Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj holky,
já mám termín 147. 2. a chystám se to v práci zabalit už co nejdříve. Nedjříve jsem chtěla chodit do konce srpna, ale teď uvažuji, že půjdu na nschopenku ještě dřív. Doktor ji napíše těhotným vždycky v pohodě to není problém. Pracuji na marketingu v bance mám dost nepříjemný nadřízený, hlavně šéfku, která nemůže otěhotnět a je jí 34 let. Takže kdybych jí to oznámila, tak mi to dá ještě pěkně sežrat, stejně jako kolegyni přede mnou, která otěhotněla. Takže se chystám říct to po 12 týdnu, což je příští týden a tak tak v polovině srpna zmizím.
Chci se věnovat sama sobě, pak na to už opravdu nebude čas. Budu chodit plavat, cvičit, na procházky, výhlížet věci pro miminko, abysme to pak s manželem už jen zajeli koupit, protože je hodně pracovně vytížený.
už se mooc těším!
A holky, když jen trochu můžete, určitě jďěte domů taky co nejdříve a užívejte si to poslední bezstarostné období!!!!
Souhlasím s karkulkou.. to jsou i pro mne závažné důvody, být už doma.. v práci je dusno a člověk v těhu by měl mít svůj klid..
S pokojíčkem jsem to myslela trochu jinak.. Máme velký barák, ale po roce bydlení je stále skladiště beden a bordelu, který pořád přemístujeme z místnosti do místnosti.. Takže jsem chtela nejprve vybrat který pokoj bude miminka a ten začít vyklízet, vymalovat ho, dát tam nové podlahy, částečně koberec, na okna záclony, žaluzie a už si listovat v katalozích a předběžně si zapisovat a rozkreslovat co budu chtít sem a tam… A až tak na 7-8 mes to začít obj… Také si chceme udělat ložnici, zatím je to taková studentská (z mládí přítele). A kdo jediný by to koordinoval, objednával a čekal až to přivezou a tak.. no ja která budu doma..
Zatím papa, čeká mne ranní porada.. už se mi chce zase zvracet.. jak jsou v tom ještě nervy, je to šílený…
Andrea
Ahoj holky,
no pokud je to v práci ještě navíc stresový, ta bych taky neváhala. Já pořád počítám s tím koncem října - teda že bych jako odešla na neschopenku.
Loneless aha - tak to s tím pokojíčkem jsem nepochopila.o))) náš pokoj pro dítě už podlahy má, ale odstěhovat z něho to skladiště krabic taky budeme muset.o))) no a mohl by se taky nějak vymalovat, teď je bílej , tak by to možná chtělo nějakou jemnou pastelovou barvičku. Mám ráda zelenou nebo modrou.o))) - no možná by mohl být jemně domodra. bydlíme v půdním bytě, a když tomu dáme šmrnc oblohy tak to bude super.o))
Dobřej nápad.
Jinak Vám moc nezávidím. Krom počátečních bolestí břicha je mi dobře - teda nemůžu chodit do hypermarketů kde třeba pečou chleba, jelikož se mi tam jednou pěkně zvedl žaludek. Nevím co bych dělala- představuju si jak zvracím na tu naleštěnou podlahu v davu lidí tlačících se u pokladen - fuj hrozná představa.o(((
Ale jinak jsem v poho. Takový ty pocity na zvracení nemám moc často. No holt někdo na to trpí, někdo ne.o)
Tak se držte a ahoj.o¨)¨
Markéta
Čauky holky, jsem moc ráda, že jsem konečně objevila tuto stránku.
Podle Dr. jsem v 10tt. TP mám v průkazce zapsaný na 10.2.05. Nevíte, jestli to je pro Dr. konečný termín nebo se ještě během těhotenství mění? Slyšela jsem, že TP se určuje také podle pohybů mimíska. V rodině jsme již radostnou událost oznámili, ale v práci ještě vyčkávám. Pořád se bojím, aby se ještě něco nestalo. První tři měsíce jsou nejdůležitější, pak už by vše mohlo být v pořádku, ale sám doktor mi říkal, že úplnou jistotu mi nedá dokoce těhotenství. Jinak naštěstí patřím k těm šťastným, které netrpí žádnými nevolnostmi atd. Zatím jen pozoruji, že mám plnější a težší prsa. Nevím, jestli už tak brzy to je možné.
Přeji vám krásný víkend a budu se těšit na vaše další rady a zkušenosti.
Petra ![]()
loneless,
to sa vam dari tajit aj pred jeho rodicmi
to je dobre a teraz im to hodite vsetko na hlavu
. drzim palce aby to zobrali v pohode. a hlavne aby te klienti nestresovali ![]()
danka
petra,
pravdepodobne ti najskor urcia termin podla utz. a potom podla pohybov. mne sa povodny termin od ms lisi az o 2tyzdne. a medzi utz a pohybovym terminom je rozdiel iba jeden den.
**Díky za info loneless
Já si taky říkám že by bylo dobrý to nehrotit, a být v klidu třeba už od října doma. Narozdíl od tebe teda nechci připravovat pokojíček děťátku, jelikož v tomhletom jsem pověrčivá. Spíš to vidím na pořízení nějaké menší výbavičky a vyhlídnutí kočárku a postýlky a až bude venku žívé a zdravé, jeho otecko už to objedná. Při současných možnostech nákupů na i-netu si myslím že to zvládne v termínu.o)))))
Jinak gratuluju k svatbě a věřím že se Vám vyvede.)) My jsme se brali taky před nedávnem - 15.05. (říkám že jsem pověrčivá jen v něčem.) a bylo to super. No sice na svatební cestě jsme jen sjížděli vltavu a už se asi nikam nedostanem, jelikož finance nejsou nekonečné a museli jsme dovybavit byt, ale to nevadí.)
Myslím že s těma Kanárama jsi to vyřešila dobře. Teda pokud se cítíš ve vedrech jako já - tj. dost blbě a na omdlení.
Budu muset na příští kontrole zmáčknout dr. aby mi řekl jak to vidí s tou neschopenkou. A je fakt že jsem o tom přemýšlela - jako o těch vycházkách a o tom že se vůbec neschodujou¨s mojí potřebou být venku, ale myslím že to půjde taky vyřešit, jelkož pokud ženská pracuje ve 12 hod non.stop provozu, tak dostane neschopenku okamžitě jak se o těhu dozví. A po absolutně zdravé (jen těhotné) ženské přece nemůže někdo chtít aby chodila ven jen od 10 -12 a od 14 do 16.
Zatím ahojky.o)**