Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj březňačky
dnes už po padesáte
![]()
Né vážně četla jsem o Gtravid joze mohlo by to být celkem zajímavé cvičení jenže bych potřebovala sehnat něco kolem Prahy 9 - nevíte někdo náhodou ???
Díky
Petra
Zdravim zavislacky ![]()
taky se sem koukam kazdy den, ale protoze mam nekdy dost prace, zavislost u me jeste nemela sanci poradne propuknout.
Souhlasim, v tom pocitani tydnu je opravdu zmatek. Vetsinou se zrejme vsichni shodnou, ze se to pocita od prvniho dne posledni MS. Zadny problem.
Ale: Kdyz jsem si procitala clanky o tom, jak se plod v kterem tydnu vyviji, nikde jsem nenasla vysvetleni, jestli napr. 7 tyden, kdy pisou, ze zřetelně jsou již vidět ruce a nohy, … jestli se tim mysli v 7. tydnu od te posledni MS a nebo v 7. tydnu od opravdoveho poceti????
Ty ranni nevolnosti uz nastesti presly. Spis mi zacina byt hur take vecer.
A zjistila jsem, ze se mi zacina zvedat zaludek na slunicku.
No taky mi dela problemy, porad vymejslet co pit. Drive jsem porad pila caj, coz jsem radikalne omezila. Na slazene vody a limonady me uplne presla chut, takze piju redeny grepovy juice a obcas ovocny caj. Ale je trochu jednotvarne.
Nekde jsem cetla ze bilinkove caje nejsou moc vhodne, ale co treba zeleny caj???
Cvicit bych take chtela zacit, ale asi az v zari. Snad to nebude pozde.
Petulinko mysli ze gravid joga se cvici v A-centru v Karline. No Praha 9 to neni … ![]()
Tehulky mejte se krasne a uzijte si vikend.
Lucka
PS. nemuzu se zbavit navyku psat bez hacku a carek, ale urcite to po me prectete. I s temi preklepy ![]()
paaaa
jeste neco:
holky fakt se vam nektere nechce zalozit ten denicek??? ![]()
Lucka
hajaja-bylo tam takovy mrňavý asi 5mm velký,ale přitom obrovský štěstíčko.Prostě krásný!!!!!!!!!
ahojky breznacky - tehulinky ![]()
tak se k vam oficialne pridavam… v utery jsem byla u doktora a ten mi tehulkovstvi potvrdil
termin mam na 13.3.2005 na UTZ zatim nic moc videt nebylo, jen takova mala 8 mm velka bublinka tak jdu na kontrolu jeste za necelych 14 dni. 8.8. to jsou ale krasna data nemyslite? hehe. Jinac jsem se rozhodla ze je cas zalozit BREZNACKOVY denicek ( pokud nemate nic proti tomu :p ) uz jsem ho Sarce poslala, tak snad do pondelka vyjde… pak muzeme pokracovat chatovat tam a predavat si nejruznejsi informace a povzbuzovat se navzajem jo? Bude se jmenovat podle nasich zlaticek „BREZNACEK“
Tak vam preji krasny vikendik, hodne slunicka a co jak nejmin nevolnosti. Opatrujte sva briska breznacky a uvidime se
Casiopea + breznacek :p
Ahoj holky,
tak já jsem taky březňačka. Termín mám 11.3.2005 - tedy alespoň podle prvního výpočtu. Jsem ráda, že se nás tady sešlo víc s podobným termínem. Už jste rozhodnutý, kde budete rodit? Já asi v Neratovicích.
A už máte první obrázky mimísků?
Mějte se bezvadně.
Kris ![]()
ahoj holky březňulky, já se taky hlásím mezi březnové maminky, mám termín 14.3. Tak nám držím palce, ať nám to všem vyjde!
Z těch nafouklých bříšek si nic nedělejte, já jsem si užívala až doteď - sice jsem nezvracela, ale na jídlo jsem se nemohla ani podívat. Jediné, co jsem do sebe byla schopná alespon trochu dostat byl suchý rohlík. Poslední dva dny je mi ale fajn, dokonce mám i elán, takže doháním, co jsem kde zanedbala - doteď jsem přišla z práce úplně vyřízená, bouchla jsem sebou na postel a nebyla schopna dělat vůbec nic.Takže snad si teď začnu užívat a vychutnávat si první těhotenství
)
Tak Vám přeju krásný den!
Zuzka
Ahoj Březňačky!
Jsem tu ode dneška nováček, a termín mi dle poslední menstruace vychází na 23. března. Těhotenství je to pro mě první a tedy vše pro mě nové. zatím bojuji s celodenními nevolnostmi. Vždycky si nad záchodovou mísou říkám, kdy to už proboha přejde?? navíc za 13. dní se teprve vdávám a tak si ten den chci trochu užít a ne ho strávit zvracením… Poraďte mi nějaké fígle!
Ahoj MaKacka ![]()
Tak ahoj všechny tady!Už je to tak a patřim taky mezi vás.Moc se tady zatím neorientuju,ale snad si zvyknu.
Můj termín vychází na konec března.Ve čtvrtek jsem byla na sonu a máme 13mm.
A jak vám všem je?Já se cítim celkem dobře.Tak zažtím ahoj.Jdu to tady zkoumat!!!!
Ahoj MaKacko! Ja mam termin porodu o den pozdeji nez ty, 24.3.05, celodeni nevolnosti opravdu strasne (nastesti nezvracim) a vdavam se v patek, 20.8.! Vubec nevim, jak to zvladnu, skoro se ani netesim. V sobotu ti dam vedet, jaky to bylo. Myslim ale, ze zadne figle nejsou, leda se nevdavat ![]()
Preji ti, aby te nevolnosti presly, protoze je to fakt hruza ![]()
Ahojky těhulky, sice mezi „březnačky“ nepatřím, termím mám na přelomu roku, ale něco chci napsat k těm nevolnostem.
Já je měla celé tři měsíce a pak jak mávnutím proutku vymizeli.
Mně se osvědčila po ránu hoooodně vychlazená coca-cola, tak sklenička a tak dva suchý rohlíky. Zjistila jsem, že mi ta studená cola dělá opravdu moc dobře na žaludek a těma rohlíkama jsem si zaplácla žaludek, aby tak „nezpíval“. ![]()
S tou colou jsem se na to ptala ještě doktora a ten mi to potvrdil, že se dává někdy i dětem, když je bolí bříška. Prý dobrý fígl.
![]()
Sice je každá jiná, ale za zkoušku nic nedáte. Jo a ta cola musí být pravá, tedy opravdu coca-cola. Zkuste to.
Mějte se hezky, opatrujte se a snad vám moje rada pomůže.
AHOJDA, Šárka a piškot 20tt ![]()
Ahoj Rito, no tak to ti držím palečky na svatbu, ať ti není špatně! No, panáka na kuráž si dát už nemůžeme ![]()
Taky jsi plánovala svatbu, těšila se a když jsi zjistila že čekáš mimi, tak se ti změnil žebříček hodnot a svatbu už tolik neřešíš?
Já se teď víc těším na mimíska než na tu svatbu!
Ale ono to teprve možná přijde. Máme to v sobotu 28.8. Snad nebude takový hic!
Ahoj MaKačka ![]()
Šárko, dík za tip. Samozřejmě jsem už na colu přišla. Normálně ji mít tolik nemusím, ale co jsem těhotná, tak mi dělá dobře. Akorát nestíhám dělat v mrazáku ledy.
Ještě to zkusím zkombinovat s těma rohlíkama. ![]()
Jinak, kde se dá sehnat ten kouzelný proutek po kterým už mi nebude špatně? ![]()
Ahoj MaKačka
Ahojky MaKačko, člověče já nevím, kde ho koupit
, ale jediné, co můžu udělat je PFUUUUUUUUUUJ!!!, ať už vám není špatně.
Já za celé ty tři měsíce zvracela asi jen třikrát, ale ten pocit na zvracení jsem měla celý den, no nic moc. Ze začátku jsem z toho dělala drama, ale pak to brala s humorem, nebo se o to alespoň snažila a šlo to. Říkala jsem si: „chtěla jsi mimčo?, chtěla, tak to je součást toho!!!“ A šlo to.
A když jsem cítila, že mi je už opravdu zle a nevěděla, jestli půjdu k míse nebo ne, tak jsem to skoro vždycky rozdýchala.
Hold, někdo si to protrpí, někdo to za celé těhu nepozná.
Příšloví mého doktora: kdo zvrací, nepotrácí!!
Mějte se fajn, Šárka 20tt
![]()
Ahoj holky, hlásím se k vám. Taky čekám miminko v březnu. Termín mám 22.3.2005
Byla jsem týáden v nemocici, protože jsem začasla špinit, ale už je snad vše o.k. jsem první den v práci. Doktorka mi předepsala pro jistotu Utrogestan a pak hořčík.
A co vy? Jak se cítíte? Já jsem hodně unavená a bývá mi zle, ale nezvracím. Jen mám nevolnosti. Mám nízký tlak, ale jinak jsem v pohodě.