Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hajajo diky za gratulace. Snad to bude OK. Dnes jdeme dokonce seznamit nase rodice.
Termin uz mame od ledna, a to jsme ani necekali ze se to bude tak hodit. I kdyz oslava bude ted pro me pri zdi.
Hajdulo, ja jsem o 8 dni mladsi!!
Zatim jsem to rekla jen dvoum lidem. Chci to vydrzet co nejdele, ale moc to nejde. Kamaradum a rodicum to rekneme do svatby, ktera je za mesic. V praci to rozhodne reknu pozdeji. Kolegynim po tom kritickem 12tydnu, ale sefum to chci rict az co nejpozdeji. Pokud bude vse OK tak bych chtela chodit do prace co to pujde. Nejem kvuli financim, ale take abych neztralila kontakt s lidmi. Myslim, ze doma bych se jen valela, cpala a tloustla.
Je pravda ze brisko zacne vypadat tehotne az docela pozde. Kamaradka jeste v 5 mesici vypadala, jako ze ma v pase peknou pneumatiku a ne ze je tehotna ![]()
Lonelles- nejak jsem nasla jen jednu fotku z UZT ale moc pekna. Ikdyz se musim priznat, ze moc toho na ni nerozeznam ![]()
Holky mejte se
Lucka
Ahoj Helčo
já přesně nevím v jakým jsem týdnu - ale asi taky v devátým - někde mi vychází v osmým, někde v devátým.o)))
Kdy máš narozky a kolik ti je roků?? já jsem 11 února a mimi budu mít v 25 - doufám.o))))
Maki tak já jsem 12. února a to mě bude 28. Tak to vypadá že vodnářky budou mít rybičky. Ale hlavně aby všechno bylo OK.
Dneska ráno mě zase bylo šoufl, ale jen co jsem se najedla tak je to dobrý. Holky jenom nevím jak budu v noci spávat až budu mít břicho spím totiž hlavně na břichu no budu si muset zvyknout. Tak si to teď ještě užívám.
Helča
ahoj holky,
tak koukám, že nás tu je většina kolem 28 let. To jsem celkem ráda, pořád jsem si říkala, jestli to nemělo být dřív. Ale asi je fakt, že každý podle toho, jak se cítí a jaké má možnosti.
Já to v práci asi oznámím hned po tom 12 tt, ale chodit do práce chci co nejdýl. Přesně, jak píšete. Za prvý kvůli penězům a za druhý bych se doma nudila a hlavně si to „doma“ pak užiju, že jo, tak kam spěchat.
Helčo, závidím ti spaní na břiše. Mně už to nejde. Mám to břicho tak nafouklý, že když si na něj lehnu, sotva funim. Taky mě přitom bolí prsa.
Holky, asi jsem divná, ale mně celý den nic není a vždycky až večer kolem deváté, desáté hodiny se mi udělá blivno ![]()
Chtěla jsem se vás ještě zeptat, jestli nemáte nebo nevíte o nějakých stránkách, kde bych našla těhu cvičení na míči. Už mi leží doma asi 3 roky, tak bych ho konečně mohla využít ![]()
Díky Hanka
Ahoj holky!
Taky jsem si zrovna říkala, že se to tady 27-28 jen hemží
Mně bude 28 v dubnu. Myslím, že to zas tak pozdě není, podle toho kolik mimišků plánujete? Já bych nejradši dva, samozřejmě nejradši kluka a holčičku, nejlépe s odstupem 4 let.
Akorát ztrácím přehled, kdo je v kolikátým týdnu, kdy máte ty termíny?
Je tu někdo taky kolem 15.3.? Ono je to ale v podstatě celkem jedno, o týden míň nebo víc, že?
Rozumíte někdo přesně tomu, jak se to počítá? Teď bych měla být v 6+3tt, tzn. že jsem v 6. nebo 7. týdnu? Je to počítáno od PM, tak je miminko "staré " 6 týdnů nebo 4? Je to takový zmatený. Prý je na určení stáří nejspolehlivější UZ. Takže když tam půjdu příště a naměří jiné stáří, zas budu v jiném týdnu? Mám v tom trochu chaos
Úplně souhlasím s Hajdulou, v práci to chci taky říct až po 12. týdnu, možná tak ve 14. a do práce chci chodit co to nejdýl půjde, hlavně kvůli penízkům.
Ještě si to užijem doma dost ![]()
Ale mamce a ségře to chci prozradit už tento víkend, jsem zvědavá na reakce ![]()
Hajdulo, zkus mrknout na tyto stránky o cvičení na míči:
http://www.volny.cz/…ence/mic.htm
http://nase.rodina.cz/clanek535.htm
http://zdravi.dama.cz/clanek.php?…
Maka, odkud jsi z Brněnska? Ještě někdo jiný?
Mějte se bezva. P.
Ahoj holky
loneless - krásný fotky už se taky nemůžu dočkat příštího UTZ až taky uvidím něco jinýho než tu naší bublinku. Musí to být krásný ![]()
Co se týče mě chci zůstat také v práci co nejdéle to půjde.
Taky bych ráda začala chodit na nějké cvičení ale ani já netuším kde se poptat.
Co se týče mě tak mě začíná být špatně od žaludku skoro pořád, ráno když vstávám večer když si jdu lehnout, když něco sním, když nic nesním, při námaze no prostě jak říkám pořát
ale co by jsme pro ty naše drobečky nevydrželi že jo.
Holky máte občas takový bušení srdce, já mám někdy pocit že mi vyskočí z těla - nevím jestli to není známka špatnýho tlaku no zeptám se příště doktora.
Na břiše nemůžu kvůli prsoum ležet ani náhodou což mě mrzí protože jsem jinak nikdy nespávala.
No dost hypochondrie
![]()
Taky mě nepadlo jestli by se někomu chtělo myslím služebně starší tehulince založit nějáký nový deníček ve kterém by jsme se scházeli myslím že by to bylo přehlednější, no skuste o tom některá přemýšlet ![]()
Tak těhulinky mějte se krásně snad Vám je líp než mě ![]()
A pište
Ahoj Petra
Jejda to jsem tam napáchala hrubek - omlouvám se.
Mě je teda skoro 24 ale snad Vám to nevadí ![]()
Taky přesně nevím v kolikátém jsem ale bude to něco mezi 6-7tt příště se snad dozvím víc. Termín dle případného početí mi vychází na 15.3.2005
Petra
Ahoj Petulinko,
určitě to nevadí
Taky mi bylo (kdysi) 24 ![]()
Tak to máme naprosto stejný termín!!! To je skvělý ![]()
Holky, taky jste na tomto fóru ZÁVISLÝ? ![]()
Já naprosto, nejsem schopná souvisle pracovat bez toho, abych se stále nepřipojovala na tyhle stránky
![]()
Hajajo - já jsem na tom úplně stejně
už mi z toho hrabe
![]()
No tak já jdu na chvíli zas něco dělat.
Ahoj
Nazdárek všichni.)))
já tak přesně nevím jak se to počítá - teda bylo mi řečeno že od prvního dne poslední menstruace - takže v těch tt jsou započítaný i ty dva týdně cyklu, kdy vlastně ješt mimčo nebylo počatý, jelikož k tomu došlo až ten 14 den (+/- samozřejmě)
Takže když jsem v 9tt, tak plod je starej 7 tt. Potom chápu 7+2tt
Ale co naporsto nechápu tak je 6+4tt a podobně.o)))
No musím si mimčo taky nechat vyfotit protože ty fotečky jsou super.o)
Na břiše jsem taky spávala strašně ráda, jenže bohužel ted nemůžu kvůli tomu že se mi strašně zvětšila prsa a bolej mě.o(
Já to v práci budu muset říct asi dřív - tak v 10/11, jelikož už jsem v průběhu těhu byla 2× na neschopence - jednou kvůli strašnejm křečím v počátku těhu - něco přes tejden a minulej tejden mě bolelo trochu v krku, a nechtěla jsem to zbytečně riskovat, abych nebyla nemocná . Teda mě ani ve snu nenapadlo že bych zůstala doma, jenže obvoďačka mi řekla ať se nepřepínám, že lepší je léčit mírnou bolest v krku než angínu.))))
Zatím ahoj,
Maka 6/4tt:
6 znamená týden těhotenstsví a 4 den. Když jsem byla na UZ v pondělí, Dr. mi napsal 5/6 (tj. poslední den v 5. týdnu)
Ahoj,
tak když tady probíráte ten věk tak mě je 25.
Hajajo já mám první termín 12.3. Ale doktorka hned říkala, že je to nějaký malý, že to bude asi později. To počítání je opravdu zmatený. Já to chápu tak, že pokud jsi v 6+3 tak jsi v sedmém týdnu a jestli ti na příštím UTZ zjistí, že je embryo mladší tak nebudeš v jiném týdnu, jenom ti posunou termín porodu. Počítá se to od prvního dne poslení menstruace. Dělám v knihkupectví, takže v tom ležim celej den, už mi z toho trochu šíbe. Myslím, že jsme teď díky mě nejlíp zásobeným knihkupectvím s těhuliteraturou v Českých Budějovicích. V těch knížkách se toho člověk stejě moc nedozví, nejvíc infirmací je na netu.
Na tomhle fóru už jsem taky asi závislá, hned ráno jak vstanu tak tam letim a pak ho kontroluju během celého dne, je to normální??
Hajdulo, mě se taky dělá blbě až večer, ale já jsem ráda, aspoň se večer necpu jako protržená.
O tom tehotenským cvičení je tady samostatná diskuze, je tam i odkaz na nějakou audiokazetu.
Bříškům zdar Binisi
ahoj holky,
jsem ráda, že nejsem v tom závisláctví sama. Taky sem pořád nakukuju, jestli něco přibylo. Ještě že v práci máme neustálý připojení na net ![]()
Pořádně nic neudělám.
Hajajo, díky moc za typy na to cvičení, určitě se tam během dne podívám, to je super!
Taky jsem trochu zmatená z těch týdnů-pokud se to počítá od začátku poslední MS, tak bych měla být 8 tt, od ovulace tedy 6 tt a doktorka mi tvrdí, že jsem 7 tt. Tak tomu moc nerozumím, ale myslím, že až v srpnu (konečně!!!!!) půjdu poprvné na ten UTZ, že mi doktorka řekne přesněji. Už aby to bylo. A taky už aby bylo září a byl za námi ten krizový 12 tt!
Jinak mi připadá, že tu máme všechny termín buď kolem 6.-8.3. nebo pak kolem 15.3. Ale to je fuk, týden víc nebo míň. Hlavně, že si můžeme sdělovat zážitky ![]()
Binisi, zítra jedeme na víkend na Šumavu, přes Budějovice
Budu na tebe myslet. Stejně pořád sděluju zážitky manželovi, jak si tu pěkně píšeme, no, už má ze mě hlavu jak balon.
Jdu zase chvíli něco dělat.
Hanka
Maki já mám termín taky 1.3. a 9tt a dokonce jsem taky vodnář.
Holky s tím nafouklým břichem a zácpou a větrama jste mě uklidnily, protože to mám úplně stejně. ¨Ještě jsem se chtěla zeptat jestli chcete být v práci pokud to půjde až do sedmýho či osmýho měsíce nebo už jste to tam zabalily nebo se na to chystáte.
Musím se přiznat, že já už jsem to nevydržela tajit a ví to skoro všichni teda v práci ne jen moje nejbližší kolegyně.
Mějte se krásně
Helča