Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, tak jsem založila další měsíc narození našich miminek.
Nám se Stázinka narodila 9.11.2005 v Praze.
Máme za sebou už 1. očkování, na náušnice se zatím chystáme. Taky jsme nosili široké balení od 1. měsíce a to jeden měsíc a nožičky jsou v pořádku. Za týden půjdeme na kontrolu.
Taky se už pomalu těšíme na příkrm, protože už nekojíme. První měsíc jsem kojila plně, pak už jen částečně a cca 10 dní už vůbec. Jen nevím, jestli máme čekat až dovolí Dr. nebo začít hned jak dokončíme 4. měsíc.
Docela máme problém s tím, že Stázinka nechce ležet na bříšku, s hlavičkou sice problémy nemá, když ji máme na rukou tak ji hezky zvedá.
http://www.annegeddesbaby.com/bunny.jpg /> Gabka
Ahoj, tak já se přidávám.Davídek se narodil 20.11.2005 v Roudnici n/L.Měl 3.580 g a 50 cm.Od samého začátku byl strašný nespavec, usínal kolem půlnoci a budil se za 2-3 hodiny, potom někdy usnul někdy řval, no však to znáte.Přes den spal hezky, to se budil po 3-4 hodinách, ale jak začal víc vnímat, pozorovat vše kolem sebe a smát se, začalo se to lepšit.Ted usíná kolem 9.hod. a budí se kolem 6.hod. Očkování zatím žádné, protože měl špatnou reakci na tbc, na kyčle jdeme ještě v 5.měsících.Taky už bohužel nekojím, takže jsme na sunaru.Jinak máme ještě Honzika 3.r a 7.m a Haničku 2.r a 2. m.
Zatim ahoj Hana a lumpíci
Ahoj Hani, tak Stázinka měla 3810g a 51 cm. Od příchodu z porodnice spinká každou celou noc - nebudí se. Dneska večer před koupáním konečně ležela na bříšku a zdá se, že se jí to líbilo. Uvidíme zítra, jestli tonebyla jenom slabá chvilka. Máme jenom Stázinku. Nějak se jí nechce se nahlas smát. Vydává jen slabé zvuky a to se přitom směje snad skoro pořád
, to má jednoznačně po mamince
.
Ahoj Gabko, malej už se dokáže zasmát docela nahlas, ale ležet na bříšku to ani náhodou, místo hlavičky zvedá zadeček(to proto jak se vzteká).S tím spaním to máš fakt dobrý, to nám žádný z dětí takhle krásně nespalo, ale ted už to je pohoda proti tomu co to bylo.
Dnes už půjdu spát, tak doufám, že si zítra pokecáme.
Zatím pa,pa
Ahoj HAni, tak Stázinka se dneska vzbudila už v šest, ale ještě jsem ji na hoďku ukecala. Asi se probrala když manža odjížděl na moravu. Teď spinká, tak využívám chvilky a píšu. Včera a dnes jsem předlělávala rodinné stránky, tak jsem ráda, že už to mám za sebou. U nás přes noc krapet nasněžilo, ale do oběda to roztaje, tak půjdeme na procházku a co budete dělat vy?
Gabka
Ahoj, tak Davídek se dnes vzbudil už ve 4.hod, vypil sunar a ještě usnul, vstával až v 9.hod a ted už zase spinká. Vykoukla jsem z okna a taky tu nasněžilo, tak doufám, že to odpoledne bude pryč.Počkáme až dorazí tátá z práce a půjdeme taky na procházku.Už se nemůžeme dočkat tepla, děti už by chtěly chodit na písek, ta zima je pro ně hrozně dlouhá, takže už docela zloběj a mě už to taky docela otravuje být pořád zalezlá doma.
Zatím ahoj Hana
Ahoj Hani, máš naprostou pravdu, už aby bylo teplo. Já byla právě před chvíli venku s našim malým psem a řeknu ti, že ten vítr je otřesný. Jinak u nás už je po sněhu
.
Stázinka si před spaním pořád cucá palec a taky normálně si strká pořád ruce do pusy. Cumel moc nechce, protože si ho neumí dát zpátky. Znáš na to nějaký trik?
Gabka
Ahoj Gabko, tak bohužel s tím cumláním palce ti asi nepomůžu, naše mladá ho cumlá pořád, bez palce v puse neusne. Trošku se jí začíná křivit zub, ale nechci používat ty babičkovský rady, jako třeba namáčet palec do pepře, nebo fáčovat ruce, to mi připadá dost drsný.U zubaře sem chtěla radu, bohužel by tu radu potřeboval sám.Jeho syn usíná s palcem pořád a to je mu 12let.
Tady vytrvale sněží, takže na procházku to moc nevypadá.
Kolik malá vážila ve 3.měsících? Ten náš žížalák měl 5.910 g, ale na to, že vypije 450ml za den to prý jde.
Ahoj a posíláme Stázince pusinku
Ahoj Hani, Stázinka ve 3 měsících měřila 63cm a vážila 7190g. Vypije min. 5× denně 180ml nutrilonu1. Když jsemji zkusila dát jenom 150ml, tak tos měla slyšet ten křik. Honem jsem běžela vařit další. Davídek je docela cvalík vzhledem k tomu že vypije polovinu toho co Stázinka
Tak to jsem docela ráda, že cucání prstu je „normální“. Já to dneska s procházkou asi taky balím, dám malou spát do ložnice k otevřené ventilačce balkonu, pokud se ji bude chtít
. Nám se taťka vrátí z Ostravy až pozdě večer, je pracovně dost vytížený, ale neděle máme jen pro nás tři a psa. Aspoň nějaká jistota. Sem tam mu to vyjde a je s náma i přes týden aspoň odpoledne nebo pár hodin ráno. Takové jsme měli doma tempo, když jsme Stázinku neměli. Taky proto každý čtvrtek jdeme všichni do práce, v kanclu má Stázinka postýlku a hračky. Jsem mezi lidma a pořád v obraze. Taky nějaké věci můžu dělat z domova, pokud Stázinka dovolí. Hlavně se neuhnat, to je moje krédo, teď co jsem na MD.
Taky posílámejednu velikou http://srncova.cz/img/pusa.gif /> Gabka a Stázinka
Ahoj Gabko,
moc diky za zpravu, uz jsem tu a pridavam se.
Tak malej se jmenuje Dominik, narodil se 2.11. 2005 a vazil 2900g a mel 48cm, docela prcek, protoze se narodil skoro o mesic driv ![]()
Jinak ted ma tak asi 7kg a 62cm. Uz jsme po ockovani a chystame se na preockovani. Ten muj drobecek je hrozne aktivni miminko
nekdy jsem z nej uplne na nervy…Za den mi spinka treba jen hodinu a porad place, po kojeni, pri a po prebalovani, jen tu chvilku co je rozbalenej je veselej, ale pak zase rev
, ja uz vazne nevim co s nim mam delat, asi ho jeste porad trapi brisko…Nemuze usnout i kdyz vidim, ze by chtel spinkat. Nic nepomaha…V noci taky spinka jen malo, poradte neco…
Tak nám Davídek poobědval, vypil 50ml a krknul si jako kdyby snědl 6 knedlíků se svíčkovou.Nechápu, že mu tak málo stačí, ale podle doktorky je v pohodě.Už se docela těším na ty příkrmy, třeba začne víc jíst.
S námá je tatka přez zimu dost, z práce chodí kolem 3.hod a víkendy má zatím volný, ale na jaře už začínají víc kvaltovat, takže přibejvaj hodiny i soboty a na podzim i neděle.To je pak docela krušný, být s dětma sama, ale i tak si na sebe najdu čas.Ráda pletu, takže když toho začínám mít dost, tak se pustím do pletení, to je perfektní relax.
Davídek usnul tak jdu dodělat oběd.
Zatím ahoj
Hani já oběd nevařím poněvadž už třetí den držím dietu Štefana Margity - mám hlad jako vlk!!!! Teda kecámna oběd jsem si uvařila 2 vajíčka
. Dneska nemusímani manžovi vařit večeři, protože přijde moc pozdě.
Jarčo mám kámošku, má o měsíc staršího chlapečka a říkala, že je to hustý jak malý pláče kvůli prdíkům. Bohužel mám holku a ta na prdíky moc netrpí. Hanka by mohla mít zkušenost s Davídkem a Honzíkem. Když byla Stázinka menší a nemohla usnout, tak jsem s ní skákala na balonu. Usnula za chvíli.
Gabka a Stázinka
No jo, na balonu taky uspavame, nebo na rukach, ale i to se podari jen obcas. On totiz usne a jak ho polozim, tak se za chvilku vzbudi, bud tim jak rozhazuje rucickama nebo proste zacne plakat, porad sebou mele, nevydrzi chvili vklidu
, budu to muset nejak vydrzet. On nevydrzi spinkat ani kocarku, jen tak pul hodiny. Ale jinak je to sikula, krasne pase konicky a umi se i moc hezky smat.
Ahoj Jarko, jo prdíci jsou prevít, hlavně Davídek na ně dost trpí.Taky nám špatně usínal, pořád se kroutil a řval, tak jsem vzala teploměr a pomáhala mu.Tolik vzduchu co z něj vyšlo jsem ani nečekala a potom opravdu začal být klidnější a líp usínat.Takže ted vždycky když začíná být neklidný a víc brečí jdeme vypouštět vzduch.
Gabko taky se snažím hubnout,tak jím 5.denně a snažím se nejíst večer,
ale já strašně miluju zmrzlinu a ta je extrémně kalorická, tak jsem místo zmrzliny začala mrazit nízkotučné jogurty. Málo kalorií a pochutnám si a neláká mě uždibovat nic jiného.
Zatím ahoj Davídek se vzbudil, jdu krmit.
Ahoj holky, tak Stázinka se napapala 180ml a spinká. To je bezva nápad Hani s tím teploměr, snad to Dominičkovi zabere!!!! Budeme držet palce. Stázinka se směje hodně, dá se říct, že pořád, ale ten zvuk z ní vyleze jen minimálně. Já doufám, že se nám pasení dneska zase povede, hned ji vyfotím a zítra ukážu. S tou dietou, já minulé 2 týdny nejedla po 18 hod, ale nezhubla jsem ani gram. Tak zkouším tuhle. Já zase miluji cokoli sladkého, ale hlavně výbornou čokoládu!!! Nízkotučné jogurty nejím od té doby, co jsem objevila jogurty choceňské - sice plnotučné, ale za tu chuť to stojí. Dokonce si občas vezme i manža, který mléko a jogurty apod. nemůže ani vidět. Já než jsme měli Stázinku, jsem měla za koníčka jenom svoji práci. Teď se vydovádím na našich rodinných webovkách a taky děláním scrapbooku. Pletení se mi vždycky líbilo, když jsem otěhotněla, tak jsem se to chtěla naučit, ale v mém okolí pletení nikdo neovládal. Taky teď pokukuji po šití, ale nevím nevím jestli se do toho dám. Až bude jaro a koupíme golfáče, tak budeme chodit na procházky apod. tak s tím nějak nechci teď začínat. Jako teeneger jsem šila - asi dvě halenky a jeden polštář
.
Gabka a Stázinka