Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky těhulky,
je tady nekdo úúúúúúúúúplně čerstvej??
Já to čekám v březnu.
Binisi
ahoj Binisi,
tak zase Hanka - díky za odpověď. Mám termin 8.3. A co ty? Odkud jsi? Odpoledne se chystám zavolat k tý doktorce, trochu se bojím.
pa Hanka
Ahoj holky já jsem asi taky těhotná, termín bych měla mít dle MS 13.3.2005. Vyšli mi i testy z krve ale ještě jsem to neviděla na UTZ proto říkám to asi neboť tomu stále nevěřím. Už se strašně těším dneska po práci jdu k doktorovi snad už něco uvidím ![]()
Kdy se chystáte vy ? Nebo už jste byli.
Ahoj Petra
Ahoj holky,
to je super ze je tu nekdo breznovy. Ja mam termin 6.3., na ultrazvuku uz jsem byla, a prisit tyden jdu na odbery. Vubec nevim co me dobudoucna ceka, takze jsem rada ze to budu mit s kym konzultovat.
Uz mi zacali ranni nevolnosti a je dost desny. Kazdy rano se mi fakt zle. Jak jste na tom vy??
Lucka
Ahoj spolutěhulky! ![]()
Dnes jsem byla ráno u doktora a bylo mi potvrzeno, že jsem těhotná!!!
Jsem z toho strašně moc šťastná a doufám, že všechno bude ok. Je to první těhotenství a tak asi jako většina z vás stále hledám nové a nové informace, abych věděla, co mě čeká a na co se připravit.
Termín (podle ms) mám vypočítaný na 15.3.2005. Je to sice ještě 8 měsíců, ale stejně… uteče to jak voda, jak to zvládnu? ![]()
Z porodu mám dost velký strach (možná proto, že nevím, co mě čeká), ale zároveň se na miminko strašně moc těším. Jaký máte pocity vy?
A jak to u vás zatím vůbec probíhá? Nevolnosti? Mně bývá trochu špatně, spíš kdykoliv přes den než jen ráno, motá se mi hlava, mdloby atd., prsa mě ale nebolí vůbec, ani nejsou citlivá (je to normální?). Taky mě občas buší srdce, pobolívá v podbřišku (to je prý kvůli růstu dělohy) atd. Taky mám větší hlad. Jinak mi připadá, že - i když ještě nemůže - že už to snad musí být vidět. Mám totiž pořád nafouklé břicho:)
Zatím jsem to (kromě drahé polovičky, samozřejmě) níkomu neříkala, i když bych to nejradši z radosti vykřičela celému světu:). Mám strach, aby se něco nezvrtlo a nebylo to pak ještě horší. Prý je nejrizikovějších prvních 12 týdnů, tak asi počkám. (jestli to vydržím:). Jak vy, už jste to oznamovaly, nebo taky čekáte?
Užíváte vitamíny? Já doposud kys. listovou a Acidofolan (vitamíny dohromady), teď ale asi začnu GS Mamavit, je to dobrý?
Doktor mi dělal dnes i ultrazvuk, byl viděl malý (černý) plodový váček, ale zatím nebyl vidět plod (=náš mimišek) uvnitř. Prý je ještě brzy, nejdřív příští týden. Je to tak normální? Příště mám ale přijít až 17.8.2004 ![]()
Napiště, jak se cítíte, co prožíváte, co je potřeba… a tak, co vás napadne.
Jsem moc ráda, že nás je víc a můžeme společně sdílet pocity, radosti, starosti..... ![]()
mějte se těhulky moc fajn a přeju klidné, bezproblémové těhotenství.
Petra - Hajaja
Ahojky těhulky! ![]()
Tak nejdříve všem mooooc gratuluji k těhulkovství. Sice jsem „starší“ těhotná, vím, čím procházíte. Já mám termín na přelomu roku, ale nedalo mi, abych vám nenapsala.
Petro, ten plodový váček je v naprostém pořádku. Já byla prvně na UTZ ve 3-4 týdnu, to byl taky jen váček. Pak ještě v 5. týdnu kvůli špinění, ten váček byl o něco větší. A v 7. týdnu už mělo mimi 1 cm a bušilo mu srdíčko. Strašně rychle roste, poznáte to sami.
Teď jsem na konci 16 tt, už mi není špatně, roste mi bříško a cítím se skvěle. Ve středu jdu na odběry krve kvůli vrozeným vadám, tak doufám, že vše dobře dopadne.
Holky, užívejte si to, je to krásné období
.
Šárka + piškot 16 tt
já jsem úplnej nováček.čekám to na konci března.ale už jsem to vyděla.je úplně mrňavej!!!!!!
Jeste jedno dnesni ahoj,
Petro ja mam take obavy, jak to vsechno zvladnu, pritom jsem ale hrozne stastna. Je to moje prvni tehu. Kdyz jsem byla na UTZ jak jsem byla papirove v 6+4, ale jinak myslim, ze je to mnohem mladsi. Byla videt jen takova fazole - plodovy vacek, ale bylo to fajn ![]()
V 5tt me bolely prsa a zvetsili se mi, ted uz nastesti neboli ale vetsi zustali, z toho ma muj milacek sanmozrejme radost.
Taky mam pocit ze mam vetsi bricho, takove nafoukle, ale zatim se do vseho obleceni vejdu.
Krome drahe polovicky to vi jen dva lide. Pudovne jsem to vsem chtela rict az na konci tretiho mesice, ale budu to asi muset rict driv. Za 14 dni jedu s partou kamaradu na chatu, tak se asi budou divit proc abstinuju a taky chci aby me setrili. A taky mam koncem srpna svatbu a to by bylo hodne napadne, kdybych nepila. Takze to oznamim po tech odberech pristi tyden. Snad vsechno dopadne dobre.
Petro, me doktorka doporucila z vitaminu Calibrum, ted Babyplan a od druheho trimestru Mamy.
Vsem preju stastne tehotenstvi a zdrave miminko
Lucka
Ahoj holky,
Hani tak co to krvácení, co ti řekla doktorka?? Já jdu na první vyšetření teprve zítra, takže termín ještě nemám.
Petro já taky beru Calibrum Babyplan, kéž bych si na něj vzpoměla každý den.
Hajajo, mám taky strašně nafouklé břicho, to snad ještě nemůže být mimčo ne??
P.S: jsem z Českých Budějovic
ahoj všechny těhulky,
musím Vám říct, že jsem taky strašně moc šťastná z toho mého 7tt. Jak dlouho jste se snažili o mimi? My přesně rok a už jsem z toho byla dost nešťastná.
Binisi, paní dr. mě uklidnila, bylo to v termínu menstruace a taky jsem se prý příliš dlouho vyvalovala v horké vaně. Teď už je ale vše v pořádku.
Zatím mi ještě nedělala UTZ, na který jsem se těšila
, prý až v 10 tt. Na ten jdu 11.8. Zatím o tom ví jen manžel a jedna nejbližší kamarádka, zbytku světa to oznámíme až po tom kritickém 12 tt. Toho se fakt dost bojím, protože právě minulý týden ve 12 tt jedna kamarádka potratila
.
Jinak se cítím báječně, mám hrozně nafouklé břicho, prsa jsou citlivá a špatně ráno mi není. Spíš večer, to mám největší chuť k jídlu, a pak mi je zle od žaludku. No co, zatím nezvracím, tak je to OK. No, ale musím přiznat, že se těhotně vůbec necítím, až na tu únavu…
Jo, beru Mamavit a včera mi dr. napsala taky ten Ascorutin.
Já jsem z Prahy z Letné…
Napište o sobě taky víc.
Zdravím a všem držím palečky
Hanka
Ahoj holky,
tak jsem včera byla u doktora byl tam taky jen plodový váček a já už se těšila že něco uvidím. Podle všeho je to tak 5tt-6tt.Je to v děloze tak jsem ráda
Jsem objednaná na 2.8. to už by prý mělo být vidět i srdíčko.A když bude vše OK tak i ta průkazka by mohla být.
My jsme to řekli s přítelem pár nejbližším přátelům a mé ségře ale jinak zatím tajíme.
Co se týče obtíží mě bolý prsa dost ale mění se to během dne chvíli nic pak dost, myslím že se mi už i zvětšili
No špatně mi taky bývá po ránu a když delší dobu nejím. A bříško mě taky občas pobolívá jako před MS ale dle doktora je to dobré znamení.
Tak to by bylo tak stručně ode mě.
Pište pište ať vím víc ![]()
Ahoj Petra
Ještě k těm vitamínům já jím ten GS Mamavit, a taky kyselinu listovou.
Břicho mám pocit že už taky mám a že to snad musí být i vidět ![]()
A jsem z Prahy 9.
Takže přeji hodně štěstíčka ať už brzy vidíme alespoň ty srdíčka.
Ahoj
jsme na tom asi dost podobně:)
Já jsem teď (dnes) v 6/0tt, včera poprvé na UZ teda 5/6tt.Taky vím 100%, že k početí došlo 23.6., ale bohužel se to počítá od PM (8.6.). Dost dobře nevím proč?
Jsem taky šíleně šťastná. Teď jsem byla na obědě a zas mám „břicho jak meloun“:) Asi budu muset zatím zatahovat, aby nevznikly nějaký nechtěný podezdření, dokud nebude vše jasný:)
U mě na UZ byl taky vidět takový jakýsi černý váček/fazole, ale nic v něm. Doufám, že je to tak v pořádku. V některých knihách píší, že teď „miminko“ měří 1-2 mm, někde zas 4-6 mm. Tak nevím, jestli to může být vidět. V každým případě vím o něm:)))
U mě se prsa nezměnily vůbec, dokonce ani nebolí, nejsou citlivá. Je to divný, nevím jestli normální. Říkala jsem si, že to asi o víkendu prozradím mamce a ségře, ale nejdradši bych asi až po dalším UZ, po 17.8. Ale to asi nevydržím:)!
Jinak pro všechny těhulky: odkud jste? Já pracuju v Brně, bydlím Brno-venkov. Dejte o sobě vědět, ať se nám líp očekává:)))
Ahojky. Petra
LUJA píše:
Jeste jedno dnesni ahoj,
Petro ja mam take obavy, jak to vsechno zvladnu, pritom jsem ale hrozne stastna. Je to moje prvni tehu. Kdyz jsem byla na UTZ jak jsem byla papirove v 6+4, ale jinak myslim, ze je to mnohem mladsi. Byla videt jen takova fazole - plodovy vacek, ale bylo to fajn
V 5tt me bolely prsa a zvetsili se mi, ted uz nastesti neboli ale vetsi zustali, z toho ma muj milacek sanmozrejme radost.Taky mam pocit ze mam vetsi bricho, takove nafoukle, ale zatim se do vseho obleceni vejdu.
Krome drahe polovicky to vi jen dva lide. Pudovne jsem to vsem chtela rict az na konci tretiho mesice, ale budu to asi muset rict driv. Za 14 dni jedu s partou kamaradu na chatu, tak se asi budou divit proc abstinuju a taky chci aby me setrili. A taky mam koncem srpna svatbu a to by bylo hodne napadne, kdybych nepila. Takze to oznamim po tech odberech pristi tyden. Snad vsechno dopadne dobre.Petro, me doktorka doporucila z vitaminu Calibrum, ted Babyplan a od druheho trimestru Mamy.
Vsem preju stastne tehotenstvi a zdrave miminko
Lucka
Ahojky ještě jednou těhulky:)))
tak jsme zase o den dál, jen ať to tak vydržíme do 12. týdne a pak už snad s menším rizikem…
Držím nám všem pěsti!
Děkuju za tipy
na vitamíny pro těhulky, já teď mám od doktora vzorek GS Mamavit, ale ještě se podívám v lékárně. Je určitě spousta druhů.
Už máte všechny těhu průkazku? Já ji dostala hned při první návštěvě, ale na různých stránkách jsem četla, že je to různý. Další UZ mě čeká 17.8. a s ním i další zápis do ní. Už aby to bylo!
Pali- co jsi viděla na tom UZ? Jak to vypadalo?
Hajdulo - i když je to k neuvěření, samotný se mi to nechce chápat, povedlo se nám to napoprvý. Zrovna jak jsme plánovali, že začnem. Je to spíš zázrak, ale věděla jsem, že mám ovulaci - a zkrátka to vyšlo.Teď jen aby bylo vše ok!
Se strašným strachem
čtu ty příspěvky, kdy těhulky píší, že měly zamlklé těhotenství, nebo někdo známý… atd. Ale nevím, jestli se to dá ovlivnit. Musíme jen doufat a dávat na sebe pozor.
Taky zatím nezvracím (doufám, že ani nezačnu), ale bývá mi mdlo a tak nějak divně od žaludku, taky jsem unavená a občas podrážděná a bolí mě podbřišek.
Petulinko - závidím Ti, že jdeš tak brzo na UZ, dej pak vědět, jestli už bylo vidět srdíčko:)
Mějte se těhulky báječně, ať je nám co nejmíň špatně a ať si to můžem vychutnat plnými doušky:) Ten malý človíček v nás přeci opravdu roste!!!:))) ![]()
Máte nějaké tipy na stránky o těhotenství?
Moje nedávno objevené:
www.miminka.cz
www.zena-in.cz (výborná poradna - www.porodnice.com)
www.9mesicu.cz
http://www.nikolasek.wz.cz/ (moc pěkný rady a stránky vůbec)
www.gyn.cz
www.rodina.cz
Kolik je vám let a odkud jste? Mně je 27, jmenuju se Petra, pracuju v Brně a bydlím Brno-venkov. ![]()
ahoj holky,
Petulinko, chci se zeptat, odkud z Prahy 9 jsi a kde v Praze pracujes?
Ja jsem z Prahy 7-z Letne a pracuji na Praze 5-na Andelu..
ahoj Hanka