Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj těhulky,
tak včera jsem byla na prvním vyšetření. Doktorka mi dělala vnitřní UTZ, byl tam vidět takový malý vlašský ořech. Dostala jsem nějakou injekci proti špinění a potratu, prý se to teď dělá. Nebrala mi krev, Vám ji brali hned na prvním vyšetření?
Jo a dostala jsem průkazku, ještě v noci jsem si jí šla znovu prohlížet.
Tak ať nám rostou bříška ![]()
Binisi
ahoj
koukám že zažíváte přibližně to stejný co já.o))) jsem na přelomu 8/9tt a taky jsem strašně šťastná a taky mám v okolí pár smutnejch případů nezdaření. Ale je to život.o)))
jinak jsem taky z Brněnska.o)
Ahoj Lucko,
koukám, že jsi nervozní že to bylo hned napoprvý.))) Tak nebuď jelikož u nás to bylo taky tak. Nemohla jsem tomu uvěřit po všech těch story, který holky maj, jak se snaží rok i dva …
Fakt nás to překvapilo. No je fakt že zpočátku to bylo dost perný, doktoři si mysleli že jde o mimodělžní těhu - měla jsem tak strašný bolesti v podbřišku, že jsem byla 2× ńa pohotovosti a pak mě radši nechali doma.
Pak se zjistilo že to bude asi tím, že mám moc dozadu zakloněnou dělohu a ta porstě tlačí na nějaký nervy a proto ty křeče. Teď jsem v tom 9 tt a už jsem bez těch křečí.o))
Takže nezbývá jen doufat že bude všechno v pořádku.o))
jo a ze zkušeností známejch vím, že někomu se daří napoprvé otěhotnět celej život.o))) - známá už takhle čeká svý třetí.o))))) Vždycky když si řekli že už by byl čas na další - tak hned napoprvý to vyšlo.o))
Ahoj holky ![]()
Tak mám další dobrou zprávu když jsem byla v pondělí u doktora nabral mi pro jistotu krev kontrolně na HCG jestli ta hodnota stoupá prý by to mělo být asi 5000 no a co myslíte bylo tam 22700
![]()
Tak jsem trochu klidnější ale stejně se nemůžu dočkat toho srdíčka pak už snad budu v klidu ![]()
Hajdulo - já bydlela v Kamenický kde ty ? (mimochodem asi 150m od stromovky)
Hajajo - jako by jsi mi mluvila z duše už chci vidět to srdíčko pak už snad tomu uvěří i můj mozek myslím že tělo už to chápe ![]()
Jinak jak tu někdo psal já jsem teda taky hrozně nafouklá ..... piju mátový čaj, ještě je prý dobrý feniklový tak si ho snad dneska koupím.
Opatrujte se
Ahoj
Ahoj březňačky:)
Lucko, Maka, tak to jsme tu už tři, kterým se to takto povedlo napoprvé:) Jsem z toho strašně moc šťastná a doufám, že vše půjde jak má:)
Doufám, že u Tebe, Maka, už je vše ok a nemáš další problémy. Já mám taky obrácenou/zakloněnou dělohu, ale údajně by to snad nemělo způsobovat žádný problémy. Buď se sama otočí během těhotenství, jak mimčo poroste, nebo taky ne. Četla jsem o tom několik článků na netu, je to celkem běžný (asi 30% žen).
Kdy máš termín? Já 15.3.2005 a jsem teda dnes v 6+2tt.
Binisi,
jakou barvu měl ten „vlašský ořech“ Bylo něco uvnitř? Já měla černou „fazolku“, prázdnou, ale bylo to v 5/6 tt.
Já se na průkazku dívám pořád, stále se mi to nechce věřit a jsem moc a moc šťastná:)))
Tak ať je vše ok a není nám moc špatně a mimča rostou:)
Peťa
Ahoj Hajajo.o)))
jo vím četla jsem o tom že dozadu zakloněná děloha je běžná a že by se do 3. měsíce měla narovnat do normální polohy - díky růstu miminka.
no já mám termín - zatím jen dle webových počítadel na 28.02. nebo 01.03. - no Vodnář jako já už to nebude, ale doufám že to stejně bude v tom únoru.o)))
Zatím mi těhotenskej průkaz nedal - dostanu ho až za dva tejdny.o)) ale vzhledem k těm počátečním komplikacím jsem měla možnost sledovat ten zárodek už od úplnýho začátku, protože prostě potřebovali vyvrátit to mimoděložní, tak jsem už na utz byla už 4× - dvakrát tam ještě nebylo nic vidět - což byl problém protože to mohlo bejt špatný a potřetí už tam něco bylo, no a pak už tam bylo i cosi pulzujícího - teda mě to jako srdíčko moc nepřipadlo, ale když dr. říkal že je to srdce, tak se s ním přece nebudu hádat.o))))
Teď jdu na kontrolu až 5.8. a ne v týdenních intervalech což je príma, jelikož očekávám na utz nějkou pořádnou změnu.o)))
zatím ahoj musím pracovat
ahoj,
Petulinko, celkem jsi me rozesmala, taky bydlim v Kamenicky. Je to cislo 50 a je to asi 50 metru od Stromovky.. no dobry, no.
Holky, tolik vam zavidim ty UTZ a tehu prukazky! Uz aby byla pulka srpna!
Hanka
Zdravim vsechny tehulky,
To Hajdula - jeee, ja jsem taky v srpnu a taky mi bude 28!!! To uz jsme tu tri lvice ![]()
Jo a pracuju Na Prikopech
Jak tak ctu, postup kazdeho doktora se opravdu lisi. Me treba UTZ udelali uplne automaticky, jen co jsem oznamila, ze jsem pravdepodobne tehotna. Pred tim jsem si tedy delala test. Jelikoz jsem zrovna byla na chate, v mistni lekarne meli jen nejaky obycejny za 16,– KC, ale videt to na nem bylo hned.
Na UTZ jsem videla jenom fazolku, trosku me znervoznuje ze jste nektere z vas uz videli i srdicko. To ja tedy ne. ALe rikam si, ze kdyby neco nebylo v poradku, doktorka by mi to rekla.
JInak bricho mam taky jak meloun. Zkusim ten matovy caj, jak radila Petulinka. Radeji se nevazim, ale jestli to takhle pujde dal, nevejdu se do svatebnich satu ![]()
A co si vlastne prejete, aby to bylo?? Ja bych hodne moc chtela holcicku. Ale rikam si, ze mi to nakonec stejne bude jedno, jen aby bylo zdravy.
Mejte se
Lucka a 7+5
Ahoj Lujo(Lucko:)
Předně moc gratuluji k svatbě! Ať se vydaří ![]()
Mně taky udělali hned ultrazvuk, ale jen přes břicho, kde byla vidět ta „fazolka“. Srdíčko prý bývá vidět od 6.-7. týdne, takže by vše mělo být ok.
Už se těším na příště
, škoda jen, že je to za tak dlouho:(
Co se týče pohlaví, je mi celkem jedno, co to bude, ale v skrytu duše si myslím, že to bude chlapeček:) Ale to uvidíme až později…
Hlavně ať jsou všechna naše miminka zdravý a spokojený:)))
Čauko. Peťa 6+2
HAjdulo - no tak to je sranda
jak je ten svět malej, a kde je ta 50tka je to někde u tý restaurace Stromovka nebo na druhé straně u Špuntíka ?
Lujo - mě taky dělali UTZ automaticky a vím že ho bude dělat každou kontrolu opravdu záleží na lékařích někteří si ho šetřej nevím na co ![]()
Jinak já viděla taky jenom bublinku, prý je to v ranném stádiu normální záleží prostě kdy k tomu oplodnění došlo.Příště už něco uvidíme ![]()
Mějte se hezky
Ahoj Petra
Ještě k tomu pohlaví mě je to taky úplně jedno hlavně ať to má to co to má mít a je to. Vím že můj přítel by si přál chlapečka ale bude šťastnej i za holčičku.
Tak já už jdu něco dělat.
Ahoj
ahoj holky,
to tak to je fakt dobry.
Lucko, kolikatyho jsi presne? Ja 4.8. Vidis, na Prikopech, tak jsme od sebe skoro 10 min. tramvaji ![]()
Petulinko, je to primo naproti Spuntikovi.. to jsou nahody, vid?
Ja bych taky moc rada holku, manzel chce kluka, klasika. Ale presne-hlavni je, aby to bylo zdravy. Ale preci jen ta holka… ![]()
Holky, indiskretni dotaz.. bricho mam nafoukly taky jak blazen a taky mate zacpu?
Desny!
A uz jste to rekli nastavajicim babickam a dedeckum? Mne to manzel zakazal, ze pry az po 12. tt…
Hanka
Ahoj těhulky,
Hajajo ten vlašák byl černej a měl takovej tlustej světlejší kruh kolem sebe, neco jako svatozář nebo jako sluníčko ![]()
Hajdulo já mam taky zácpu a nafouklé břicho, z profilu vypadam jak když jsem přibrala tak 3 kila, přitom vážim pořád stejně. Jo ale takový větry co mam teď jsem v životě neměla a říhám jako starej chlap.
Holky nevíte kdy to bříško přestane vypadat tlustý a začne vypadat těhotně??
Ahojky Binisi,
asi Tě trochu zklamu, ale bříško začne vypadat těhotně až mezi 16. až 20. týdnem. U mě to bylo dokonce ještě později ![]()
Jinak teď jsem na tom stejně, termín mám 19.3.2005 a přála bych si holčičku i když i za kluka budu šťastná jako blecha. Jednoho 18ti měsíčního už mám
Na první kontrolu jdu až za 14 dní, dřív to nemá cenu, na UZV bych viděla akorát tu černou fazolku.
Holky, mějte se krásně a užívejte si to těhulkovství, uteče to strááášně rychle.
Katka
Holčiny, jsem z Prahy 4… ted jsem 9tt+1.. mam za sebou už 2 ultrazvuky, první v 4tt (byla vidět jen fazolka) druhý včera a to už jsem viděla mimíska.. nádherné, Dr. mi ukázal hlavičku, teličko , nožičky, ručičky, dokonce se pohybovalo..
)) První krevní těhu testy mi budou dělat za týden a další kontrola prý už bude nějaký podrobný screening za 3 týdny.. Těhu průkazku ještě nemám
(( fňuk..
ps. mrkněte se do nové fotogaleri, mám tam dva obrázky..
Andrea