Počkat. Třeba potká toho pravého taky kolem 35 let.Na IVF má čas do 40.A jako samoplátce ještě déle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
29.1.16 20:16

@maraida to jo, na druhou stranu ty si hledala jen partnera, děti si už měla, tak jsi „nespěchala“ na plození potomků, jestli mě chápeš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.16 21:14
@Cuddy píše:
Sanci mas vzdy, ale toto reseni bych zacala volit v 35 letech a vyse. Ty na to kasli, je ti 27, to je nic. Mas vubec nasetrene takove rezervy, aby jsi zvladla dite zivit sama nekolik let bez prace?

Mam sourozence, kteri me veskere oblecky pro decka schovavaji, asi ocekavaji, ze si dite poridim, ale neni k tomu chlap, takze co se tyce toho nejzakladnejsiho to bych mela.
Jelikoz jsem nenarocna, tak me dost z vyplaty zbyde, takze si pomalu ale jiste penize setrim.
Ja jsem si prave rikala, ze kolem veku 30 let to pomalu nejak zacnu resit.. jestli do toho jit, nebo jeste rok, ci dva pockat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.1.16 21:15
@jenika1 píše:
V 27 bych to ještě neřešila. Je to trochu sobecké vůči dítěti, i to má právo na otce. Máš ještě dost času partnera najít a dítěti dopřát celou rodinu. No a věk, kdy už bych to asi řešila tak kolem 35. Možná pro někoho pozdě, ale dnes je doba neomezených možností.

To mi je jasné, že to i vůči dítěti sobecké. Ale dítě chci a když se nedaří najít chlapa a biologické hodiny tikají, tak to je těžké. Věk 30+ o tom začnu vážně přemýšlet.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex