Únor 2005

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
632
16.3.06 21:55

Nazdárek,
to mám radost, že zase někdo přibyl.
Nemá se to srovnávat děti, když jsou ještě takhle malý, ale musím napsat velikost toho našeho. Paní doktorka říkala, že vypadá na rok a půl. V roce měl 80 cm a 11,5 kg. :) Ale on byl odmalička dost velkej a vypadal o 2 měsíce starší - ve 4 měsících si lidi mysleli, že mu je 1/2 roku. Při tom se narodil „v normální velikosti“ - 3,35 kg a 50 cm. No holt mu chutnalo. :oops: V 5 měsících, když byl ještě plně kojenej, jsme začali večer přikrmovat kaší, protože se budil.
Až teď začíná mít takový stavy, že nechce jíst. Asi nemá hlad, zasytí ho nový zážitky. :D
Mějte se krááásně a pište.
 Helča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
16.3.06 22:30

Ahoj maminky.
Zapoměla jsem napsat,že se Adrianka narodila v Brně-Bohunicích.
Jinak je to peknej macík-to bude mít asi po tatínkovi:-)V roce měla 78cm a 11,1kg.Před dvěma měsící zacala chodit,tak pokud dovolí počasí trenujeme chuzi venku.S jedním neúspěchem,nechce chodit za ručičku.Jo a taky mi přestává jíst :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
17.3.06 10:21

Ahok holky tak jsme přišli od Dr., Andulka měla v noci skoro 39 horečku a vypadá to, že to má od zubů, tak snad se jí brzo proříznou .
V roce meřila 80 cm a vážila 10,70 kg. Taky měla ještě do nedávna asi měsíc, kdy moc nejedla a ted se pro změnu láduje. Akorát mně mrzí, že je pěkně vybírává, např. čerstvou zeleninu a ovoce ani omylem.
Mějte se J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mia
17.3.06 10:30

Zdravím Max měl v roce 75cm a 9,5kg do šestého měs. byl nadměrečnej, kojenej a bez ětší tělesné aktiity :lol: :lol: potom se to změnilo, příkrmy zprvu chápal jako přechodnou záležitost, jako že mě to přestane bavit a začal lézt, takže přibíral čím dál méně. Teď celkem jí, ale já nic nevážím, když nechce nenutím a nabídnu později.

pa Mia

• Citovat
  • Upravit
143
17.3.06 11:45

Jak koukám jsme tu nejmenší :cry: Snad to dožene :-)
Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
20.3.06 08:43

Nazdárek,
tak jak se máte po víkendu? Já mám dojem, že mě přejel parní válec. Konečně pracovní týden, to si odpočinu! :lol: Měla jsem nějakou práci, tak jsem pořád čuměla do počítače, brr. :cry: Ale snažím se nezakrnět a navíc nějaká korunka navíc se taky hodí.
Kubík se zase vyznamenal. V neděli ráno jsem ho na chvilku spustila z očí, ale kontrolovala jsem ho. Vidím na něj z kuchyně přes předsíň až do obýváku. Byl hodnej, míchal lžící (co mi ukradl v kuchyni) v korbě náklaďáku. Pak jsem trochu pozapomněla a najednou (určitě ten pocit znáte) si říkám, už je hodnej moc dlouho a moc potichu. Tak se jdu podívat a on tou lžící míchal a hrabal v květináči. Normálně si květináčů nevšímá…Jen jednou za čas…No hlína byla v okruhu asi 1,5 m, našlapáno na koberci (naštěstí u kytky jsou parkety), v hlíně se válely hračky… A Kuba v očích andělský výraz a otázku, jak mám tu hnědý dostat zpátky? :roll: Takže panáček putoval do ohrádky, ani neprotestoval, a já se chopila vysyvače a hadru… A do toho se konečeně z ložnice vypotácel Kubovo táta (o 2 hodiny dýl než já) a rozepasle říkal:„Teda KUbo..“ a šel si udělat snídani. :( A kdo za to může? JÁ. :roll:
Taky máte takový čísla? Pochlubte se jakou kulišárnu vyvedli oni vám.
Anelysko, už je Andulka zdravá?
Karambolko neboj, za dva roky nikdo nepozná, kdo se narodil dřív a kolik měl v roce.
Mějte se krásně
Pa Helča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
20.3.06 15:37

My jsme víkend promarodili a marodíme dál. Má jen kašel, ale hroznej. Doktorka řekla Hedelix, tak to snad bude dobrý… Chrchlá ale hrozně, až je mi ho líto…
Helčo, ty si přivyděláváš na PC? Sháním taky nějakou takovou prácičku :-)
Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
21.3.06 10:42

Nazdárek,
tak u nás asi začaly rost zuby. Je protivnej jako skelná vata v trenkách, chvli smích a chvíli pláč. :cry:
Dnes celou noc měl Kuba teplotu - si myslim, páč byl úplně horkej až zpocenej. Ve 4 už jsem mu radši dala Nurofen a než jsem mu ráno změřila teplotu, tak to rozchodil. Trochu pokašlává, tak chci zajít do lékárny pro nějaký homeopatikum. O víkendu jedeme na Šumavu, tak bych nerada zůstala doma. :?
Marti, s tou prací Ti nepomůžu. Já to dělám pro mámu, protože máme obě stejnou profesi a ona jako OSVČ mi občas něco přenechá, resp. je ráda, když jí s něčím pomůžu, páč toho má moc. Tak bohužel Ti neporadím. :(
Mějte se krásně a pište, co děláte a co dělají robátka. :P

Pa Helča

P.S. Blíží se konec března, podali jste si společné zdanění manželů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
21.3.06 12:24

Tak my jsme se teď vrátili od doktorky, máme bronchitidu. Dostali jsme antibiotika. Je mi ho tak líto, strašně kašle, už i pláče, protože ho to bolí.

Hani, to nevadí, budu shánět dál :-) Ty dáváš mimískovi homeopatika? A pomáhají? Já jsem si koupila Homeovox na krk a bomba. Co doporučíš pro mimíska? Určitě sirupy ne? Tabletky určitě ne…

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
23.3.06 12:09

Ahoj ,
tak my jsme snad v pohodě, zoubky taky Andulku trápí, ale hlavně že nemá teploty.
Naučila se asi čtvrté slovíčko a to je Néé, takže mi tak na vše odpovídá, je prostě kouzelná. Opravdu si teď tohle období s ní moc užívám, pořád se něčemu směju.
Včera měla A. zatím nejhorší pád a já si klasicky připadala jako nejhorší matka. Byla jsem u kamarádky, po:,–(ila si ji na židli a seděla jsem naproti ní a krmila ji. Ani nevím, jak se to stalo a malá ze židle slítla přímo na hlavu. Vůbec jsem nestihla zareagovat. Je to 24 hod., tak snad bude dobrá, nic jsem na ní nepozorovala.
Mějte se hezky a hlavně děti, které něco trápí ať jsou brzy v pohodě. A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Epi
826
23.3.06 18:19

Nazdárek holky! I já se připojuji. Porod 28.2., ale 1989, takže Mio, doufám, že tě to nevytočí, že jsem zase mimo :twisted: :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
24.3.06 12:06

Nazdárek,
zdravim z Plzně.
Tak Kubula se nakonec uzdravil (snad to nezakřiknu - ťuky, ťuk) asi po dvou dnech. Včera byl ještě tak mrzutej, že jsem ho nechtěla nechat doma samotnýho s tátou, ale přežili to oba. Takže můžeme jet na víkend na Šumavu, jupí. :D :D :D Má sice pršet, ale my tam jedeme zapít svatbu, tak to nám déšť asi vadit nebude.
Nemoc měla i svá pozitiva. Pořád jsem vymýšlela, jak ho odnaučím rannímu kojení - to bylo už poslední, co nám zbylo. Ale vždycky ráno už se hlásil, ukazoval do postel a říkal „mňam“. A jak měl teploty, tak jsem ho napájela čajem a na mlíko zapomněl. Teď jenom nevím, komu to bude víc chybět. :?
Anekysko, taky jsem jednou byla za nejhorší matku. Kubovi bylo asi 4 a 1/2 měsíce, on už se přetáčel. Jenom jsem se otočila a byl dole z postele. Byla z toho boule ajko hrom a řev jako lev. A s tím „nee“, to teď máme jako na běžícím pásu. Říká to absolutně na všechno a ještě k tomu vrtí hlavou. Kolikrát se musíme smát.
Tak papá, mějte se krásně a buďte zdraví!!! :lol:
 Helča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
26.3.06 16:57

Ahoj holky,
tak se zase po delší době hlásím. Vidím, že se to tu trochu rozjelo.
Jaro se asi někde zapomnělo a tak dál trpíme tu nepříjemnou zimu. Už mě to fakt ubíjí. Taky se strašně těším, až vyhodím pytel z kočárku a budeme jezdit konečně polehku.
Malá byla tak v roce prcek - měla 8,6 kg a 73 cm, nebude tedy asi žádná čára, ale snad to dožene. Takže jsme na tom asi stejně Karambolko, že?
Jinak teď prožíváme jakési krizové období - v noci pláč, přes den mrčení. Nekňučí pouze když něco jí. Už nevím, co jí mám stále dávat, protože piškotama ji krmit nechci. Takže to střídáme s corn flakes, jogurty, ovoce. Takže strašně krásně umí říct HAM :) , a to slyším pořád i ze spaní :D . Jinak se snaží všechno opakovat - teď je u nás největší hit slovo pes (u Markétky pss) a hap hap (to je haf).
Mějte se krásně a držte se
 Cate

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
4.4.06 14:22

Nazdárek,
zdravím Vás z Plzně. Kde jste? :D
Naše „děťátko“ se dnes pěkně vzteká - teď spí, tak doufám, že se probudí v lepší náladě. před 14 dny byl nemocný a tím skončilo jeho období nejedení a začalo období sežeru nač přijdu. Jakmile se ocitnu v kuchyni už stojí u skříně, ukazuje packou a říká ňam, ňam. A já krkavčí matka mu nic nedám - vždyť před chvílí obědval nebo svačil nebo … A nebo má hlad? Já fakt nevím!!! 8O 8O 8O
Koupila jsem mu polystyren - to je takový to nevim co, ale je to z rýže a vypadá to jako polystyren. Zatím to jedl u kamarádky, tak mu to snad zaplácne ten jeho bezedný žaludek. A pak sním mámo tebe, a tátu taky sním… Tuhle jsme byli na nějaký oslavě a to bylo zle, když jsem mu s pusy vytáhla kolečko klobásy, který ukořistil.
Kromě jídla naše dítko báječně kráká - mává křídlama = rukama a říká krrrá, krrrá. Pořád na všechno říká nene a kroutí hlavou. Jezdíme se dívat na bagry - naštěstí tu opravujou ulici a taky na komíny, takový ty vysoký továrenský (to ho naučila babička). Byli jsme v parku na klouzačce a na takovým tom péráku - houpadle.
A už je vzhůru.
Tak zatím pa a pište, co je novýho.
 Helča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
5.4.06 22:34

Ahojky holky,
Baboon - taky si připadám jako krkavčí matka, když mě Markétka chytá za prst a táhne do kuchyně, protože něco chce na „ham ham“, i když jsem ji před 5 minutami vytáhla ze sedačky.
Markétka nejraději doma jezdí s drátěným vozíčkem, koupila jsem si ho v domnění, že v něm budu mít hadry na úklid. Smůla, zabavila si ho malá a jezdí po celém bytě, jako malá pokojská :D . Je to strašně roztomilé.
Mějte se a napište co Vaši miláčci dělají
 Cate

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí